duminică, 18 octombrie 2020

Cele mai bune ceaiuri care te ajuta sa iti intaresti imunitatea!!






Cele mai bune ceaiuri care te ajuta sa iti intaresti imunitatea!!

 

In sezonul rece, toata lumea isi doreste sa aiba o imunitate puternica pentru a se putea feri usor de gripa si raceala. Una dintre cele mai bune modalitati pentru a iti intari imunitatea este sa te folosesti de remediile naturiste. Inca din batrani, remediile naturale au fost cele care au ajutat atat la vindecare, cat si la intarirea sistemului imunitar si in consecinta a organismului. 

Un aspect important de care ar fi bine să ţii cont este să prepari ceaiurile din planta efectivă sau fructul în sine pentru că vei beneficia pe deplin de proprietăţile acestora. Şi ceaiurile la plic sunt sănătoase, însă, de multe ori, vitaminele şi mineralele din conţinut sunt diluate şi vei avea nevoie de o porţie mult mai mare ca organismul tău să ia nutrienţii necesari. Şi încearcă să consumi ceaiul neîndulcit, pe cât posibil. Sau să adaugi miere bio în loc de zahăr, dar numai după ce temperatura ceaiului a mai scăzut, pentru a nu distruge nutrienții din miere. E mult mai sănătos aşa!

Ceaiul de tei – Delicios si sanatos



Teiul este un arbore cu un miros imbatator din florire caruia se face vestitul ceai de tei. 

Ceaiul de tei este cunoscut drept ceaiul care ne poate calma si care ne ajuta sa avem un somn mai bun, mai linistit. Ceea ce nu multa lume stie este faptul ca acest ceai te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar. 

Cum? Stresul este un factor care determina slabirea si scaderea sistemului nostru imunitar. Ei bine, datorita proprietatilor sale calmante, ceaiul de tei va scapa usor de stres. 

Mai mult decat atat, daca raceala deja a inceput sa se instaleze in organismul vostru, ceaiul de tei o poate alunga. Nasul infundat, uscaciunea mucoaselor, toate aceste aspecte sunt combatute cu ajutorul a catorva cani de ceai de tei pe zi. 

Ceaiul de tei este bun atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Daca adaugati o lingurita de miere, dupa ce ceaiul s-a racit, copiii vor fi incantati si vor iubi aceasta bautura. 

La ce ne mai ajuta ceaiul de tei? 

Ceaiul de tei este renumit pentru efectul antidepresiv, antispasmodic, diaforetic si sedativ. De asemenea, el combate formarea ridurilor si a cearcanelor, ajutand tenul sa ramana tanar si sanatos. 

 Ceaiul de Echinacea – Aliatul nostru impotriva racelii



Aceasta planta era folosita de catre bastinasi pentru a trata muscaturile de sarpe. Florile de Echinacea se culeg cand sunt complet deschise, iar radacinile ei se folosesc mai des decat alte componente ale ei.

Acum, planta este folosita tot in scop medicinal pentru a trata si vindeca. O putem gasi in o multime de medicamente facute pentru a trata raceala si gripa. Dar de ce sa nu profitam de aceasta planta intr-un mod mai natural, fara sa ne afectam ficatul sau stomacul? 

Echinacea este una dintre cele mai bune plante atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar. 

Cum? Aceasta planta stimuleaza producerea de globule albe. Trebuie sa stiti ca globulele albe au rolul de a ne apara organismul impotriva infectiilor cu virusuri si bacterii. De aceea, Echinacea este una dintre plantele cu cea mai mare putere pentru a ne ajuta sa ne ferim de gripa si raceala atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald. 

Ceaiul de Echinacea este delicios si poate fi baut de catre oricine. Aveti grija sa faceti si pauze de la consumul acestui ceai pentru a nu diminua efectul benefic al acestei plante.  

Atentie! In cazul in care suferiti de o boala autoimuna, progresiva sau daca sunteti alergici la florile din familia margaretei, consultati medicul inainte de a consuma ceaiul de Echinacea. 

 Ceaiul de soc este prietenul organismului nostru



Socul este o planta care poate preveni o multime de afectiuni. De la soc se folosesc atat florile, cat si fructele, iar cu ajutorul acestei plante se pot trata pana si problemele reumatice. 

