duminică, 7 iunie 2020

Hotii de energie si Prana Vindecatoare




Cine sunt cei 10 HOTI DE ENERGIE? Dalai Lama ne invata cum sa ne protejam de furtul energetic..

Energia pe care o avem este mina de aur pentru suflet, este combustibilul care ne pune in miscare. Ea trebuie conservata, regenerata, folosita in mod constructiv caci nu este inepuizabila. Putem sa oferim din aceasta pretioasa energie pentru a face bine, dar nu trebuie sa lasam ca lucrurile si oamenii negativi si toxici sa ne priveze de ea, sa o consume ei in locul nostru.

Conform informatiilor care circula pe internet si au facut inconjurul lumii, Dalai Lama, marele lider spiritual tibetan, ne dezvaluie care sunt lucrurile care ne “fura” energia, atragand atentia asupra celor 10 “hoti de energie” si a modului in care ne putem proteja impotriva lor. Calugarul budist ne ofera totodata si sfaturi menite sa ne ajute sa identificam acesti hoti de energie.

Dalai Lama: Cei 10 Hoti de Energie

Fii bun ori de cate ori este posibil. Este intotdeauna posibil. (Dalai Lama)

1. Renunta la oamenii care vin la tine doar pentru a se plange, pentru a-si spune nemultumirile, problemele, povestile, dezastrele lor, fricile si opinii pline de judecata despre ceilalti. Daca vezi ca cineva incearca sa gaseasca un cos pentru a-si arunca gunoiul, nu iti lasa mintea sa absoarba tona de negativitate.

2. Plateste-ti datoriile la timp. In acelasi timp, incearca sa recuperezi banii de la cel care ti-i datoreaza sau alege sa renunti la ei, daca acest lucru este imposibil.

3. Tine-ti promisiunile. Daca nu ai reusit sa le indeplinesti, intreaba-te de ce, de ce opui rezistenta. Ai intotdeauna dreptul sa te razgandesti, sa iti ceri scuze, sa te revansezi, sa renegociezi sau sa oferi o alternativa la promisiunea incalcata. Ai insa grija sa nu devina un obicei. Cea mai usoara modalitate de a evita sa faceti ceva ce nu va doriti este sa spuneti “NU” de la inceput.

4. Ori de cate ori este posibil, renunta la sarcinile care nu iti fac placere sau deleaga din ele altcuiva si petrece cat mai mult timp facand ceea ce iti place.

5. Ofera-ti permisiunea de a te odihni daca te afli intr-un moment in care ai nevoie de odihna si ofera-ti permisiunea de a actiona daca este momentul oportun.

6. Arunca, strange si organizeaza, nimic nu iti va fura mai multa energie decat un loc dezordonat si plin de lucruri din trecut de care nu mai ai nevoie si care nu iti mai sunt de niciun folos.

7. Acorda prioritate sanatatii tale. Accepta ca uneori corpul tau nu poate functiona la capacitate maxima. Ia-ti pauze in acel moment

8. Confrunta situatiile toxice pe care le tolerezi in prezent, ajuta un prieten sau un membru al familiei, si ia masurile necesare pentru a nu mai tolera actiunile toxice ale partenerului/ prietenilor.

9. Accepta. Acest lucru nu inseamna sa renunti, insa nimic nu te face sa pierzi mai multa energie decat sa te impotrivesti si sa lupti impotriva unei situatii pe care nu ai cum sa o schimbi.

10. Iarta. Lasa in urma o situatie care iti cauzeaza durere, intotdeauna poti alege ca durerea respectiva sa devina doar o amintire.

Dar sa vorbim putin despre acest furt de energie …

Sunt persoane care prin actiunile lor fura energia altor oameni provocandu-le perturbari mentale, fizice si emotionale.

 

Destul de interesant este faptul ca vampirii energetici de multe ori poseda o capacitate extraordinara de a genera metode de „atac mental” si isi aleg cu atentie victima.

In general, ei se prefac pentru a obtine simpatia, mila, compasiune si a obtine atentie de la victimele lor.
In timpul acestor jocuri „mentale”, ei sunt in mare parte dornici de a obtine simpatia altora.

Unele victime poseda o intuitie dezvoltata, „constientizand in timp”, si, in mod clar, realizeaza intreaga situatie, luand decizia de a se desprinde, departa de vampir, renuntand la prietenia lui inselatoare si a atacurilor frecvente.

