joi, 5 noiembrie 2020

Invataturi de la Charlie Chaplin

 




,, În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Și atunci, am putut să mă liniștesc. Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.




În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul … Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism. Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu. Astăzi, știu că aceasta se numește … 


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate și mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat. Astăzi, am descoperit … Modestia.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul si să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Și aceasta se numeste … Plenitudine.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate însela si dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios. si toate acestea înseamnă … Să stii să trăiești cu adevărat.”


Charlie Chaplin



sursa: Internet

Secretul lamaiilor congelate

 




O lămâie congelată NU trebuie să îți lipsească din casă!

S-a tot discutat despre puterea lamaii de a curata organismul si de a echilibra ph-ulul, s-au scris numeroase articole despre beneficiile consumului de apa cu lamaie pe stomacul gol, cu toate acestea, lamaia poate face mult mai multe pentru tine.

In sucul de lamaie se afla acid citric, citrati de calciu si de potasiu, glucoza si fructoza direct asimilabile. Dintre saruri minerale si oligoelemente gasim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt si vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se afla mai ales in pulpa lamaii.

Provitamina A (carotenul) care stimuleaza cresterea si mentine tineretea tesuturilor, este prezenta in coaja. Tot din coaja se obtine un ulei volatil folosit in aromaterapie si care, printre altele, ajuta in tratarea unor afectiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc samburii pisati, amestecati cu miere.

Cum folosim lămâia congelată

Specialiștii recomandă să cumpărăm lămâi organice, care nu sunt tratate cu pesticide, să le spălăm și să le punem la congelator. O dată înghețat, fructul va puteai fi răzuit și consumat ca atare.

Lămâia congelată și dată prin răzătoare poate fi servită după preferințe: în salată, pe înghețată, în supe, sosuri sau cereale. Veți observa că pe lângă beneficiile de care vă veți bucura, va îmbunătăți și gustul alimentelor.

In sucul de lamaie se afla acid citric, citrati de calciu si de potasiu, glucoza si fructoza direct asimilabile. Dintre saruri minerale si oligoelemente gasim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt si vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se afla mai ales in pulpa lamaii.

Provitamina A (carotenul) care stimuleaza cresterea si mentine tineretea tesuturilor, este prezenta in coaja. Tot din coaja se obtine un ulei volatil folosit in aromaterapie si care, printre altele, ajuta in tratarea unor afectiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc samburii pisati, amestecati cu miere.

Lamaia contine si limonoizi, niste fitochimicale extrem de puternice in lupta cu bolile si sunt chiar mai eficiente decat chimioterapia.

Aceste fitochimicale protejeaza impotriva anumitor forma de cancer, scad colesterolul, ajuta la detoxifierea ficatului si sunt in cantitate de 10 ori mai mare in coaja decat in suc.

Daca vrei sa beneficiezi de toate proprietatile lamaii, ar trebui s-o consumi in totalitate si nu doar sa asezonezi preparatele cu suc. Cea mai simpla modalitate de a folosi lamaia cu coaja, pulpa si suc si chiar samburi este sa o congelezi.

Cauta lamai bio, spala-le si pastreaza-le la congelator intregi sau taiate in sferturi.

Odata inghetata, luati o razatoare si radeti din ea (pe razatoarea fina) peste preparatele alimentare: salate, ciorbe, supe, cereale, sosuri pentru paste, orez, prajituri si peste orice preparat vrei.



Cel mai probabil, asociezi lamaia cu vitamina C din suc, insa trebuie sa stii ca in coaja sunt de 5-10 ori mai multe vitamine.

Lamaia scade tensiunea arteriala, este antidepresiva, combate stresul si tulburarile nervoase.

Samburii din lamaie actioneaza eficient asupra unui larg spectru de infectii: fungi, microbi si tot felul de paraziti. Esenta de lamaie neutralizeaza bacilul lui E berth (care provoaca febra tifoida) in 5 minute, stafilococul auriu in 5 minute, bacilul lui Laeffler (difteria) in 20 de minute.

Vaporii esentei de lamaie stopeaza inmultirea bacilului tuberculozei si a streptococului hemolitic in cateva ore.

Cu metoda congelarii , puteti beneficia de toti nutrientii continuti in acest fruct.

Lamaile au efecte remarcabile asupra chisturilor si tumorilor, arată un studiul publicat de secretele.com. Acestea actioneaza eficient impotriva parazitilor interni, au efecte antibacteriene si antifungice, de reglare a tensiunii arteriale, antidepresive, respectiv de combatere a stresului si a tulburarilor nervoase.

Unul dintre cei mai mari producatori de medicamente ai lumii a declarat ca procesul de congelare a lamailor poate activa proprietatile acestora cu privire la combaterea cancerului si a bolilor inflamatorii.

In plus, purtatorii de cuvant ai acestui producator sustin ca mai bine de 20 de teste de laborator desfasurate incepand cu 1970 si pana in prezent au demonstrat ca lamaile congelate omoara celulele maligne caracteristice unui numar de 12 tipuri de cancer, printre care si cel de colon, de san, de prostata, pulmonar si pancreatic.

In ceea ce priveste eficienta lamailor in tratamentul cancerului, s-a constatat ca anumiti compusi ai acestor fructe sunt de 10.000 de ori mai puternici decat produsul Adriamycin, un medicament frecvent folosit in chimioterapie pentru a incetini ritmul de inmultire a celulelor canceroase.

Cel putin la fel de important, terapia cu extract de lamaie distruge exclusiv celulele canceroase maligne, lasand neafectate celulele sanatoase.

Pentru a te bucura de aceste proprietati, tot ce trebuie sa faci este te aprovizionezi cu lamai, sa le speli bine, iar apoi sa le pui la congelator. Odata congelate, da-le pe razatoare sau toaca-le marunt asa cum sunt, fara a le indeparta coaja.

Dupa decongelare, adauga lamaia cat mai des in alimentatie. Presar-o peste salate, inghetata, supe, cereale, taietei, sosuri de spaghete, samd. Ca un bonus suplimentar, adaugarea de lamaie peste alimente confera un plus de savoare multor mancaruri si preparate culinare.


Procedura este simplă: se spală bine lămâile cu apă și bicarbonat, se clătesc, apoi se pun la congelator.După ce îngheață fructul, se răzuie și se transformă într-o pudră de lămâie care se consumă în salate, înghețată, supe, sosuri sau cereale si în diverse băuturi.

Multe persoane, care sunt conștiente de valoarea cojii de lămâie își prepară, infuzii din coaja acestei citrice Este bine de știut însă că prin fieberea lămâii se pierd până la 40% din proprietățile ei. Dacă lămâia este înghețată, toate vitaminele sunt conservate și le puteți consuma mai ușor.


Nu uita :

Cea mai sanatoasa parte a lamaii este coaja si pielita, iar de cele mai multe ori acestea sunt aruncate pentru ca oamenilor nu le place gustul lor. Daca folosesti lamaile integral, inclusiv coaja, poti beneficia de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine si alte avantaje…iar daca le si congelezi, efectul se va dubla!




Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...