marți, 20 octombrie 2020

Elefantul Rope ( Credinta)

 


Elefantul Rope ( Credinta)

( Povestire cu talc)


Un domn se plimba printr-o tabără de elefanți și a observat că elefanții nu erau ținuți în cuști sau ținuți prin folosirea lanțurilor.

Tot ce îi împiedica să scape din tabără era doar o mică bucată de frânghie legată de unul dintre picioare.

În timp ce bărbatul se uita la elefanți, a fost complet confuz cu privire la motivul pentru care elefanții nu și-au folosit doar puterea pentru a rupe frânghia și a scăpa din tabără. Ar fi putut cu ușurință să facă acest lucru, dar în schimb nu au încercat deloc.

Curios și dorind să afle răspunsul, el l-a întrebat pe un antrenor din apropiere de ce elefanții stăteau acolo și nu au încercat niciodată să scape.

Antrenorul a răspuns;
„Când sunt foarte tineri și mult mai mici, folosim frânghia de aceeași dimensiune
pentru a le lega și, la vârsta respectivă, este suficient să le ținem.
Pe măsură ce cresc ,sunt condiționați să creadă că nu se pot desprinde.
Ei cred că frânghia îi poate încă ține, așa că nu încearcă niciodată să se elibereze ”.
Singurul motiv pentru care elefanții nu s-au eliberat și au scăpat din tabără a fost că, în timp, au adoptat credința că pur și simplu nu era posibil.

Morala povestii:

Indiferent cât de mult încearcă lumea să te împiedice, continuă întotdeauna cu convingerea că ceea ce vrei să realizezi este posibil. 
A crede că poți avea succes este cel mai important pas în realizarea efectivă a acestuia.

Sursa : Internet


Cum îți găsești drumul în viață

 

Cum îți găsești drumul în viață

(Povestire cu talc)





Un mare înțelept zen se plimbă de-a lungul unui lan de grâu când unul dintre discipolii săi s-a apropiat de el și l-a întrebat: “Maestre, eu nu găsesc drumul cel adevărat. Care este secretul? De unde știu care este drumul pe care trebuie să o iau?”

“Ce înseamnă inelul de pe mâna ta dreaptă”, l-a întrebat maestrul, răspunzându-i astfel la întrebare.

“Este un dar de la tatăl meu, mi l-a dat înainte să moară.”

“Ei bine, dă-mi-l mie.”

Discipolul s-a conformat și i-a întins inelul, iar înțeleptul l-a aruncat departe, în mijlocul lanului de grâu.

“Și acum ce?”, a țipat discipolul mânios și dezamăgit. “Acum trebuie să mă opresc din orice făceam ca să caut inelul! Este important pentru mine!”

“Când îl găsești, amintește-ți că ți-ai răspuns singur la întrebarea pe care mi-ai adresat-o. Așa îți descoperi adevăratul tău drum în viață: este mai important decât orice altceva!”


* Unele surse menționează că autorul acestei povestiri este anonim, altele îl desemnează ca autor pe scriitorul Paulo Coelho

Bolovanul din drum

 

Bolovanul din drum

(Povestire cu talc)




În vremuri de demult, trăia un rege puternic, stăpân peste un regat mare și prosper. Ce a făcut el însă într-o zi? Ei bine, într-o noapte, când nimeni nu era prin preajmă, și-a pus câțiva dintre oamenii săi să amplaseze un bolonav uriaș chiar în mijlocul unuia dintre cele mai importante drumuri din regat. A doua zi dimineață, când s-a trezit, s-a ascuns după unul din copacii care erau amplasați de-a lungul drumului și a așteptat să vadă ce se întâmplă. Vroia să vadă ce reacții au oamenii din regatul său și ce fac ei când se întâlnesc cu bolovanul din calea lor.

Au trecut pe lângă bolovan, fără să îl miște în vreun fel sau să îi facă ceva, câțiva dintre cei mai de seamă și bogați negustori, oameni de vază de la curtea regelui. Aceștia au văzut pietroiul și s-au plâns de el că îi încurcă, dar nimeni nu a făcut nimic cu el și și-au văzut în continuare de drum. Mulți dintre oameni l-au învinovățit pe rege că nu face nimic ca să mențină drumurile curate pentru ei. Nimeni însă nu a făcut nimic ca să înlăture bolovanul din drum.

Într-o zi, s-a apropiat de bolovan un țăran cu un coș cu legume în mâini. Se ducea la piața să le vândă și să câștige un bănuț cinstit pentru familia sa, iar drumul respectiv era rută sa cea mai scurtă către piață. Când s-a apropiat de bolovan, a lăsat jos povara și a încercat să împingă bolovanul din drum. După multe încercări și eforturi, a reușit să îl dea la o parte.

Când s-a întors apoi să își ridice de pe pământ coșul cu legume, a observat în locul în care fusese bolovanul o pungă. A luat-o și, spre surprinderea lui, în ea se aflau mai multe monede de aur și o bucată de hârtie care purta sigiliul și semnătura Regelui. Pe bilețel scria că aurul aparține celui care a înlăturat bolovanul din drum.