 Simptomele unui atac de vampir energetic

  in cazul in care persoana simte brusc migrene sau dureri de cap;

  in cazul in care persoana simte dezechilibrare si ameteala;

  in cazul in care persoana se simte prea obosita si epuizata;

  in cazul in care persoana simte o imensa pierdere de energie in corpul fizic;

  in cazul in care persoana nu poate vedea lucruri cu bun-simt, obiectivitate si claritate;

  in cazul in care simturile persoanei sunt confuze;

  in cazul in care persoana se simte deprimata, tensionata si iritata;

  in cazul in care persoana are insomnie, nu poate dormi bine si se simte perturbata in timpul somnului;

in cazul in care persoana dezvolta o boala fizica sau o problema cronica de sanatate;

  in cazul in care persoana se simte disperata si vede negativitate in toate si in toti cei din jur;

  in cazul in care persoana isi pierde brusc mult-increderea si respectul de sine;

 

Protectia impotriva atacurilor vampirilor energetici

• Recunoaste semnele!

Simti un anume fior pe sira spinarii cand o persoana intervine in conversatie? Te simti obosita dupa ce ai incheiat contactul cu un cunoscut? Ai dureri de cap sau ti se taie genunchii? Ei bine, tocmai ai fost victima unui furt de energie.

Respira adanc!

E cea mai eficienta modalitate de a te reculege. Urmareste-ti respiratia si spune-ti ca detii controlul.

Foloseste-ti energia!

Incearca sa creezi in jurul tau un scut de protectie, ca o lumina alba. Chiar daca persoana din fata ta va incerca sa te domine, contactul nu va mai fi unul visceral (instinctiv si profund).

 • Stabileste limite!

Atunci cand o persoana in preajma careia nu te simti confortabil iti cere un serviciu, spune-i limpede si ferm: „Asta pot sau asta nu pot face pentru tine”, fara explicatii suplimentare.

Retrage-te!

Daca simti ca ti s-a furat energie, pune capat conversatiei. Indeparteaza-te trei metri, pentru a iesi in afara sferei energetice negative. Vampirii de energie sunt zgarciti si lacomi. Nu vor sa-si epuizeze resursele in fata unei cetati bine pazite. In scurt timp vor cauta o prada mai usoara.

 

Cred ca cu totii a-ti auzit de “AURA”

Aura umană


Ideea de aura umana, un nor luminos radiant din jurul corpului, este un una veche. Imagini sacre din Egiptul antic, India, Grecia, şi Roma ne arata existent aurei umane si a fost considerata considerată un atribut al muritorii de zi cu zi, înainte de a deveni atât de populara si in arta Christiana . Timp de secole, s-a crezut că oamenii clarvăzători ar putea vedea de fapt, o aura din jurul oamenilor obişnuiţi, şi faptul ca acest lucru diferă de la persoană la persoană în culoare şi  exprima starea de sănătate ,atributele emoţionale şi spirituale ale subiectului. Swedenborg vizionar a scris în Jurnalul său Spiritual: "Există o sferă spirituală care înconjoară pe toată lumea, precum și una naturală și corporală." W. J. Kilner

Corpul fizic proiecteaza perpendilular raze bioplasmice  la suprafaţa sa. Aceste raze fuzioneaza cu aura interioară şi sunt numite raze de sănătate. Acest contur de raze este numit aura de sănătate. Razele de sănătate și aura sănătatii  sunt aproximativ două sau trei picioare în lungime.  

Există un alt câmp de energie care se află dincolo de aura sănătate. Aceasta se numeste aura exteriora. Acesta fuzionează cu aura de interior şi de sănătate şi, de obicei, se întinde aproximativ un metru distanţă de corpul fizic vizibil. Se poate vedea că aura exteriora este, de obicei, multicolora şi în formă ca un ou inversat.  

Cu orice individ evolueaza spiritual, dimensiunea 
chakrel0r din corpul uman, aura interioara, raze de sănătate, aura sănătatii şi aura exterioara poate creşte considerabil.  

Relaţia intimă între corpul energetic si corpul fizic.

Corpul energetic si corpul fizic sunt foarte strâns legate. Prin urmare, în cazul în care unul este afectat celalalt devine afectat de asemenea şi vice-versa. Prin urmare, când gâtul bioplasmic este slăbit într-un fel, rezultatul asupra corpului fizic vizibil poate arata ca tuse, rece, durere în gât, amigdalita sau alte probleme legate de gât. În mod similar, atunci când o persoană se accidenteaza cu o simpla tăietură pe pielea lui sau o entorsa, există o scurgere de pranica corespunzătoare în zona unde este sângerarea. La început, zona afectata va deveni temporar mai luminoasa datorită scurgerii pranice, dar si culoarea aurei  în mod inevitabil va deveni gri din cauza epuizarii pranice.  

Bolile apar primele în corpul de energie si pot fi prevenite sa se manifeste

O boală poate fi văzuta în corpul de energie înainte de expunerea de sine în corpul fizic vizibil. De exemplu, înainte ca cineva sa prinda o răceală, razele bioplasmice ale gatului si plamanilor vor apărea în gri. Dacă aura starii de sănătate afectată este curatita în timp, boala poate fi împiedicata in atingerea corpului energie. Dar daca este lasata netratata boala se va manifesta în mod inevitabil pe corpul fizic vizibil.  


