luni, 25 mai 2020

Gandirea pozitiva – un nou mod de viata ?






Gandirea pozitiva – un nou mod de viata ?

Am citit mult despre acest concept “ gandirea pozitiva”, si am inceput sa il pun in practica inca de acum 5 ani ! Am observant o imbunatatire a relatiei cu eul meu, am reusit sa ma descopar si sa fac cateva schimbari bune in viata mea !

Stiti exista mai multe proverbe sau principii enuntate despre aceasta gandire , exista de fapt o intreaga filosofie, dar cel mai mult conteaza sa CREZI ! Sa crezi ca este posibil sa faci o schimbare buna in viata ta aplicand gandirea pozitiva !

O modificare mentala care poate sa mearga de la simpla schimbare de opinie pana la transformarea totala a personalitatii , a modului de viata si a manierei de a vedea realitatea , la asta se reduce in cateva cuvinte gandirea pozitiva.

Gandirea pozitivă atrage în mod natural ceea ce este bun şi frumos. 

Gandirea pozitiva este cheia care deschide usa iubirii, a norocului si a fericirii!
Fericirea incepe in gandire iar rezultatul este pacea interioara!
Tot ce se traieste in interior se reflecta in exterior!
Orice obicei nou de gândire se formează în timp, prin perseverență și atenție concentrată asupra gândurilor pe care le cultivăm. Oricine studiază importanța gândirii pozitive vine să realizeze că cu cât gândurile noastre sunt mai pozitive, cu atât mai pozitivă va fi viața noastră. S-au facut multe studii pentru a afla impactul gandirii pozitive asupra omului si printre aceste varietăți de abordare a gândirii pozitive se află ideea de bază că gândurile și sentimentele noastre trebuie să fie „pozitive” pentru a crea mai multe experiențe pozitive în viața noastră.
 
Modul prin care poti face schimbări profunde în viața ta este printr-un nou tip de iertare. Acest nou tip de iertare nu se bazează pe nicio religie sau crez. Nu trebuie să „crezi” nimic pentru a-l folosi. Este ferit de dogme și nu vei găsi nicio încercare de a te manipula prin vinovăție și rușine. De fapt, este mult mai mult să te ajute să devii impermeabil la un astfel de tip de manipulare.

 
Atunci cand incepi sa ierti beneficiezi de o eliberare totala a mintii. Chiar daca tu trebuie să ierti pe alții care ti-au gresit, sau trebuie să te ierți pe tine insuti, făcând acest lucru te eliberează de trecut și iti permite sa–ti cunosti  adevăratul potențial. Iertarea iti permite să te eliberezi de limitarea credințelor și atitudinilor. Îți eliberează energiile mentale și emoționale, astfel încât să le poți aplica la crearea unui mod mai bun de viaţă.

Iertarea te ajută să îți atingi chiar și cele mai grele obiective . Poate că vrei unun loc de muncă mai bun, să câștigi mai mulți bani, să ai relații mai bune sau să trăiești într-un loc mai frumos. Iertarea te ajută sa realizezi toate acestea. Dacă nu ai iertat, atunci o parte din energia vieții tale interioare este prinsă de un fel resentimente, furie, durere sau suferință . Această energie a vieții prinse te va limita. Este ca atunci cand încerci să mergi cu bicicleta cu frânele parțiale tot timpul. Te încetinește, te frustrează și îngreunează înaintarea.
 
Dupa ce ai reusit sa practici aceasta tehnica de iertare, poti incepe sa dai frau liber gandirii pozitive..

Primul pas pe care il poti face este sa incepi sa remodelezi relatia cu tine insuti , astfel :

• Ceilalți te privesc cu ochi mai buni decât o faci tu însuți? Nu mai pune sinceritatea lor la îndoială, acceptă această realitate: este efectul detașării, al obiectivării de care tu nu poți beneficia în privința propriei persoane.

• Încetează să mai respingi în bloc aprecierile, complimentele. Este ușor să discerni între semnele recunoașterii reale a meritelor tale și laudele de complezență. Reține-le pe cele dintâi și repune-te în valoare prin prisma lor.

• Relaxează-te, pentru a capta energia pozitivă pe care o emit ceilalți.

• Profită de imaginea binevoitoare pe care o au ceilalți despre tine: dezvoltă-ți aptitudinile naturale, calitățile, talentele sesizate de către ei.

Din pacate “Stresul” este prezent in viata noastra mai mereu fie ca suntem constienti de el sau il ignoram total si de cele mai multe ori ne destabilizeaza in diferite forme, cum ar fi : te enervezi usor dintr-o mica prostioara…



Vorbele spuse la nervi lasa de obicei urme adanci in sufletele celorlalti, si de multe ori ne facem rau noua in primul rand inainte de a-i lovi pe ceilalti, asa ca cel mai bun lucru pe care il poti face, daca tot ai inceput sa practici gandirea pozitiva este sa TE DETASEZI !

Da, incearca mereu sa te detasezi de orice te enerveaza fie ca sunt persoane, vorbe sau lucruri, si sti cum? Uite așa: închide ușa. Izolează-te. Întinde-te comod pe canapea sau în fotoliu (după preferințe) și ascultă o muzică relaxantă. Pare pueril poate, dar nu este.

