sâmbătă, 9 mai 2020

Reteta minunata


Dragilor, astazi, navigand pe internet am gasit o reteta de milioane !😍😍
Este vorba despre aloe vera cu vin ...

Stiti eu pur si simplu iubesc planta "aloe vera" si o consum sub toate felurile in care o gasesc, ca este suc, ca este gel, sub forma de capsule, oricum, chiar am si planta acasa in ghiveci si imi fac diferite retete din frunzele sale..

Am inceput sa consum aloe vera, dupa ce tiroida mi-a afectat organismul, in sensul ca am facut  -hipertiroidism- chiar boala autoimuna Basedow Graves.
In cazul acestei boli, practic tiroida lupta impotriva organismului si imunitatea este 0.
Dar cam atat cu episodul asta urat, acum sa trecem la reteta .

Stim cu totii sau a-ti auzit si voi ca Aloe vera – mai este denumita  „planta nemuririi”, si are o istorie de câteva mii de ani de utilizare terapeutică.

Ingredientele de care avem nevoie sunt :
-200 g de gel de aloe vera 
-800 ml de vin roșu natural 
-400 g de miere polifloră

Se prepara foarte usor astfel : gelul de aloe vera se mixează în blender pentru a-l face lichid și ușor de amestecat cu celelalte ingrediente. Se pune într-un vas. Se toarnă vinul roșu peste el și se încălzește la bain-marie.
Eu cand prepar aceasta reteta, iau 4 frunze mari si carnoase de aloe ( si nu uitati, planta este buna de consum dupa cinci ani de la plantare in ghiveci, pentru cine nu stia)le spal foarte bine in cateva ape si tai marginea tepoasa, pe urma tai in bucati frunzele cu tot cu coaja in blender.
Amestecul de aloe și vin se lasă pe baie de abur 20 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc și se lasă să se răcească. Acum îl puteți strecura, sau nu. Adăugați mierea de albine și amestecați bine să se omogenizeze. Mutați preparatul obținut într-un borcan de sticlă. Se păstrează în frigider.


Se ia câte 1 lingură de macerat de aloe vera pe zi, dimineața. După 2 zile de tratament, se crește doza la 2 linguri pe zi – 1 lingură dimineața și una la amiază. După alte 2 zile de tratament, doza va crește la 3 linguri pe zi, care se vor lua cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

Acest preparat natural este bun stimulent al organismului. Are efecte detoxifiante, nutritive și tonice generale. Îl putem folosi ca adjuvant în numeroase afecțiuni. Dr. biolog Virginia Ciocan spune că sucul de aloe vera în combinație cu vin roșu ajută în bolile cronice grave.




Un ten minunat cu "Masca cu argila "


Buna dimineata !
Astazi vreau sa impartasesc cu voi un tratament pe baza de masca pentru ten. E weekend si avem mai mult timp pentru noi .
Ingrijirea tenului este pasul cel mai important pentru mentinerea frumusetii si a sanatatii sale un timp cat mai indelungat. Grija si interesul acordate la 20 de ani se vor reflecta pe chipul nostru dupa 40 de ani. Pe de alta parte, pielea trebuie privita ca o carte de vizita pentru ca ea ofera informatii despre noi, despre stilul de viata si despre atentia pe care i-o acordam.

Mai intai sa vedem cate tipuri de ten exista si cum le deosebim?


Exista cinci tipuri de ten, motiv pentru care este important sa depistam in care categorie ne incadram pentru a-l ingriji in mod corespunzator.

1. Tenul normal

Tenul normal este echilibrat si se intalneste indeosebi la tineri, urmand sa-si piarda din atribute si caracteristici odata cu inaintarea in varsta. Pielea este supla, neteda, catifelata si moale la atingere, cu o textura deosebit de elastica. Tenul normal este caracterizat printr-o piele curata, nu prezinta puncte negre sau cosuri si nici zone cu exces de sebum sau foarte uscate.

2. Tenul uscat

Tenul uscat este caracterizat de o piele aspra, terna, rigida si lipsita de elasticitate, cu tendinta de ridare, iritare si chiar descuamare. Acest tip de piele are particularitatea de a nu retine apa, iar glandele sebacee secreta sebum in cantitati mici.

3. Tenul gras

Tenul gras este foarte usor de recunoscut, acesta avand un aspect lucios si uleios. Tenul gras prezinta pori dilatati si comedoane si este expus aparitiei punctelor negre. Avatanjul sau este ca se rideaza destul de greu ca greu ca urmare a sebumului produs din abundenta de glandele sebacee.

4. Tenul mixt

Tenul mixt este cel mai comun tip de ten si este o combinatie intre tenul uscat si tenul gras, in sensul ca pe zona T, adica zona formata din frunte, barbie si pometi, pielea este lucioasa si uleioasa, in timp ce pe restul fetei este mata, aspra si rigida.

5. Tenul sensibil

Tenul sensibil este tipul de ten cel mai predispus la dezvoltarea acneei si a alergiilor. Este caracterizat de o pielea fina, delicata, capilare fragile, care se pot sparge usor, si prezinta tendinta de inrosire si iritatie.

Ritual de ingrijire a tenului in 5 pasi

Indiferent de tipul de ten avut, este important de punctat ca ritualul de ingrijire este acelasi, doar produsele difera.

Pasul 1 – Demachierea

Demachierea este absolut obligatorie atat dimineata, cat si seara, indiferent daca in ziua respectiva te-ai machiat sau nu. Curatarea de dimineata inlatura celulele moarte depuse pe ten peste noapte si reziduurile si pregateste pielea pentru aplicarea cremei, dar si a produselor de make-up. Punctam ca fondul de ten si pudra se aplica mult mai bine pe un ten curat si neted. Curatarea de seara are rolul de a indeparta machiajul, praful, impuritatile si celulele moarte depuse peste zi pe piele si de a o pregati pentru aplicarea cremei de noapte. Daca tenul nu este curatat corect, aceste resturi raman pe piele si ii ofera un aspect tern si obosit.