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante. El are puterea de a purifica sangele, dar si de a intari sistemul imunitar. De asemenea, daca beti ceai de soc, probabilitatea de a suferi de herpes va fi extrem de mica. 

Ceaiul de soc este foarte bun si pentru persoanele care tusesc, el reusind sa calmeze si sa amelioreze tusea. 

Cum putem folosi ceaiul de soc? 

Chiar daca pe florile acestei plante nu se aseaza niciodata nicio albina, planta este foarte parfumata, frumoasa si benefica pentru organism. 

Pentru a profita de beneficiile pe care socul le are, nu trebuie decat sa pregatiti un ceai obisnuit cu el. Aveti nevoie de 500 de ml de apa clocotita si de doua linguri de flori de soc. Lasati totul la infuzat timp de 6 minute, apoi puteti sa indulciti ceaiul cu zahar sau cu miere. 

Puteti sa beti pana la 3 cani pe zi, dupa fiecare masa. 

Ceaiul de macese si de catina





Catina si macesele sunt vitamine pe care nu trebuie sa le ignoram!

De ce acest ceai ne ajuta sa ne interim imunitatea? Ei bine, aceste plante sunt bogate in vitamina C, iar organismul nostru are nevoie din plin de acest lucru! 

Pe langa faptul ca aceste plante pot preveni o multime de probleme de sanatate, datorita proprietatilor bogate pe care le au, ele pot chiar si sa vindece. 

Important de retinut! 

Ceaiul de macese si de catina ajuta la formarea anticorpilor. Puteti sa beti atat voi, dar puteti sa ii indemnati si pe cei mici sa bea ceai de macese si de catina. 

Reteta pentru cresterea imunitatii

Trebuie sa beti, timp de 10 zile, trei cani de ceai de catina si macese pe zi. Aceasta cura de intarire a imunitatii nu se tine mai mult de 10 zile, insa se poate repeta dupa aproximativ 2 saptamani. 

Ceaiul de musetel



Musetelul este o planta folosita de zeci de ani de catre fiecare dintre noi. Fie ca vorbim de creme ce contin musetel, de ceai sau de alte produse, aceasta planta este folosita pentru a trata diverse probleme de santate. 

Ajuta la intarirea imunitatii deoarece planta contine un amestec de substante imuno-stimulatoare, substante care ajuta organismul sa elimine foarte repede sursele unei infectii din organism. 

Daca veti combina ceaiul de musetel cu cimbrul, veti vedea ca totul va actiona precum un antibiotic asupra organismului uman. Cel mai important lucru este ca antibioticul este natural si nu o sa va afecteze sanatatea in niciun alt mod. 

Cum sa folosim ceaiul de musetel? 

Pentru a intari sistemul imunitar, se recomanda sa beti 3 cani pe zi de ceai de musetel. Daca decideti sa realizati singuri acest ceai, trebuie sa stiti ca florile de musetel trebuie sa fie uscate la umbra, pe o bucata de hartie alba, curata. 

Nu folositi musetelul mai mult de doi ani de zile deoarece acesta isi va pierde din proprietatile pe care le are. 

Ce mai putem trata folosind musetelul? 

De la crampe menstruale, pana la dureri de cap, tulburari digestive sau viroze respiratorii. De asemenea, musetelul este folosind si in cosmetica, in diferite produse pentru infrumusetare.

Femeile folosesc musetelul si in tratamente facute acasa, pentru ca acesta are proprietati benefice asupra pielii, dar si asupra parului si unghiilor. 

Toate aceste ceaiuri va ajuta sa va intariti sistemul imunitar, insa nu uitati de alimentatie. Cu ajutorul unei cure de intarire a imunitatii folosind ceai si cu o alimentatie bogata in fructe si legume, raceala si gripa vor fi probleme de domeniul trecutului! 

Ceaiul de mentă



Ceaiul de mentă este probabil cel mai des consumat ceai în timpul răcelii. Stimulează sistemul imunitar pentru că este foarte bogat în nutrienţi precum calciul, fosforul şi vitamina B. Un ceai cald de mentă te ajută să vindeci mai repede răcelile de sezon şi eventualele infecţii din organism. Este util şi în tratarea diverselor probleme stomacale şi indigestiilor şi, pentru că are în componenţă şi taninuri, are proprietăţi de dezinfectare, antifermentative şi spasmolitice.

