marți, 12 mai 2020

Superalimentul Matcha


Bun gasit prieteni !

Astazi am vrut sa fac o schimbare in viata mea si am incercat ceaiul verde Matcha...
Nu era prima data cand il consumam, dar asa in loc de cafea a fost prima data 😊
Dar sa va spun de ce i se mai spune si "superaliment " !

Matcha este un super ceai verde din Japonia cu un continut foarte mare de antioxidanti- o cana de ceai Matcha contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat un ceai verde obisnuit .
Arbustii de ceai Matcha sunt crescuti la umbra, astfel se concentraza continutul de clorofila din frunze.
Frunzele de Matcha sunt culese manual tinute la abur si macinate foarte fin, folosind pietre de granit, metoda traditionala care previne pierderea de nutrienti.
A fost descoperit si consumat acum 2000 de ani de catre budisti in special, acum a devenit foarte cunoscut si apreciat de intraga lume pentru beneficiile extraordinare pe care le are asupra organismului uman.

Ceaiul se prepara fie simplu cu apa incalzita la 80 de grade, fie in combinatie cu laptele vegetal ( de cocos, de migdale sau soia) si atunci vorbim de matcha latte .Eu sincer il prefer cu laptele de cocos  😍
Deoarece este preparată din pulbere de ceai verde, se obţine o băutură concentrată şi are un efect foarte puternic pentru slăbit, accelerând arderea grăsimilor.



Ceaiul Matcha, desi are proprietati foarte asemanatoare cu ceaiul verde, nu are atat de multa cafeina. Diferenta de cafeina dintre cele doua bauturi nu este mare, insa exista. 
Cu toate acestea, energia pe care ti-o da este suficienta pentru ca tu sa incepi o noua zi! 
In ceea ce priveste cantitatea de nutrienti, Matcha are cu 350% ori mai multi nutrienti si antioxidanti decat ceaiul verde. 

Beneficiile ceaiului verde Matcha sunt :

  • ▪ Lupta impotriva cancerului avand un puternic efect antioxidant;
  • ▪ Ajuta la protejarea ficatului;
  • ▪ Ajuta la arderea grasimilor;
  • ▪ Lupta cu virozele si bacteriile;
  • ▪ Intareste sistemul imunitar;
  • ▪ Scade nivelul colesterolului rau (LDL);
  • ▪  Te ajuta sa fii plin de energie;
  • ▪Detoxifiaza organismul in mod natural si eficient.

        Exista si cateva contraindicatii :

Orice aliment, bautura sau preparat are contraindicatii si poate avea efecte adverse. Deoarece Matcha este foarte concentrata in substante, nu se recomanda sa bei mai mult de doua cesti de ceai pe zi. Mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine. 

Cu toate acestea, daca aveti probleme delicate de sanatate, nu ezitati sa solicitati sfatul unui medic inainte de a consuma ceai de Matcha in cantitati foarte mari (peste 4 cani pe zi).

Totusi acest ceai ajuta la imbunatatirea functiei creierului si s-a demonstrat faptul ca acest ceai reduce riscul de cancer la san. 


Eu iti propun sa incerci sa incepi o zi noua cu o ceasca de ceai Matcha pe care sa o bei dimineata si vei vedea ca vei fii plin de energie, starea ta de buna dispozitie va fi mult imbunatatita si, in plus, iti sustii sanatatea si iti intaresti sistemul imunitar. 

Daca v-a placut articolul, nu ezitati sa adaugati un comentariu , multumesc !

Va imbratisez cu drag ! 























UN ELIXIR VINDECATOR

                                                              UN ELIXIR VINDECATOR UN ELIXIR VINDECATOR,de care nu vi s-a spus !!! Argintu...