sâmbătă, 24 octombrie 2020

Scorpionul !!

 


Bun gasit !


Si pentru ca a inceput zodiac scorpionului, iar eu sunt un scorpion , poate mai mic, as vrea sa va spun cate ceva din misterele care sunt atribuite acestei zodi .
Scorpionul face parte din rândul semnelor de apă și este un semn fix guvernat de planeta Marte și Pluto.


 Între constelaţiile cerului, Scorpionul a ajuns ca răsplată a ajutorului dat Zeilor în lupta împotriva Titanilor. Hera (Junona) în timpul bătăliei cere ajutorul Scorpionului, care apare din pămînt şi-l atacă pe marele Titan Orion. Episodul a fost imortalizat între constelaţii şi poate şi astăzi să fie văzut pe cer.
Caracteristici pozitive: emoţii şi sentimente puternice, simţul finalităţii, subtilitate, imaginaţie bogată, persistenţă, determinare.

Caracteristici negative: gelozia, ranchiuna, tristeţea, încăpăţînarea, suspiciunea; spiritul ascuns.

Tipul uman evoluat. Împărăţia Scorpionului este regatul Puterii. 

Cea mai mare realizare este manifestarea acestei puteri în obţinerea uneia din cele mai mari achiziţii: stăpînirea de sine absolută. Depăşirea egoismului, dominarea dorinţelor, abolirea a orice poate întîrzia regenerarea sa morală, mintală sau fizică; atingerea unui control aproape complet asupra voinţei, intelectului, pasiunilor, emoţiilor, activităţilor corpului şi facultăţilor psihice – acestea sînt ambiţiile Scorpionului. Într-un fel sau altul, el face progrese considerabile spre realizarea lor. Yoga poate fi una din căile alese pentru evoluţie. Scorpionul doreşte un progres rapid, atît pentru el cît şi pentru cei din jur, pe care-i ajută prin magnifica sa vitalitate. Este caracteristic faptul că mulţi nativi din acest semn îşi aleg profesia de medic. Tipul uman evoluat dă impresia de putere, de tărie determinată şi calmă, capacitatea de a ajuta să depăşeşti nenorocirile. Nativul din zodia Scorpionului are în general capacităţi extrasenzoriale – dar aproape niciodată nu observă aceasta. Realizările lor în probleme cum ar fi diagnosticările rapide sau alt fel de exerciţii de intuiţie, le datorează rapidităţii şi acurateţei observaţiei.

Scorpionul găseşte o intensă satisfacţie în dominarea forţelor adverse: boala şi moartea. Este deosebit de inventiv, reuşind să perfecţioneze şi să realizeze practic ideile altora.  Metoda sa analitică şi spiritul critic îl ajută în multe domenii ale vieţii, reuşind adesea să ajungă în frunte. Tot ceea ce subînţelege un efort susţinut, o rezistenţă eroică, trecerea peste obstacole şi opoziţii sînt domeniile în care Scorpionul excelează.



Scorpionul este de o sexualitate foarte puternică, bărbaţii sînt deosebit de virili, iar femeile nu prea acceptă limitările şi restricţiile impuse sexului frumos, multe dintre ele regretînd că nu s-au născut băieţi. “Nativul din Scorpion nu moare niciodată la azil” – această constatare astrologică este adesea, în mare majoritate, confirmată de viaţă; sigur nu toţi Scorpionii fac avere, dar loialitatea lor naturală, intuiţia şi puterea de muncă le permit să reuşească în viaţă.


Culoarea: roşul închis, care totuşi are reputaţia de a stîrni mînia şi paleta nuanţelor brune, care pare a ameliora sănătatea.

Metalul: fier, oţel, plutoniu, radium.

Pietrele preţioase: topazul – protejează nativele contra bolilor; sardonixul evită certurile; rubinul dă un ton psihic reînnoit; obsidianul – rocă eruptivă cu aspect sticlos  din care egiptenii făceau ochii mumiilor – întăreşte memoria şi alungă febra.