Ceaiul de lămâie



Ceaiul de lămâie este extra plin de vitamine, în special A, B şi C, ce susţin sănătatea sistemului imunitar. Este cunoscut pentru capacitatea lui de a trata gripa, răceala, înfecţiile în gât şi amigdalitele, de a ameliora durerile, de a stimula metabolismul şi de a ajuta organismul să se recupereze mai repede. Mai stimulează şi dizolvarea toxinelor din ficat, curăţă sistemul digestiv, previne apariţia pietrelor la rinichi, reglează tensiunea arterială, scade colesterolul rău, previne apariţia ridurilor şi a acneei. Este indicat şi pentru a detoxifia organismul, după perioadele cu mese încărcate

Ceaiul de ghimbir



Ceaiul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar, contribuie la normalizarea digestiei şi stimulează circulaţia sangvină. Aşa că îți va fi benefic și dacă ai răcit sau dacă vrei să previi îmbolnăvirea, ori dacă îți simți mâinile şi picioarele reci. Desigur, îl poţi bea şi doar pentru că îţi place, îndulcit cu puţină miere şi o feliuţă de lămâie. Ar fi bine să îl consumi dimineaţa şi nu seara, pentru că ghimbirul are şi efect energizant.

Ceaiul de scorțișoară



Ceaiul de scorţişoară ţine locul unei pături pufoase. Creşte temperatura corpului şi te ajută să faci mai uşor faţă frigului, îţi creează o stare de spirit bună şi întăreşte sistemul de apărare al organismului. Este un ceai aromat, cu efecte benefice şi pentru sistemul digestiv, capabil să reducă nivelul colesterolului rău şi să stopeze dezvoltarea celulelor canceroase.

Ceaiul de lemn dulce



Ceaiul de lemn dulce are efect imunostimulant, diuretic, antiinflamator și expectorant (contribuie la înlăturarea secrețiilor nazale). Poate ameliora chiar simptomele ulcerului gastric, duodenal sau ale gastritei hiperacide. O recomandare de la noi ar fi ceaiul de lemn dulce cu mentă, delicios şi aromat.

Ceaiul de cimbru



Ceaiul de cimbru este un antibiotic natural. Are efect dezinfectant şi antispatic pentru sistemul digestiv şi pentru plămâni. Calmează tusea, contribuie la ameliorarea infecţiilor respiratorii ca pneumonia, amigdalita, faringita sau bronşita. Este eficient împotriva infectiilor intestinale precum enterocolita sau dereglările digestive şi împotriva infecţiilor urinare.

Ceaiul verde



Ceaiul verde este un bun energizant atât pentru corp, cât şi pentru starea de spirit. Contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutându-te să lupţi împotriva răcelilor şi virusurilor. Este eficient şi în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, ale sistemului nervos, artritei, diabetului şi chiar cancerului, datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care îi conţine. Mai conţine uleiuri esentiale, minerale (magneziu, mangan, zinc, calciu, fluor) şi vitamine (o cantitate importantă de vitamina C şi câteva din grupul B, vitaminele K si E) şi este un foarte bun înlocuitor al cafelei pentru că reuşeşte să te energizeze după doar o ceaşcă. Este important să provină din culturi certificate ecologic, cultura convențională a plantei de ceai fiind una intens pesticizată.

Ceaiul matcha



Ceaiul matcha este un detoxifiant al organismului, contribuie la stimularea metabolismului şi te ajută să combaţi virozele şi bacteriile. Este şi un bun energizant cu proprietăţi antiîmbătrânire şi contribuie la arderea grăsimilor.


Energie si imunitate in sezonul rece !

 


Energie si imunitate in sezonul rece !

Vara si toamna sunt sezoanele care ne ofera cea mai bogata paleta de alimente proaspete de care ne putem folosi pentru a asimila nutrientii necesari.

Aceasta oportunitate nu trebuie ratata, pentru ca organismul trebuie sa fie pregatit pentru vremea capricioasa si nivelul redus de lumina naturala din sezoanele reci, perioade in care forta, energia si imunitatea sunt la cote de avarie.