Morala povestirii: Putem să luăm ca atare obstacolele care apar în calea noastră și să nu facem nimic pentru a ne îmbunătăți circumstanțele sau putem face diferența cu fiecare acțiune și pas pe care îl facem, ajutându-ne nu doar pe noi, dar și pe restul lumii.


Autor: Anonim

Sursa : Internet

Nu mai căuta fericirea...

 

Nu mai căuta fericirea...


(Povestire cu talc)




Odată, demult, într-un sat uitat de lume, trăia un bătrân în căsuța lui… Ceilalți săteni însă erau sătui până peste cap de el căci era întotdeauna posac, se plângea non stop și era într-o dispoziție tare proastă. Pe măsură ce anii, treceau, el devenea tot mai nesuferit și cuvintele sale din ce în ce mai răutăcioase și pline de venin. Ceilalți oameni din sat făceau tot ce le stătea în putință ca să îl evite căci nefericirea și stările lui proaste erau contagioase. Bătrânul stârnea pur și simplu sentimentul de nefericire și în ceilalți.

Dar într-o zi, la împlinirea vârstei de 80 de ani, s-a întâmplat un lucru incredibil… În sat s-a răspândit o veste ca fulgerul: “Bătrânul este fericit astăzi, nu se mai plânge în legătură cu nimic, nu mai este ursuz, ba chiar zâmbește și fața parcă îi este luminată”, șopteau oamenii între ei…

La auzul veștii, întreg satul s-a strâns în curtea casei bătrânului. “Ce s-a întâmplat cu tine?”, l-au întrebat sătenii.

“Nimic special”, a răspuns bătrânul. 60 de ani am căutat fericirea și a fost inutil așa că acum am decis să trăiesc fără fericire și să mă bucur pur și simplu de viață. De aceea sunt fericit în acest moment.”



Morala povestirii? Nu mai căuta fericirea, ci bucură-te de viață.💖😍😘


Autor : Anonim 

Sursa : Internetul

Cat costa o minune? 12 lei si 50 de bani!

 

Cat costa o minune? 12 lei si 50 de bani!




O fetita si-a luat pusculita si a golit continutul ei. A numarat de trei ori maruntisul, ca sa nu faca vreo greseala. Erau 12 lei si 50 de bani. A luat banii si a plecat la farmacia din apropiere.

In acea clipa farmacistul vorbea cu un barbat bine imbracat si nu a luat aminte la copila. Fetita a facut putin zgomot cu picioarele, dar nimic. Atunci a luat o moneda si a inceput s-o loveasca de masa.

– Ce vrei?, a intrebat-o oarecum enervat farmacistul. Nu vezi ca vorbesc cu fratele meu, pe care nu l-am vazut de multi ani?

Atunci fetita i-a spus:

– Vreau sa-ti vorbesc despre fratele meu, care este foarte bolnav si pentru care vreau sa cumpar o minune.

– Iarta-ma, dar noi nu vindem minuni, i-a raspuns farmacistul.

– Stiti, a spus fetita, fratele meu are ceva in cap care se mareste si tata mi-a spus ca numai o minune ne va ajuta. Deci, cat costa o minune, ca s-o cumpar? Am bani…

Fratele farmacistului, care a urmarit cu interes discutia, a intrebat-o pe fetita de ce fel de minune are trebuinta fratele tau!?

– Nu stiu, i-a raspuns fetita cu ochii inlacrimati. Ceea ce stiu este ca are nevoie de operatie, iar tata nu are bani. De aceea vreau sa platesc eu, cu banii mei.

La intrebarea cati bani are, fetita a raspuns:

– 12 lei si 50 bani, iar daca vor trebui si altii, ii voi gasi.

– Ce coincidenta, a zambit domnul bine imbracat. Este contravaloarea exacta a unei minuni pentru fratele tau cel mic. Asta e pretul, 12 lei si 50 de bani.

A luat banii, apoi a luat-o pe fetita de mana si i-a spus:

– Sa mergem impreuna la casa ta ca sa-l vad pe fratele si pe parintii tai si sa facem minunea…

Domnul cel bine imbracat era medicul cel mai specializat in operatii pe creier, un mare neurochirurg.

Operatia a mers foarte bine si fratele cel mic s-a intors sanatos acasa.

– Operatia a fost o adevarata minune, a soptit mama. Oare cat sa fi costat?

Fetita zambea. Stia forte bine cat costa o minune: 12 lei si 50 de bani si credinta unui copil mic…


Morala?!..o intelegeti cu totii..
Minunile le faceti voi,daca credinta voastra este ca de copil!
Asadar crezi in tine cu toata fiinta ta!
„Cand iti doresti cu adevarat ceva, tot universul conspira la indeplinirea dorintei tale”!!!

Sursa: Interetul

Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...