joi, 28 mai 2020

Atragerea prosperitatii cu plante - Feng Shui





  In filozofia asiatica, plantele bogate, ramificate si cele cu flori semnifica cresterea materiala si spirituala.Succesul este atras de aerul proaspat cu note ierboase care iti schimba starea de spirit si te fac sa devi receptiv la oportunitatile care-ti ies in cale.De aceea, specialistii Feng Shui recomanda amplificarea norocului prin pozitionarea unei asemenea plante in coltul din stanga casei sau a biroului.Se crede ca anumite plante chiar aduc prosperitate indiferent unde sunt pozitionate si m-am gandit sa vi le fac cunoscute si voua.

 In arta Feng Shui, plantele au un rol deosebit. E simplu de ghicit motivul: plantele, spre deosebire de alte obiecte pe care le tinem in casa, au viata, sunt vii, iar existenta lor influenteaza in bine locurile in care se afla. De cate ori nu am auzit ca plantele purifica aerul si ca insenineaza orice locuinta in care sunt aduse? Plantele isi aduc aportul pozitiv atat in casa, cat si imprejurul ei, si sunt surse de energie. Iata cateva lucruri care te vor face sa acorzi mai multa atentie plantelor de apartament si florilor din vaza pentru echilibrul si bunastarea ta!

Sa cresti o planta in casa ta, pe balcon sau intr-o gradina este un gest benefic, indiferent de specia aleasa. In Feng Shui, acest lucru aduce noroc si elibereaza energii benefice. Fiecare casa poate elibera, in functie de energiile ce se regasesc in ea, un chi vibrant, o energie pozitiva tradusa prin sanatate, fericire si prosperitate. Iar florile sunt printre principalii factori de influenta ai sanatatii unei locuinte.

Plantele apartin elementului "Lemn" si pot fi pozitionate in orice camera, cu precadere in camera de zi, hol, bucatarie si birou. Plantele vor contribui si la mentinerea sanatatii tale prin aportul de oxigen generat. Asezate in birou, plantele vor contribui la succesul tau in cariera. Indiferent de camera aleasa, e bine ca plantele sa fie asezate in partea de sud-est, est a camerei (coltul norocului). De asemenea, daca o planta este asezata in fata unei usi, aceasta va contribui la starea de sanatate a celor ce locuiesc in casa. Singurul loc unde nu este indicata prezenta plantelor este dormitorul. Daca ziua plantele emana oxigen, noaptea vor raspandi dioxid de carbon.

Pentru noroc in dragoste, este bine sa tii pe noptiera sau in apropierea patului din dormitor un buchet de flori roz, cum ar fi... buchetul de crini si trandafiri roz, de ce nu? Astfel, vei atrage spre tine sansele de a-ti intalni jumatatea sau de a rezolva conflictele dintr-o actuala relatie.

Succesul in afaceri si atragerea banilor se face prin aducerea in casa a plantelor cu foliaj verde intens.

Cele mai norocoase plante sunt, potrivit maestrilor Feng Shui, cele cu frunze suculente si carnoase. Acestea simbolizeaza bogatia...

  • Begonia- simbolizeaza dragostea, afectiunea si frumusetea feminina. Cea mai potrivita este cea rosie care aduce noroc celor ce doresc sa isi gaseasca jumatatea. Din aceeasi categorie fac parte bujorii.

  • Lalelele si crinii - Si oricare alta planta cu bulb. In credinta chinezeasca, plantele si florile cu bulb sunt asociate comorilor ascunse. Alegeti ca  un buchet de lalele sa va inveseleasca mereu camera de zi sau, daca sunteti pasionati, plantati in jurul casei felurite flori precum zambile, lalele etc. Ideal ar fi ca florile tale sa infloreasca cu ocazia unui eveniment fericit ce se apropie. Poti face acest lucru crescand, de exemplu, lalele in vaza, de ce nu!

  • Crizantemele - In special cele galbene! Crizantema galbena are, in cultura chineza si in cea japoneza, culoarea Yang, simbolizeaza fericirea si viata fara griji. Fiind niste flori accesibile ca pret, ar fi cazul sa le alegem in aranjamentele florale. 


  • Busuiocul (Ocimum basilicum) - În India, busuiocul este considerat o plantă sfântă, încarnarea soției zeului Vishnu, Lakshmi. În unele părți din Mexic, oamenii umblă cu busuioc în buzunar deoarece cred că asta le va aduce mai mulți bani și va determina persoanele iubite să fie fidele.

    Poveștile din popor spun că busuiocul te protejează de ghinion și de necazuri. Astfel, dacă ai plante de busuioc așezate lângă intrarea în casă și la ferestre, forțele răului nu vor intra în locuința ta. În unele părți din Europa, busuiocul este oferit în semn de iubire, dar povestea originală nu este chiar romantică: se spune că busuiocul se ofilea în prezența cuiva care nu mai era virgin, deci era folosit pentru a testa potențialii parteneri romantici.


