miercuri, 13 ianuarie 2021

INCREDIBILĂ CREAȚIE...




 INCREDIBILĂ CREAȚIE.

Această gravură din secolul al XVII-lea care îl înfățișează pe Iisus Hristos purtând o coroană de spini, este numită între pictori și colecționari “Unicul, cu o singură linie”.
Pare a fi desen în creion, o hașurare obișnuită, dar de aproape se dovedește a fi o imagine creată cu ajutorul UNEI SINGURE LINII, răsucite pe tot parcursul, în spirală neîntreruptă. Toate detaliile feței și tranzițiile de lumină și umbră sunt create folosind îngroșări si subțieri ale aceleeasi linii. Autorul operei este pictorul portretist, desenator-gravor al Curții Regale franceze Claude Mellan (1598-1688). Pentru contemporanii artistului, metoda sa de gravare a rămas un mister și nimeni nu a putut să repete ori să facă o copie a celei mai faimoase gravuri a lui Mellan, care mai este numită Voalul Sfintei Veronica, sau Sudarium of Saint Veronica - “sudarium”, adică o cârpă pentru ștergerea transpirației. Este una dintre cele mai fidele reprezentări din arta europeană a pânzei miraculoase, despre care se spunea că poartă amprenta feței lui Hristos. Cunoscută inițial în Biserica Răsăriteană ca Mandilionul Edessei, legenda acestei sfinte relicve a fost preluată și elaborată ulterior în Occidentul latin, unde a devenit cunoscută sub numele de Icoana Vera sau “imaginea adevărată”. Până în jurul anului 1300 povestea devenise intim legată de cea a femeii pline de compasiune din Ierusalim, numită Veronica - numele ei este o piesă de cuvinte - Vera Icon.

16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...