Pasul 2 – Tonifierea

La fel de importanta ca demachierea este si tonifierea, cu toate ca multe femei au tendinta de a sari peste acest pas, considerandu-l mai putin important. Rolul lotiunilor tonice este de a indeparta eficient impuritatile ramase in urma procesului de demachiere, de a improspata tenul si de a reechilibra pH-ul astfel incat pielea sa absoarba integral crema aplicata.

Pasul 3 – Hidratarea

Atat dimineata, cat si seara trebuie aplicata o crema hidratanta care se alege in functie de tipul de ten avut, fiecare in parte avand proprietatile sale specifice. Cremele hidratante refac rezervele de apa din piele si impiedica deshidratarea tenului. Crema de zi este de preferat sa contina factor de protectie solara, in timp ce crema de noapte, in functie de necesitati, poate fi revitalizanta, intens nutritiva sau cu efect antiaging.

Pasul 4 – Exfolierea

Exfolierea are un rol deosebit de important in ritualul de ingrijire a pielii, insa trebuie facuta o data pe saptamana sau o data la 10 zile, daca tenul este mai sensibil. Exfolierea are rolul de a indeparta celulele moarte si de a curata in profunzime dermul, dar si de a debloca porii si a preveni aparitia cosilor si a punctelor negre.

Pasul 5 – Masca

Aplicarea mastilor de ten este unul dintre trucurile cele mai apreciate de frumusete, cu impact benefic si asupra sanatatii pielii. Masca potenteaza puterea ritualului de ingrijire, hidrateaza suplimentar, revitalizeaza si hraneste tenul in profunzime. In functie de caracteristicile mastii si daca pe ambalaj nu este specificat altceva, masca se poate aplica saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana, insa nu mai des pentru a nu provoca dezechilibre pielii.
Pentru azi va ofer Masca cu argila !
Mastile pe baza de argila sunt laudate de specialistii in dermatocosmetica, de vedete, dar si de bloggeritele de beauty in aceeasi masura – de ce sunt mastile pe baza de argila atat de apreciate? Raspunsul este simplu: pentru ca au nenumarate beneficii pentru ten.
Beneficiile acestei masti sunt :
  • Absoarbe sebumul in exces, lasand pielea neteda si curata
  • Totodata, regleaza secretia de sebum pe viitor
  • Desfunda portii blocati si ii micsoreaza
  • Trateaza acneea
  • Detoxifica pielea in profunzime
  • Exfoliaza pielea, indepartand celulele moarte
  • Stimuleaza regenerarea pielii
  • Ofera o stralucire aparte pielii
  • Specialistii sunt de parere ca masca pe baza de argila nu trebuie lasata niciodata sa se usuce in totalitate pe ten. Orice masca de argila trece, in mod natural, prin 3 faze, iar a treia trebuie evitata cu orice pret.
    1. Etapa umeda – in aceasta etapa, masca abia a fost aplicata pe tenul curat, este inca umeda pe chipul tau, iar pielea absoarbe toate mineralele benefice din argila.
    2.  Etapa de uscare – in aceasta faza, circulatia sanguina este stimulata, iar masca incepe sa se raceasca si sa se intareasca. In timpul acestei etape, porii sunt deblocati, iar sebumul in exces este absorbit.
    3. Etapa uscata – aceasta ultima etapa trebuie evitata pentru ca, odata ce masca se usuca in proportie de 100%, argila absoarbe umezeala din piele, deshidratand tenul, poate chiar iritandu-l.
    Momentul oportun de indepartare a mastii de pe fata este acela in care masca se deschide la culoare, incepe sa se usuce, dar este totusi putin lipicioasa.
  • Spor la treaba si weekend minunat !😍😍😍

Inceput

Osho: Dacă înţelegeţi acest secret, puteţi fi fericit 24 de ore pe zi...
“Atunci când iubeşti, eşti plin de bucurie. Când nu poţi iubi, nu ai cum să fii fericit. Bucuria este o funcţie a iubirii, o umbră a acesteia. Ea urmează pretutindeni iubirea.De aceea, deschideţi-vă din ce în ce mai mult faţă de iubire şi veţi deveni din ce în ce mai fericiţi. Nu va trebui să vă intereseze dacă iubirea vă este returnata sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mică importantă. Fericirea urmează pretutindeni iubirea, indiferent dacă aceasta din urmă este returnata sau nu sau dacă celălalt îi răspunde cu aceeaşi monedă".




Am inceput aceasta zi cu un citat de la Osho, o personalitate care imi place foarte mult si care ma inspira la infinit !

Iubirea extinde libertatea. Iubirea autentică îl ajută pe celălalt să evolueze, să-şi depăşească limitele, să-şi îmbogăţească experienţa, să se cunoască în profunzime. 
 A  iubi necondiţionat este o mare putere! 

Fiecare dintre noi iubește perioada din viață când tinerețea îți dă aripi, când te îndrăgostești în 5 minute și când marile griji ale vieții nu te deranjează.
Însă, câți dintre noi s-au gândit realmente la ce este iubirea cu adevărat și de câte feluri poate fi? E doar o privire? Abilitatea de a auzi? Dorința de a fi în permanență aproape? Dorința de a proteja și ajuta? 

A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta. Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine..

Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre.Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.
Iubirea este ceva frumos😍

Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...