sâmbătă, 27 august 2022

ILUMINAREA - CE ESTE?

 


ILUMINAREA - CE ESTE?

Cerșetorul stătea pe marginea drumului de mai bine de treizeci de ani.
Într-o zi, un străin a trecut pe lângă el:
„Dă-mi câteva monede”, a mormăit cerșetorul prin gura fără dinți, întinzându-i mecanic o șapcă de baseball veche!
„Nu am nimic să-ți dau”, a răspuns străinul. Și apoi a întrebat: „Pe ce stai?”

— Pe, nimic, răspunse cerșetorul. „Este doar o cutie veche. Sunt pe ea de când îmi amintesc.
Te-ai uitat vreodată înăuntru? întrebă străinul.
— Nu, spuse cerșetorul. - Care e ideea? Nu este nimic acolo.
– Și te uiți, – insistă strainul!

Cerșetorul a început să ridice capacul. Cu mare surpriză și încântare, necrezându-și propriilor ochi, văzu că cutia era plină de aur.
Sunt acel strain care nu are ce să-ți ofere și care te invită să privești înăuntru. Dar nu în interiorul unei cutii, ca în această pildă, ci mult mai aproape - în interiorul tău.

„Dar eu nu sunt un cerșetor”, pot auzi de la tine ca răspuns.

Cei care nu și-au găsit adevărata comoară, acea bucurie strălucitoare a Ființei și pacea adâncă, stabilă, de neclintit care vine cu El, sunt săracii, chiar dacă dețin bogății materiale nespuse. Ei caută afară, bâjbâie în întuneric în căutarea plăcerilor fragmentare sau a propriei împliniri, tânjesc la recunoaștere și autoafirmare, caută siguranță, doresc iubire și, în același timp, au la dispoziție o asemenea bogăție interioară care include nu numai toate cele de mai sus, dar și infinit mai mult decât poate oferi întreaga lume.
Cuvântul „iluminare” creează în imaginația umană ideea de a atinge un fel de stare supraomenească, iar eului îi place să o prezinte așa, dar ILUMINAREA este doar starea ta naturală de a simți...

UNITATEA CU EXISTENȚA:

Este o stare de conexiune cu ceva incomensurabil și indestructibil, cu ceva aproape paradoxal pe care tu, în esență, ești, și chiar cu ceva mult mai mare decât tine. Îți dezvăluie adevărata ta natură, care este dincolo de numele și corpul tău. Incapacitatea de a simți această conexiune hrănește iluzia separării, iluzia dezbinării atât cu sine, cât și cu lumea exterioară.
Prin urmare, conștient sau inconștient te percepi și te experimentezi ca pe un fragment izolat. Atunci frica se intensifică în tine, iar starea de conflict intern și extern devine permament!



Sursa Internet


16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...