Elibereaza gandurile negative cu uleiuri esentiale

 


                Elibereaza gandurile negative 

Putem să fugim de orice, însă niciodată de ceea ce se află în noi. Emoțiile de toate felurile sunt sănătoase, sunt firești, sunt forma prin care psihicul nostru ne trimite mesaje. Este firesc să simțim tristețe, bucurie, frică, entuziasm, anxietate, încântare, furie, ușurare. Emoțiile sunt o formă de energie, dar ele trebuie sa fie in echilibru. Dacă gândim doar negativ, consecințele asupra sănătății nu vor fi pozitive.
Recunoscând gandurile negative, le putem controla. Luptând împotriva lor vor face ori implozie, ori explozie – ori ne vor consuma pe noi, ori pe cei din jur. Instrospecția este extrem de utilă în fiecare moment al vieții noastre. ◾Cum mă simt acum? Ce mă nemulțumește? Ce nevoi nu îmi sunt îndeplinite? Să privim mereu înspre noi, nu înspre soț, copii, vecini sau colegi. De ce mă irită comportamentul celuilalt? Ce anume trezește în mine? Tristețe? Furie? Dezamăgire? Cine s-a mai comportat așa cu mine? Genul acesta de întrebări ne pot învăța foarte multe despre noi. Plânsul ajută mult. Respirația. Aromaterapia. Meditația. Scrisul. Sportul. Vorbitul despre propriile sentimente cu cineva care știe să asculte.
Creierul nostru este înclinat în mod natural înspre negativ. Gândirea negativă și scenariile catastrofale generatoare de anxietate ne sunt foarte la îndemână, sunt un soi de pilot automat al creierului. Mai mult, contează mediul în care am crescut. Dacă nu ne-am simțit în siguranță, dacă ni s-a spus că viața e grea, că oamenii sunt răi, că “afară” e un loc periculos etc, am învățat să ne așteptăm mereu la rău. Iar asta ne ține în frică și stres. Credințele de acest gen adânc înrădăcinate în subconștientul nostru se vor materializa mereu în viața noastră. Pentru că suntem ceea ce credem că suntem. Sau ceea ce ni s-a spus că suntem. Corpul este echipat într-un mod extrem de performant și inteligent cu două tipuri de mecanisme: mecanismele de adaptare care ne asigură supraviețuirea și mecanismele de autoreglare care ne asigură echilibrul și vindecarea.
Când creierul detectează un pericol, transmite semnale corpului și oprește toate mecanismele de autoreglare și autovindecare, sistemul imunitar și tot ceea ce nu-i folosește în acea stare de urgență. Astfel economistește resurse și poate să se concentreze pe pregătirea de luptă sau fugă. Începe secreția hormonilor de stres care cresc pulsul, tensiunea arterială și contractă mușchii. Crește cantitatea de acid din stomac și scade cea de enzime digestive, au de suferit toate sistemele corpului- de la imunitar, circulator la cel reproducator.
Gândirea pozitivă se învață. Este nevoie de efort pentru a-ți antrena creierul să facă schimbul – de la frică la iubire, de la frică la încredere, de la frică la curiozitate și entuziasm. Cel mai util exercițiu este cel al recunoștinței. Un jurnal al recunoștinței schimbă, la propriu, felul în care gândim și percepția noastră asupra vieții. La fel și meditația și aromaterapia.
Terapia cu uleiuri esențiale te poate ajuta să-ți antrenezi creierul către pozitiv. Nu face minuni, însă te poate pune în contact cu acea parte din tine care știe să se bucure, să trăiască cu entuziasm, să se descarce când e cazul și să aibă încredere că viața se întâmplă pentru tine și nu împotriva ta.
Simțul olfactiv ( al mirosului) este cel mai subestimat, iar acest lucru se întâmplă pentru că nu înțelegem pe deplin cum funcționează și felul în care ne influențează viața. Informația venită prin intermediul celorlalte simțuri are nevoie de 4-5 conexiuni neuronale până să ajungă să fie percepută. Informația care vine prin simțul mirosului, în schimb, are nevoie de doar două conexiuni, având acces direct și țintit. Este interesant și unde ajunge informația prin simțul mirosului, direct la partea din creier care este responsabilă cu emoțiile, instinctele, procesele subconștiente și involuntare.
Cu alte cuvinte, atunci când aroma unui ulei esențial ajunge la tine, impactul acesteia nu ajunge să fie procesat de către mintea conștientă. Îți influențează starea de spirit, cogniția, fiziologia și comportamentul după cum studiile demonstrează, înainte ca tu să poți conștientiza acest lucru.
Plantele au efecte asupra stării noastre de sănătate, iar uleiurile esențiale cu atât mai mult pentru că ele sunt procesate și de minte, nu doar de corp. Eu nu mai am de multă vreme nevoie de studii pentru a-mi confirma puterea uleiurilor esențiale asupra psihicului, însă mă bucur că acestea există și merită să menționez câteva exemple:
Linalolul – un compus care se găsește în Lavandă, Salvie, Busuioc, Petitgrain, Bergamot, Coriandru, Neroli, Magnolie și alte uleiuri esențiale reduc anxietatea, comportamentul agresiv, stările de nervozitate.
PS: Basil- e uleiul care ne sustine emotional sa ne debarasam de credințe limitative și gânduri negative- se maseaza tălpile si zona cu 2-3 pic.
Folosesc si Purify în acelaș scop.
◾1.Ulei esenţial de #lavandă