Ploile si temperaturile scazute si-au intrat usor, usor in drepturi. Insa nu doar vremea de afara suporta transformari, ci si organismul nostru. Toamna si iarna sunt anotimpurile in care trebuie sa luptam mai mult pentru intarirea sistemului imunitar si pentru vitalizarea de care avem nevoie in activitatea de zi cu zi.

Toamna isi intra incet-incet in drepturi, si, odata cu ploile, sistemul nostru imunitar mai slabeste apararea si ne prind racelile. Vestea buna e ca putem preveni racelile si gripele si ca ne putem pregati organismul din timp pentru a trece prin sezonul rece netulburati de virusuri.

Iata ce putem face pentru a intari “zidul de protectie” al organismului:

Medicamentele din farfurie
Pe lângă scaderea temperaturii, toamna aduce cu sine si o serie de alimente bogate in vitamine si minerale, o adevarata farmacie a naturii care ne sta la dispozitie: broccoli (contribuie la multiplicarea celulelor albe ce protejeaza organismul împotriva infectiilor), dovlecei (bogati in caroten, lupta impotriva bolilor de inima), conopida (reduce nivelul de colesterol, avand proprietati antiinflamatoare), sfecla (o sursă bogată in acid folic, fibre, vitamina C şi fier), ciuperci (pline de seleniu si antioxidanti – protejeaza impotriva efectelor poluării), afine (benefice tractului urinar), nuci (ce conţin acizi omega 3 – cu rol in reducerea riscului de boli cardiovasculare), pere (bogate în vitamine precum A, B1, B2, C, E - au efect diuretic, scad nivelul de colesterol din sange si previn hipertensiunea), mere (indicate in afectiunile digestive, scad nivelul colesterolului), struguri (previn constipatia, reumatismul si afectiunile ficatului), gutui (pentru efectul tonic, antiseptic, şi diuretic), castane (o sursa excelenta de energie, foarte bune pentru calmarea durerilor reumatice).

Super-alimente pentru o imunitate de fier

Pentru un plus de energie, vitalitate si o imunitate de fier recomandam catina, macesele (pentru vindecarea virozelor respiratorii), ceapa si usturoiul, propolisul (ce ofera protectie impotriva virusilor si microbilor), mierea de albine si scortisoara.

Detoxifierea periodica tine virusii la distanta

Din cand in cand, trebuie sa ajutam organismul sa se debaraseze de toxinele acumulate. In fond, sunt teorii care spun ca slabirea sistemului imunitar se datoreaza acumularii toxinelor, iar febra sau raceala nu sunt decat manifestari ale organismului care incearca sa scape de acele toxine. Asadar, o perioada de detoxifiere, fie ca vorbim de o cura cu sucuri din fructe si legume, fie ca vorbim de o perioada de post, e mai mult decat binevenita.

Nu in ultimul rand, o cura de detoxifiere necesita si suplimente pentru a preveni numeroasele afectiuni datorate acumulării de substante toxice, cu care organismul nu mai poate lupta singur,

Ce optiuni mai avem insa pentru cresterea energiei si imunitatii cand suntem deja in plina toamna?

Fructele, sursa de vitamine

Vara si la inceputul toamnei ne bucuram de abundenta de capsune, cirese, caise, mere, afine, mure si alte fructe bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti benefici. De asemenea, legumele proaspete sunt si ele disponibile pentru a fi preparate sau, cel mai bine, consumate crude.

Pe masura ce inaintam in toamna optiunile sunt mai putin numeroase si avem tendinta de a consuma cat mai multe preparate din carne. Sunt insa cateva fructe, legume si plante la care putem apela chiar si acum pentru un nivel optim de energie si imunitate.

Strugurii sunt recomandati pentru vitaminizare, remineralizare si refacerea organismului dupa efort fizic intens. Acestia contin vitamina A, vitamine din complexul B, precum si vitaminele C, E, D si P.

De asemenea, in struguri se regasesc minerale ca magneziul, calciul, sodiul, fosforul, potasiul si fierul. De aceea, aceste fructe sunt recomandate pentru combaterea infectiilor virale, pentru asigurarea energiei si pentru sanatatea sistemului cardiovascular.