Daca nu esti acasa  si esti la birou, pleaca imediat de acolo, cauta un loc cat mai retras si ramai cu tine insuti.Si, cel mai bun lucru pe care il poti face in izolare chiar si cateva minute , baga castile in urechi si asculta muzica preferata. Efectul muzicii bine alese asupra stării de spirit și asupra tensiunii arteriale este dovedit științific. În plus, știi că cele mai proaste decizii se iau la nervi. Lasă timp gândurilor să se așeze și presiunii nervoase să se risipească.

Cand te-ai calmat, aplica principiul “RECUNOSTINTEI” .



Exact, spune multumesc si fi recunoscator ca totul a trecut cu bine.

Sentimentul de recunoștință poate fi definit și ca un melanj între mai multe operațiuni mental-emoționale: evaluare, mulțumire, afecțiune, generozitate, dorința de a dărui, la rândul tău, din ceea ce ai primit.

Si tu de fapt ce ai primit? Putina liniste cu tine si cu gandurile tale, dar in aceea liniste ai descoperit starea de bine, nu ai ranit pe nimeni si parca in coltul gurii iti apare si un zambet de multumire !

Sti ca RECUNOSTINTA are o serie de beneficii , astfel:
De la recunoștința ”micro” – pentru persoane sau întâmplări punctuale, la recunoștința ”macro” – pentru viața în sine, cu mult-puținul ei, câștigăm enorm când suntem conștienți de acest sentiment în sine și când îl exteriorizăm.

• oamenii recunoscători stabilesc relații sociale mult mai ușor și mult mai benefice: de unde dai ți se dă, iar cel căruia i-ai mulțumit din tot sufletul va pune suflet, în continuare, ca să îți dea însutit

• gratitudinea aduce beneficii la multe nivele: ameliorează starea emoțională, hrănind plenitudinea, fericirea; ne face mai toleranți, mai iertători; ne ferește de stările de deprimare și de stres

• vigilența, optimismul, energia, entuziasmul se multiplică pe fondul stării de recunoștință… recunoscută și împărtășită

• exprimarea recunoștinței atinge dimensiunile cele mai profunde ale ființei, ale identității noastre, sporește stima de sine, maniera în care ne autopercepem și în care îi percepem pe ceilalți.

Gândind pozitiv, putem avea viața pe care ne-o dorim, noi fiind cei care ne creionăm viitorul. Prin urmare, atunci când avem o problemă, trebuie să facem o alegere și anume de a accepta rapid situația și a trece la acțiune.

Orice experiență este bună dacă putem învăța ceva din ea.  Nu trebuie să târâm după noi, nici în prezent, nici în viitor experințele neplăcute, trebuie să luăm cu noi doar învățămintele! În acest fel îți dai o șansă să fii fericit, indiferent ce înseamnă fericirea pentru tine. De exemplu, dacă îți cauți un loc de muncă și te vei rezuma la a te plânge și la faptul că nu ești apreciat, ești pe un drum pierzător. Pozitiv înseamnă să vezi ce poți schimba la tine astfel încât să-ți crești șansele, să fii conștient de calitățile tale, să le pui în valoare și să continui. 

Trebuie să avem puterea de a înfrunta realitatea, să fim pozitivi și să perseverăm. Când ceva nu funcționează trebuie să încercăm altceva.
Din ce in ce mai multe studii aduc în prim plan dovada faptului că există o schimbare la nivel molecular după o perioadă de practică intensivă a gandirii pozitive.

ESTI CEEA CE GANDESTI – aud din ce in ce mai des …

Dr. Bruce Lipton susţine că activitatea genelor se modifică în funcţie de percepţie. Dacă ceea ce gândeşti se reflectă în schimburile de la nivel celular şi dacă sistemul nervos interpretează mediul înconjurător şi apoi controlează chimia sângelui, înseamnă că îţi poţi schimba literalmente soarta celulelor odată cu schimbarea gândurilor.

Cu alte cuvinte, înseamnă că mintea va modifica biologia şi comportamentul organismului în funcţie de ceea ce crezi.


In cartea “ Puterea extraordinara a subconstientului tau “ de Joseph Murphy, gasim si explicatii cum subconstientul , cel care conţine credinţele noastre cele mai puternice, a fost programat. Şi, pentru că aici există multe “progrămele” din copilărie introduse adânc de părinţi sau societate, el deţine votul decisiv.


Însă, prin antrenarea intensivă a minţii de a gândi pozitiv, se pot schimba , şterge programările din copilărie care sabotează mintea conştientă. Şi, astfel, gândirea pozitivă poate fi ce care îţi decide viitorul!  

Asa ca dragi prieteni va invit sa cititi aceasta carte precum si cea a lui Vincent Peale “ Forta gandirii pozitive “ si  sa incercati pe cat mai mult posibil sa va adaptati gandirea , sa aduceti in viata voastra cat mai multa pozitivitate si bucurie si sa zambiti cat mai des si mult !


Va imbratisez cu drag !


Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...