Lavanda este probabil unul dintre cele mai bune și mai frecvent utilizate uleiuri esenţiale, datorită aromei sale proaspete şi florale. Uleiul esenţial de lavandă este excelent pentru îmbunătăţirea atenţiei, reducerea stresului, agitaţiei şi atenuarea insomniei.
Pur și simplu trebuie să aplici 2-3 picături de ulei de lavandă pe palme și apoi respiră adânc. Mirosul pătrunde în amigdal, centrul emoţiilor și oferă un sentiment de relaxare instantanee.
Poate fi inhalat, aplicat topic, intern.
◾2. Ulei esenţial de #bergamotă
Bergamota poate elimina emoţiile negative, oboseala şi nivelurile scazute de cortizol din salivă (un hormon responsabil pentru stresul din organism). Atunci când se utilizează ulei esențial de bergamotă pentru ameliorarea stresului, acesta trebuie combinat cu un ulei purtător (cum ar fi jojoba, migdale dulci sau avocado), înainte de a fi aplicat pe piele.
Utilizat intern, topic, inhalat.
◾3. Ulei esenţial de #lemongrass
Parfumul aromat şi calmant al acestui ulei esenţial este suficient pentru a te teleporta într-o altă lume. Aroma lui poate ameliora simptomele de anxietate și poate induce un sentiment de relaxare. Uleiul esenţial poate fi inhalat, difuzat, utilizat în masaj, intern.
▪4. Ulei esenţial de #portocale- Wild Orange
Un alt citric puternic, cu un parfum puternic şi înălțător, aduce beneficii împotriva stresului sau a haosului mental. E numit uleiul Bucuriei.
Mod de folosire: difuzor, inhalat, topic, intern.
◾5. Ulei esenţial de #Ylang_Ylang
Uleiul esenţial ylang ylang poate fi atât stimulant, cât și calmant, în funcție de ceea ce simte persoana care o folosește. Este deosebit de eficient atunci când se ocupă de stresul indus de furie și poate aduce un sentiment imediat de calm și pace. Uleiul de Ylang Ylang are un efect de “armonizare” scăzând presiunea arterială și pulsul. De asemenea, o combinație între Ylang Ylang, Bergamotă și Lavandă are efect profund calmant și scade dramatic răspunsul psihologic la stres.
Topic, intern, in difuzor, inhalat.
◾6. Ulei esenţial de #tămâie-Frankincense
Bogat în sesquiterpene, uleiul esențial de tămâie poate ajuta la atenuarea efectelor adverse, atât ale anxietății, cât și ale depresiei. Obținut dintr-un copac originar din Somalia, tămâia provine din rășina Boswellia. În mod obișnuit, se crede că tămâia intensifică intuiția.
Utilizat topic, intern, inhalat, difuzat.
◾7. Ulei esenţial de #scorţişoară-Cinnamon
Acest ulei esenţial are proprietăți anti-inflamatorii și funcţionează de minune în calmarea durerillor musculare și a articulațiilor după o zi lungă. De asemenea, te poate ajuta în reducerea somnolenţei şi totodată poate fi utilizat ca energizant, atât din punct de vedere fizic cât și mental.
Topic, intern, difuzat, inhalat.
◾8. Ulei esenţial de #grapefruit
Aroma unui fruct proaspăt poate avea un efect uimitor! Un mare aliat împotriva stresului, uleiul esenţial de grapefruit este excelent pentru ameliorarea oboselii mentale, depresiei şi a durerilor de cap induse de stres.
Difuzor, inhalat, topic, intern.
◾9. Ulei esenţial de #eucalipt
Doreşti să te simţi revigorat instantaneu? Atunci lasă uleiul de eucalipt să îşi facă efectul! Cu aroma sa puternică, uleiul de eucalipt este excelent pentru ameliorarea stresului, stimularea energiei și atenuarea oboselii mintale. Uleiul din eucalipt este foarte eficient cand e vorba de frisoane, congestie.
Inhalat, difuzat, topic.
◾10. Ulei esenţial de #trandafir-Rose
Uleiul esențial de trandafir este excelent pentru a stimula mintea și a induce un sentiment de pace, liniște și bunăstare. Dintre toate uleiurile esențiale, are cea mai mare frecvență vibrațională (320 MHz). Pentru a compara, lavanda are aprox. 118 MHz, o persoană sănătoasă vibrează în intervalul de la 62 la 68 MHz și așa mai departe. Ulei de trandafir este extraordinar pentru cei care se luptă cu depresia. Ajută la stimularea stimei de sine și induce sentimente de bucurie și speranță.
Difuzat, inhalat, topic, intern.
Amestecuri de uleiuri esențiale care susțin sănătatea emoțională: Peace, Motivate, Cheer, Forgive, Passion, Console, Balance, Serenity, Citruss Blis, Elevation, Purify.
Pot fi folosite in difuzor, aplicate topic, in apa de baie!
Uleiurile esențiale nu fac magie. Au, însă, un potențial extraordinar în a stimula creierul să secrete neurotransmițătorii care ne dau o stare de bine și ne țin departe de gândurile negative. Fiind echilibrați și pozitivi nu vom lupta cu emoțiile noastre, exact cum nu luptăm cu gravitația. O situație stresantă reală, care, cel mai probabil, va scoate la lumină emoții negative va fi gestionată în mod sănătos. Emoțiile vor fi descărcate, nu reprimate. Uleiurile esențiale ne susțin în cultivarea unei stări de încredere și optimism și ne pot oferi mult confort în eliberarea emoțiilor.

Notă: Nu te poți vindeca dacă rămâi la acelaș nivel mental și emoțional la care te-ai îmbolnăvit!
Surse: Hwang, J.H. (2006) The effects of the inhalation method using essential oils
Mind over Medicine – Scientific Proof That You Can Heal Yourself
Louise Hay



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...