Merele sunt alte fructe tomnatice, iar citricele ca portocalele, grapefruitul sau mandarinele vor fi din ce in ce mai usor de gasit. Acestea sunt recunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C, eficienta in cresterea imunitatii.

Varza, morcovul si conopida, legume benefice pentru energie si imunitate

Printre legumele benefice pentru energie si imunitate se numara varza, morcovul, sau conopida. Atat varza creata, cat si varza de Bruxelles sunt bogate in vitaminele A, C si K si au proprietati antioxidante, antitumorale si antiinfectioase.

Vitaminele C si K, precum si cateva vitamine din complexul B (de exemplu B1, B2, B6) se regasesc si in conopida, iar morcovul are o concentratie mare de vitamine A, C si B2, fiind tonic, antianemic si remineralizant. Varza este recomandata si pentru continutul de calciu si magneziu, minerale care trebuie suplimentate in special in sezoanele reci.

Calciul este esential pentru rezistenta si buna functionare a sistemului osos si, din cauza faptului ca orele de lumina naturala scad toamna si iarna, trebuie insotit de un aport suplimentar de vitamina D3. Aceasta vitamina este unul dintre principalii actanti in absorbtia calciului in organism.

Magneziul este de asemenea implicat in absorbtia calciului, dar are si un rol important in producerea si transportul energiei. Deficitul de magneziu cauzeaza astenie, somnolenta, dar si tremor muscular.



Aminoacizii, acizii grasi, antioxidantii si enzimele digestive, nutrienti suplimentari necesari

Pe langa vitamine si minerale in categoria nutrientilor care ofera energie si imunitate se afla si antioxidantii, aminoacizii, enzimele digestive precum si acizii grasi Omega 3, 6 si 9.

Aminoacizii contribuie la sinteza proteinelor, iar glutamina, de exemplu, are rol si in stimularea sistemului imunitar si in refacerea organismului dupa efort fizic si stari de convalescenta.

Acizii grasi Omega 3, 6 si 9 combat variatiile starilor emotionale, ajuta la odihna si la reducerea impulsivitatii. Antioxidantii intaresc sistemul imunitar si cresc rezistenta organismului la infectii, iar fara participarea enzimelor la procesele biochimice si fiziologice actiuni ca digestia, distrugerea toxinelor, asigurarea imunitatii si regenerarea celulara ar fi imposibile.

Pentru ca organismul are nevoie de o varietate de nutrienti, in perioada de toamna si nu numai este recomandata administrarea suplimentelor alimentare cu formule complexe, care sa contribuie la asigurarea unui nivel optim de energie si imunitate.

Alimente care intaresc sistemul imunitar

Portocalale, pepenele rosu, migdalele, dar si spanacul, broccoli si varza va pot ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Hidratant si racoritor, pepenele contine si un antioxidant puternic, glutation, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, astfel incat sa poata lupta impotriva infectiilor. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Grapefruit

Grapefruitul are o cantitate mare de vitamina C. In plus, contine flavonoide - compusi chimici naturali care s-au dovedit a creste capacitatea de activare a sistemului imunitar. Daca nu va place grapefruitul, consumati portocale sau mandarine.


Migdale

Un pumn de migdale poate reduce din efectele stresului asupra sistemului imunitar. Un sfert de ceasca contine 50% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Contin si riboflavina si niacina si vitamina B care reduc efectele stresului.


Varza

Este o alta sursa de intarire a imunitatii. Este usor de gasit si este ieftina. Incercati sa adaugati varza de orice soi (alba, rosie) la supe si tocane pentru un plus de antioxidanti si pentru cresterea valorii nutritive a mesei.


Stridii

Stridiile contin zinc, iar nivelurile scazute de zinc au fost asociate cu infertilitatea masculina. Zincul pare sa aiba un efect antiviral, desi cercetatorii nu pot explica de ce. Totusi, ei stiu ca este important in sistemul imunitar, inclusiv la vindecarea ranilor.


Iaurt degresat

Un pahar pe zi poate reduce riscul de a raci. Unii cercetatori cred ca poate stimula sistemul imunitar pentru a lupta impotriva bolilor. De asemenea, contine vitamina D. Studii recente au descoperit o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si un risc crescut de raceala si gripa.