  • Cactusul (Cactaceae) -Aztecii din centrul Mexicului considerau cactusul înflorit o plantă de bun augur. Astfel, pentru ei, un cactus cu flori simboliza noroc, iar cel care îl deține se poate aștepta imediat la vești bune. Legenda spune că zeul soarelui și al războiului le-a promis preoților azteci că la un moment dat, cineva va vedea un vultur stand pe un cactus în timp ce ține un șarpe. Asta va însemna că și-au găsit noul loc în care vor trăi.

    Când în sfârșit au văzut vulturul, aztecii au fugit la marginea unui lac și au urmărit cum cactusul a crescut și s-a transformat într-o insula, pe care aceștia s-au mutat.

  • Orhideea (Orchidaceae) - Grecii antici considerau orhideea un simbol al virilității. Aceștia erau convinși că există o legătură între orhidee și fertilitate: dacă orhideea avea rădăcini mari, urmă să se nască un băiat, iar dacă rădăcinile erau mici, copilul urma să fie fată.

    Aztecii amestecau orhideea cu ciocolată pentru a crea un elixir despre care credeau că îi va face mai puternici. Deși oamenii din epoca victoriană nu foloseau elixire magice, aceștia colecționau orhidee că semn al bogăției.

    În Feng Shui, orhideele aduc noroc în dragoste, te ajută să ai o relație mai bună cu partenerul, dar pot favoriza și atragerea unor noi relații romantice. În comparație cu majoritatea plantelor care absorb dioxidul de carbon și elimină oxigen în timpul zilei, orhideele pot elimina oxigen și în timpul nopții.

  • Arborele de jad (Crassula ovata)- Oamenii din China antică asociau arborele de jad cu bogăția smaraldelor. Aceștia credeau că dacă are un arbore de jad în colțul din sud-est al locuinței, proprietarul va deveni mai bogat cu fiecare frunză crescută. Frunzele rotunde ale plantei seamănă cu niște monede; de aceea, mulți oamenii o numesc planta cu bani.

    În timpul anului nou chinezesc, arborele este decorat cu plicuri care conțin bani, monede și panglici roșii, pentru noroc și prosperitate. În general, arborele de jad este verde, culoarea creșterii, reînnorii și a primăverii. Legendele spun că planta aduce noroc la bani.

  • Bambus norocos ( Dracaena sanderiana)- În Feng Shui și în cultura chinezească, dacă primești cadou un bambus norocos înseamnă că vei avea noroc, prosperitate, bogăție și fericire. Tradițiile chinezești susțin că semnificația bambusului norocos este strâns legată de numărul de tulpini, astfel:

    · 2 tulpini reprezintă iubire;

    · 3 tulpini reprezintă fericire, bogăție și o viață lungă;

    · 5 tulpini reprezintă domeniile din viață care afectează bogăția;

    · 6 tulpini reprezintă noroc și bogăție;

    · 7 tulpini reprezintă sănătate;

    · 8 tulpini reprezintă creștere;

    · 9 tulpini reprezintă mult noroc;

    · 10 tulpini reprezintă perfecțiune;

    · 21 de tulpini reprezintă o binecuvântare puternică.

    Nu există o semnificație pentru 4 tulpini, deoarece în cultura chinezească cuvântul 4 sună destul de asemănător cu moartea. Astfel, ar fi nepotrivit să faci cadou cuiva 4 tulpini, practic i-ai dori moartea.




        In incheiere, este bine de retinut cateva aspecte :

  • Florile in vaza aduc energie pana cand incep sa se ofileasca, spun specialiştii.

Planta care îţi dă răbdare

- begoniile este recomandată în casele în care oamenii au tendinţa să se certe mai mult. Se spune că este planta care îţi dă răbdare.

Planta care îţi ia durerea cu mâna

- daca aveti dureri de cap si nicio pastila nu isi mai face efectul, staţi lângă o muşcată. Este de ajuns 10-15 minute langa o muscata cu flori rosii sau albe pentru a va lua toata oboseala si a va lua durerile de cap.

Semnificaţia florilor în concepţia populară

Bambusul- atrage sănătatea și asigură longevitatea pentru fiecare membru al familiei.

Crizantemele- aduc veselie și fericire în casă, sunt asociate cu starea de bine și relaxare.

Orhideea- reprezintă simbolul răbdării și al rezistenței.

Levănțica –stimulează pacea și relaxarea.

Florile de gălbenele- cresc energia pozitivă din încăperea în care sunt puse, iar dacă le presari în apa de baie, vei avea succes în tot ceea ce vei face.

Vâscul- apără de trăsnet și de fulger locuința în care este așezat și este de bun augur să-l ai în casă la trecerea dintre ani, pentru că aduce pace și bucurie.

Cactus- ca orice plantă cu țepi, cactusul alungă norocul, transmite energie negativă , iar fetele care țin cactuși în casă rămân nemăritate.

Ficusul- atrage energia negativă, ghinionul și boala.


Va imbratisez cu drag !















Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...