Plantele și florile: caisul, piersicul, cocotierul, cedrul, chiparosul, merişorul, busuiocul roşu smirna, genţiana, narcisa şi ciuperca. Nativul (a) din Scorpion mănîncă cu plăcere ceapă, lăptucă, salată, ţelină, varză, busuioc şi toate fructele  pomilor mai sus menţionaţi.

Animalele: toate animalele și insectele a căror evoluţie trece prin faze de metamorfoză, cele care trăiesc în subterane şi în apele stătătoare.

Numerele: 4, 47,87.
Ziua fastă a zodiei Scorpionului este marţi, iar ziua nefastă este vineri.
Locurile de reuşită: staţiuni balneoclimaterice, spitale, izvoare, orașe pe o apă.
Tarotul asociat cu a XIII-a lamă a arcanelor majore “Moartea”, iar Geomanţia, figurile: “Amissio, Tristitia”.
Parfumurile: iasomie, garoafă, flori de cîmp.
Bijuteriile: inel de aur cu pietrele zodiei pe degetul inelar al mîninii drepte sau pe degetul mic al aceleiaşi mîini, podoabe sexuale; broşe cu pietrele zodiei.

Îmbrăcămintea: fibre artificiale, amestec, lînă pură.
Ţări şi regiuni: Atlantida mitologică, Algeria, Maroc, Mauritania, Arabia Saudită, Cuba, Mexic, Bavaria, Danemarca, Norvegia, Republica Sud-Africană, Ţara Bascilor, Peru, Ecuador, Statele din America Centrală.
Oraşe: Tokyo, Liverpool, Pompei, Padova, Fes, Dover, Baltimore,  New Orleans, Washington, Monaco, Halifax, Cincinnati, Valencia, New Castle.
 
Principiul zodiei este REGENERAREA. Înseamnă necesitatea imperioasă de dezvoltare, de devenire sexuală, sau socială.
Magic şi moarte, cum este creditat a avea încărcătura acest semn, sînt de asemenea simbolurile regenerării întregii naturi în această perioadă a toamnei.


Adevăruri incontestabile despre zodia Scorpion




 Scorpionul are un foc interior viu care arde mocnit sau cu flăcări, în funcție de circumstanțe, perioada vieții în care se află și provocările pe care le are de străbătut. Însă Scorpionul este unul dintre acele semne zodiacale cu o pasiune lăuntrică permanentă, un fel de condiție a existenței sale, cu o intensitate a emoțiilor, a vieții și a trăirilor care îl face deseori să strălucească și să îi fascineze pe cei din jurul său cu forța sa de viață. Pare că zeii au pus în această zodie însăși scânteia vieții.

Scorpionul are o personalitate complexă și completă și este genul de persoană alături de care nu te vei plictisi niciodată căci are atât de multe de oferit. Plutește în jurul Scorpionului și o aureolă de mister care nu se risipește niciodată în totalitate. Rareori un Scorpion se dezvăluie în totalitatea ființei sale și se lasă descoperit puțin câte puțin, pe parcurs, chiar dacă rămâne constant și consecvent în sentimentele sale. Întotdeauna partenerul său de viață va fi surprins de o trăsătură a acestuia, un gând, o acțiune sau un gest necunoscut sau nou, privind cu uimire și fascinație la persoana de lângă el.

Scorpionul este una dintre cele mai loiale semne din horoscop. Odată ce i-ai cucerit inima, vei avea lângă tine o persoană de încredere, care se va dedica în totalitate relației (fie ea de iubire, de prietenie sau de colegialitate), oferind din inima, timpul, sfaturile și sentimentele sale cu o generozitate și dăruire de sine rar întâlnite. Scorpionul este totodată unul dintre cele mai protectoare semne ale horoscopului, mergând până în pânzele albe pentru a-i proteja pe cei dragi și a se asigura că sunt bine. În cazuri extreme, dă dovadă de o forță și o voință ieșite din comun, reușind să iasă cu fruntea sus chiar și condiții de viață dificile.
Plini de resurse interioare, Scorpionii par că nu se dau bătuți niciodată. Dacă o ruta a vieții se dovedește a fi greșită, nu se lasă descurajați. Își reconfigurează traseul, se îmbărbătează singuri și acceptă provocările și greutățile ca pe un dat al vieții, încercând să se bucure de călătoria în sine.