Spanac

Cunoscut ca un "super-aliment", spanacul este bogat in substante nutritive. Are acid folic, care ajuta organismul sa produca celule noi, fibre si antioxidanti, cum ar fi vitamina C. Consumati spanac crud sau fiert putin pentru a obtine cele mai multe beneficii.


Usturoi

Usturoiul ofera mai multi antioxidanti, care lupta impotriva invadatorilor sistemului imunitar, cum ar fi H. pylori, bacteriile asociate cu unele ulcere si cancerul de stomac. Sfat: se toaca si se lasa sa stea 15 la 20 de minute inainte de a fi adaugat la gatit pentru a activa enzimele imunostimulatoare.


Cartofi dulci

La fel ca morcovii, cartofii dulci au antioxidant beta-caroten si vitamina A, care este legata de incetinirea procesului de imbatranire si poate reduce riscul unor forme de cancer.


Broccoli

In urma unei cercetari s-a descoperit ca in broccoli exista o substanta chimica care ajuta la stimularea sistemului imunitar la soareci. In plus, este plin de nutrienti care protejeaza organismul. Are vitamina A, vitamina C si glutation.

În sezonul rece, imunitatea trebuie susţinută cu o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale pentru a face faţă îmbolnăvirilor. Legumele şi fructele pot ajuta şi la corectarea anemiei care se manifestă prin: slăbiciune, ameţeală, stări de nervozitate ori pierderi de memorie.




Afecţiunea, spun medicii, este cauzată de scăderea cantităţii de hemoglobină sau a numărului de globule rosii din sânge. Poate fi tratată pe cale naturală, o alimentaţie atent concepută fiind cheia unei vindecări rapide. Atunci când boala nu a căpătat aspect patologic poate fi usor tratată prin adaos de fier în alimentaţie. Pătrunjelul este bogat în fier, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi, acid folic şi în betacaroten. De asemenea, pătrunjelul conţine şi alte vitamine şi minerale esenţiale atât pentru tratarea acestei afecţiuni, cât şi pentru întărirea sistemului imunitar. Întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar.

Pătrunjelul conţine proteine (20%), flavonoide (întreţin membranele celulelor sângelui, au rol de antioxidant), uleiuri esenţiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten şi, în special, vitamina C. "Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, pătrunjelul întăreşte imunitatea organismului şi are un rol important în distrugerea radicalilor liberi. Planta este bogată în vitamina A, vitamina C, vitamina B şi E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofilă şi magneziu. Conţinutul de vitamina C este mai mare de patru ori decât cel din portocală, iar conţinutul de fier este mai mare decât cel al spanacului”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Sfecla roşie, un miracol pentru organism  

Tot ceea ce are nevoie organismul găsim în sfecla roşie. Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni.   “Sfecla roşie este un complex de vitamine şi minerale cum rar mai găsim şi, în plus, vindecă afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant. Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie”, explică medicul.   Bananele te scapă de ameţeală   Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, magneziu, fosfor, fier şi proteine. Consumul regulat de banane reduce cele mai frecvente simptome ale anemiei: oboseala, ameţeala şi amorţeala. Mănâncă banane la micul dejun şi între mese sau optează pentru un shake din banane şi lapte. Banana, cel mai popular fruct din lume, ne oferă energie graţie conţinutului de potasiu şi magneziu.   Un singur fruct are 400 de miligrame din această substanţă necesară bunei funcţionări a sistemului nervos, a muşchilor şi menţinerii balansului fluidelor în organism.

Morcovul, bogat în vitamine şi minerale  

Betacarotenul şi alţi nutrienţi din compoziţia morcovilor susţin metabolismul, cresc nivelul hemoglobinei şi îmbunătăţesc sistemul imunitar.    Pe lângă faptul că este foarte bun la gust, morcovul este aliment natural, adică un aliment-medicament. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, acesta mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedativ.  “Chiar şi gătit, morcovul îşi păstrează proprietăţile nutritive, fiind, de altfel, excepţia de la regulă care spune că, prin fierbere, legumele îşi pierd vitaminele. Asadar, chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic”





Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...