duminică, 10 mai 2020

Alunitele..


Astazi, prieteni am ales sa va scriu despre alunite..😊
Stiti ce sunt alunitele?...
Alunițele sunt pete maronii sau negre de pe piele care se formează în urma acumulării de melanocite (celule care produc pigment sau melanină).
De un timp am observat ca tot mi se inmultesc alunitele pe piele si in special pe gat...
Stiam ca apar de la soare dar niciodata nu am dat importanta foarte mare acestora; de la un timp insa parca s-au mai inmultit asa ca mi-am luat inima in dinti si am cautat pe net ceva tratamente naturiste pentru disparitia lor, pentru ca mie imi place sa folosesc cat pot de mult plantele sau fructele din natura .😊
Ceea ce mi-a mai atras atentia a fost si faptul ca am citit despre alunite ca isi pot schimba culoarea, desi la mine nu s-a intamplat asta...a, si faptul ca mai pot aparea pe masura ce inaintam in varsta datorita unor factori precum -fluctuatiile hormonale si -expunerea genetica.


Cele mai bune remedii pe care le-am gasit si care pot fi puse in practica, dar doar daca alunitele nu si-au schimbat aspectul si daca in prealabil ai consultat un medic dermatolog, pentru a fi sigur ca nu este un semn al unei boli grave, sunt:

1. Usturoiul  - se folosește îndeosebi pentru alunițele sau umflăturile de culoarea pielii. Această legumă conține enzime care descompun celulele ce produc pigmenți. Poți utiliza acest remediu și pentru a decolora o aluniță.

Ai nevoie de: - un catel de usturoi

                        - un bandaj
                        - banda adeziva
  • Înainte de a începe, dezinfectează cu alcool zona în care se află alunița și unge-o cu puțin ulei de migdale sau vaselină pentru a proteja pielea.
  • Zdrobește cățelul de usturoi și pune-l pe aluniță (cu partea din interior pe piele), apoi fixează-l cu un bandaj și niște bandă adezivă.
  • Lasă-l să acționeze peste noapte și repetă procedeul zilnic, timp de o săptămână. Dacă respecți toate instrucțiunile, alunița se va desprinde singură.
2.Sucul de ceapa - se ia o ceapa , se taie in fasii julienne si le adaugam intr-un robot de bucatarie. Mixam putin si obtinem o pasta care se pune pe alunita si se lasa sa actioneze cateva ore.
Pentru a obtine rezultatul dorit se foloseste acest remediu 3 saptamani.
Nota : sa nu aplicati pe ochi sau pleoape pentru ca ar putea produce iritatii.

3. Otetul de mere - wow...recunosc ca sunt uimita , habar nu aveam la cate poate ajuta otetul de mere..
Deci, Otetul de mere decolorează alunițele și le poate îndepărta în mod natural, nemaifiind necesar să apelezi la proceduri medicale.
Pentru asta avem nevoie de : - o lingura de otet (10ml)
                                                      - o bucata de vata
  • Înmoaie bucata de vată în puțin oțet de mere și pune-o pe aluniță.
  • Las-o să stea cel puțin o oră și repetă remediul în fiecare zi, până când alunița dispare.
  • Dacă oțetul îți irită pielea, nu îl mai folosi.
4.Uleiul de ricin - se aplica pe alunite mai multe zile la rand sau chiar saptamani. Putem accelera acest proces daca adaugam o aspirina pisata sau o lingura de bicarbonat de sodiu (10g) intr- lingura cu ulei de ricin (10ml).Acest amestec se aplica pe alunite si dimineata si seara si se maseaza bine si nu se clateste.Procesul dureaza cel putin o luna.
Micul secret este ca uleiul de ricin este excelent pentru piele , si daca folosesti acest remediu, vei vedea la final ca nu mai este nici urma de alunita.
5.Coaja de banana - de fiecare data cand mancam o banana, coaja ei o putem folosi astfel: -se taie o bucata mica si se pune cu interiorul peste alunita, lasam sa actioneze putin.
Atentie !!! Nu clatim..
Procedeul il facem numai seara...
 Ei ?!... ce spuneti ? Incercati si voi ? 
Eu am inceput cu nr.4 cu uleiul de ricin..
O sa va anunt daca sunt imbunatatiri..😍

Va imbratisez si daca va place articolul si vreti sa scapati de alunitele inestetice..INCERCATI !



UN ELIXIR VINDECATOR

                                                              UN ELIXIR VINDECATOR UN ELIXIR VINDECATOR,de care nu vi s-a spus !!! Argintu...