Ce este Prana


Forţa vitală care împuterniceşte existenta noastra este cunoscuta ca "prana". Sursă etimologică a cuvântului, Prana,are rădăcini în limba sanscrită veche. Deşi cuvântul este de origine sanscrită, conceptul de prana are caracteristici diferite în culturile de pe glob. Aproape toate tradiţiile au un cuvânt specific pentru această viaţă-forţă sau energia Pranica care ne conduce. În China, cuvântul prana este menţionată ca chi, în Japonia ca ki sau Qi, în enache ca Nephesch(care literalmente se traduce în "suflarea de viaţă") şi în catalană ca Esma.  

Ca oameni, vom bea prana, atât pe plan intern şi extern. Sistemul nostru digestiv şi respirator ne ajută să ingeram prana intern din alimentele pe care le vom mânca şi extern din aerul pe care îl respirăm în Chakrele noastre şi aura interioara , pe de altă parte.

Globulele de vitalitate ale existenţei


Au existat diferite studii spirituale şi cercetările ezoterice în globulele de vitalitate, care sunt mereu. Aceste globule de vitalitate sunt infuzate cu prana şi le oferă această energie prin corpul nostru energetic subtil.  

Un concept interesant este teoria că este energia pranica, care a coordonat şi controlează moleculele, celulele sau unităţi funcţionale ale corpurilor noastre. Aceasta la rândul lor, ajută la menţinerea unui organism specificat şi definit care urmeaza un anumit ritm, în ciuda multiplelor schimbări suferite în timp.  

Prana este astfel peste tot. Este peste tot în jurul nostru, indiferent de conştiinţa noastra sau capacitatea noastră de a o utiliza.  Maestru Choa Kok Sui, prin practici de bază ale Pranici vindecatoare şi Arhatic Yoga a enumerat moduri de a fi mai în ton cu această viaţă de energie sau prana. Amintindu-ne despre anumite practici sanatoase nu numai ca ne fac mai deschisi la energia puternica de prana momentan, dar, de asemenea, ne pot îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii noastre.  

Avem nevoie să ne amintim că în tot ceea ce facem, activ sau pasiv, suntem în mijlocul pranei. Dreptul la dieta, dreptul de respiraţie, exercitiile fizice adecvate, relaţii bune, etc toate cresc capacitatea noastră de a beneficia de prana care ne inconjoara.  
Astfel, este esenţial pentru a păstra corpul nostru fizic şi
corpul eteric curat si echilibrat. Conştientizarea este cheia pentru o existenţă mai împuternicită. O respiraţie conştienta în fiecare zi pentru cel puţin 5-10 minute este o modalitate foarte bună de a îmbunătăţi concentrarea şi constientizarea interna. Cum respiri constient, devii mai conştient de prana fiind absorbita in fiecare celula a corpului.  

Punand in apa de baie saruri de mare creaza un mare sistem de curăţare care purifica corpul eteric. Prin curăţarea eficientă a aurei, tu te faci mai sensibil şi deschis la prana. Pranica vindecatoare sau 
energie de vindecare utilizeaza culorile pranei pentru vindecarea diferitelor afectiuni. Astfel de sisteme de vindecare functioneaza dupa principiul acea energie de vindecare sau purificare duce bătălii prana cu energiile murdare în organele afectate pentru a restabili sănătatea şi fericirea.  

Sursa: Miracole posibile, Puţinul lotusul pe Pranic vindecare de Maestrul Choa Kok Sui

Ce este energia Pranica?



Energia de viaţă care menţine corpul puternic şi viu este numit Prana sau ki. Prana cuvântul este derivat din limba sanscrită şi este recunoscut de aproape toate culturile. Este numit ki în japoneză, Chi in chineza, Nephesch în enache, Esma în catalană, pneuma în greacă, mana în polineziene, şi ruah la evrei, care înseamnă "suflare de viaţă".

Surse de energie de viata sau prana

Principalele trei surse de pranica energetică sau energia vietii sunt soarele, aerul şi pamantul .  


Prana solara sau energia solară este derivata din lumina soarelui. Intareste sanatatea si energizeaza intregul corp. Se poate obţine stand la plajă pentru  5 - 10 minute sau prin apa de băut, care a fost expusa la lumina soarelui. Prea multa expunere la soare poate fi dăunătoare pentru organism, deoarece este destul de puternic.  


Prana aerului este obţinuta din energia pranica prezente în aer. În timp ce respiram aer, Prana este absorbită de plămânii noştri. Aceasta este, de asemenea, absorbit direct de chakre sau de Centrul energetic. Este posibil sa obţinem mai mult aer prana printr-o respiraţie lenta , profundă şi ritmica decât o respiraţie superficial intr-un timp scurt.  


