sâmbătă, 4 iunie 2022

Ce nu stiai despre frunzele de DAFIN

 


Multe femei adaugă frunze de dafin în alimentele noastre, în special carne roșie și carne de pasăre. Când o femeie este întrebată de ce adaugă frunze în mâncarea sa, ea va spune că aromatizează mâncarea. Dar daca fierbeti frunzele de dafin si apoi gustati, nu va avea nici gust sau miros.

Deci de ce pui frunze de dafin în carne? Adăugarea frunzelor de dafin la carne transformă trigliceridele în mono grăsimi. Tăiați puiul în jumătate și gătiți fiecare jumătate într-un bol și într-una puneți o frunză de dafin, notați cantitatea de grăsime din cele două oale.

Dacă aveți frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie. Studiile științifice recente au arătat că frunzele de dafin au multe beneficii. Ajută la eliminarea multor probleme de sănătate și boli grave.

Beneficiile frunzelor de dafin sunt: ​​

🩸tratează tulburările digestive.

🩸Arsuri la stomac

🩸Constipație

🩸Reglați mișcarea intestinului bând ceai fierbinte de laur.

🩸Scade zahărul din sânge, frunza de dafin este, de asemenea, un antioxidant,

🩸Permite organismului să producă insulină mâncând-o sau bând ceai de laur timp de o lună.

🩸Elimină colesterolul rău și ameliorează trigliceridele din organism.

🩸Foarte util în tratamentul răcelii, gripei și tusei severe, deoarece este o sursă bogată de vitamina „C”, puteți fierbe frunzele și prin inhalare de abur, pentru a scăpa de flegmă și pentru a reduce tusea.

 🩸Frunza de dafin protejează inima și previne accidentele vasculare cerebrale, deoarece conține compuși de protecție cardiovasculară. Bogată in acizi precum acidul cafeic, quercetina, eigonolul si bartolinida, substante care impiedica formarea celulelor canceroase in organism. 

 🩸Elimină insomnia și anxietatea, dacă este luată înainte de culcare, ajută la relaxare și somn liniștit.

Sa va fie de folos !💖


PS.Bea o cană de dafin fiartă de două ori pe zi descompune pietrele la rinichi și vindecă infecțiile.




LEGENDA TEIULUI

 

LEGENDA TEIULUI

Se spune , că demult, trăia o fată foarte frumoasă, pe nume TEIA și un băiat chipeș, ALBIN, care se iubeau. Despre povestea lor de dragoste a aflat și domnitorul țării, care era un om crud și nedrept.

A trimis oameni să o ia pe fata și să o aducă la el , că să o facă soție. Atunci, pe fata au luat-o cu forța, iar pe băiat l-au ucis cu săbiile. În locul unde a murit băiatul a apărut o insectă mică, cu un ac în coadă, care îi poartă numele, albina.

Fata adusă la palat, nu a cedat insistențelor domnitorului, spunandu-i că rămâne credincioasă iubitului ei. De supărare, după câteva zile TEIA a murit. Drept răzbunare a fost îngropată intr-un loc pustiu. Pe acel loc a crescut un copac falnic, cu flori mirositoare care il poartă numele, tei.

 În fiecare vară, micuța albina vine la tei, continuând povestea de dragoste și dincolo de moarte.

 


Legenda Iasomiei

 

Legenda Iasomiei.

Legenda spune că era o noapte de iarnă, viscolea şi era un frig de crăpau pietrele. Peste Bethleem ningea, ningea... Într-o iesle minunată se născuse Iisus. Boul şi măgarul, miloşi, suflau asupra lui, să-l încălzească. Alături vegheau Iosif şi Maria.

Deodată o rafală puternică de vânt a adus un val de aer rece şi zăpadă.

Iosif s-a repezit în calea rafalei cu pieptul, pentru că frigul să nu ajungă la Pruncuţ. Câţiva fulgi s-au aşezat totuşi pe obrăjorii şi fruntea micului Isus.

Temându-se să nu-l trezescă, Maria s-a aplecat asupra lui cu toată dragostea ei şi cu un sărut a îndepărtat stălucitorii fulgi reci. Minune! Fulgii de nea s-au topit la căldura iubirii materne şi s-au prefăcut în mici flori, cu patru petale mici, ascuţite şi delicate, albe ca neaua şi cu o minunată mireasmă, care a învăluit ieslea pământul şi cerul.

Iasomia s-a născut din sărutul dat de Sfânta Fecioară Pruncului Isus.🙏


Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...