 În iubire și relațiile de dragoste, deși mulți dintre Scorpioni sunt introvertiți, sunt niște iubiți de invidiat și de dorit. Pun preț pe senzualitate, dar și același timp nu pot lega relații autentice și de lungă durată dacă acolo nu există și niște sentimente intense, dacă nu sunt trăiri sau dacă nu există dăruire, pasiune, ardere și o conexiune emoțională intensă. Iubesc cu toată inima lor, pot fi extrem de calmi, calzi, iubitori și pașnici sau din contra însuflețiți și agitați, nu agreează superficialitatea și nu se dezic de cine sunt cu adevărat. De asemenea, se numără printre puținele zodii care se împacă destul de bine cu ideea de relație la distanță căci astfel se poate concentra pe propriile visuri și obiective, rămânând în același timp loiali relației și partenerului de viață.
Deși simt și trăiesc intens și uneori au tendința de a se impune vrând nevrând, datorită felului lor tranșant și asumat de a fi, Scorpionii se feresc de drame inutile, dependențe, certuri și conflicte. Dacă totuși sunt angajați într-o confruntare, preferă ca aceasta să fie directă, față în față, căci nu tolerează manipulările, ascunzișurile și preferă să spună lucrurilor pe nume. Nu le plac nici lucrurile false, minciunile, renunțările, neonorarea promisiunilor.

Scorpionii au o încredere totală și sinceră în cei pe care îi iubesc și nu sunt oamenii suspiciunilor nefondate, deși micile accente de gelozie le mai condimentează ocazional viața sentimentală. Trădările pentru ei reprezintă păcatul suprem, o acțiune care le va produce o suferință extremă, pe care nu știu să o gestioneze prea bine, și o rană vie în suflet, greu vindecabilă chiar și cu trecerea timpului.

Scorpionul adoră conversațiile profunde, pline de substanță, care îl ajută să se conecteze la inima și gândurile celor de lângă el. Cuvintele sale rareori sunt doar niște cuvinte goale, spuse de dragul de a a fi spuse. Nativii Scorpioni sunt extraordinar de sinceri, aproape că le este imposibil să mintă, pur și simplu acest lucru este exclus din sistemul lor, chiar dacă acest lucru înseamnă că uneori să îi rănească pe ceilalți spunând adevărul incomod.

Scorpionii sunt vizionari, ageri, inteligenți, determinați, ambițioși și extrem de muncitori, spontani, independenți, deseori aventuroși, deși au nevoie și de o bază zdravănă de stabilitate. Au harul de a citi parcă în mintea și personalitatea celorlalți și beneficiază de o intuiție fantastică în acest sens. La fel cum nu poate minți sau înșela la rândul său, este destul de greu, dacă nu poate imposibil, să minți sau să înșeli un Scorpion.

Scorpionului îi place să învețe despre el însuși, despre lumea înconjurătoare, despre ceilalți și de multe ori îi inspiră, îi conduc sau le insuflă curaj și pasiune. Are o voce și un cuvânt de spus, mai ales în perioada sa de maturitate. Scorpionul se află totodată și sub influența covârșitoare a planetei Pluto, planeta renegerării și a misterului, jonglând între asumarea propriilor sentimente și nedezvaluirea acestora în totalitate, intrigand astfel prin felul sau enigmatic de a fi.


Sa ne bucuram de o luna fantastica scorpioni !💖

Cuisoarele- o alegere inteleapta

Cuisoarele- o alegere inteleapta           Cuișoarele sunt mugurii de flori roz, care nu sunt deschise. Acestea sunt unele dintre cele mai p...