Prana pamant este derivata din energia vietii prezente în sol. Aceasta este absorbita de tălpile  picioarelor noastre. Există o creştere în de prana pamant  absorbită de organism în timp ce mergem pe jos desculţi.


Culorile Pranei sau viata energiei

'Vitality globule' (colecţie de unităţi de prana alba) sunt absorbite de chakre sau centri energetici, în cazul în care acestea sunt defalcate în diferite componente. Deci, atunci când prana alba este digerata, ea produce şase tipuri de culori prana – roşu, Orange, galben, verde, albastru şi violet. Pranele de culoare sunt mai specializate şi mai puternice decât prana alba.  

Tipurile de culoari:

Prana Rosie – Este calda, expansiva, dilatata, distributiva, constructiva, stimulatoare, activatoare şi, de asemenea, sustine corpul fizic.  

Prana portocalie – Acesta este expulzarea, eliminarea, descongestionarea, curăţarea, divizarea, explodează şi distruge.  


Prana verde – Această culoare prana este descongestionarea, curăţare, detoxifiere, des infectarea şi dizolvarea. 

Prana galbena – Acesta este cimentare, asimilarea şi iniţierea.  

Prana albastra – Acesta este dezinfectarea, inhibarea, contractanta, calmanta, rece şi flexibila.  

Prana Violet – Conţine toate proprietăţile mai sus menţionate culorilor pranei. Lumina violet are un efect regenerator. De asemenea, are un efect de multiplicare pe toate proprietăţile culorilor pranei.  

Energia electrica la Prana Violet -Electric Violet prana este obţinuta din suflet mai mare sau iubirea de sine şi se pare ca actioneaza genial cu prana albasi cu lumina violet la periferice. Este, de asemenea, cunoscuta ca energia divină sau 
energia spirituală. Este mult mai puternica decât prana violet şi conţine toate proprietăţile ale culorilor pranei. Energia electrica a pranic violet are o constiinta proprie.  

Energia aurie Pranei – Când energia electrica violet vine în contact cu 
corpul eteric, se transformă în aur prana, şi atunci când prana aur este absorbita de corpul fizic se transformă în lumină roşie. Proprietăţile de aur prana sunt aproape similare cu energia electrica a pranei violet, dar este mai uşoară şi mai puţin fluidica. Această energie este cunoscut ca "ki de cer" în Taoist Yoga, "stâlp de lumină" în Cabala, "Pogorârea Duhului Sfânt" în creştinism şi "antahkarana" sau Podul spiritual de lumină în India.  

Obţinem energie pranica din alimentele pe care le mancam!

Dieta noastra este una sănătoasă, daca ne asiguram că avem proporţia de glucide, proteine, minerale si vitamine, in cantitati egale. Alimentele pe care le mancam nu sunt doar o sursa de substante nutritive pentru corpul fizic. Putem alege alimente pentru a hrăni, hrăni şi întări organismul nostru cu energie.  

O dieta cu adevarat echilibrata
Alimentele proaspete contine mult mai mult energie Pranica decât suplimentele alimentare. Astfel trebuie să acordam o atenţie la ceea ce mancam. O dieta echilibrata  necesită mai mult decât doar un amestec de substanţe nutritive. Este nevoie de un amestec de culori ale pranei.  

Diferite produse alimentare sunt pline de culori diferite ale pranei şi este ceea ce diferenţiază pentru a obtine energia pranica de la o singură alimentare. Fiecare culoare prana serveşte o funcţie specifică. Cheia este echilibrul. Ca şi în viaţă, Deci, în produse alimentare, trebuie să existe o armonie perfectă. După cum spune Maestrul Choa Kok Sui în ceea ce priveşte excesul, prea mult este în detrimental sanatatii noastre
.  

Ce sa mancam?

Produsele alimentare, cum ar fi porumb, usturoi, ceapa, lamaie, castravete, etc sunt considerate a fi surse comestibile mari de energie pranica, în care acestea conţin culori benefice pranei. Interesant, majoritatea culturilor din întreaga lume, de asemenea, ia în considerare ca aceste alimente sunt pline de calităţi bune. Porumbul si lamaia conţin prana portocaliu şi verde, ambele care sunt eficiente în curăţare.

Cantităţi mari de prana portocaliu în usturoi face un instrument de mare ajutor pentru a stimula sistemul imunitar.


Sa  acordam atenţie la ceea ce iese din gura noastră, deoarece cuvintele au foarte multa  putere, dar este la fel de important sa păstram în minte ceea ce se întâmplă!  

 



    Va imbratisez cu drag !

Zile fericite si multa sanatate !!💖






Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...