vineri, 19 februarie 2021

Cercul emotiilor al lui PLUTCHIK

 



Cercul emotiilor al lui PLUTCHIK


In fiecare zi avem parte de emoții de diferite intensități.

Gestionarea emoțiilor nu este un lucru atât de simplu; ca în orice alt limbaj și aici avem un alfabet - alfabetul emotional- cu ajutorul căruia putem înțelege și comunica.

Cu cât alfabetizarea emoțională este mai dezvoltata și însușită, cu atât putem conștientiza atât propriile emoții cât și a celor din jur.

Unele dintre cele mai bune instrumente care stau la baza dezvoltării alfabetizării emoționale este roata emoțiilor.

Cea mai populară este roata Plutchik, creată de psihologul Robert Plutchik.

El a sugerat că oamenii experimentează 8 emoții de bază, pe care le-a așezat în perechi opuse.

Potrivit teoriei sale, acestea pot deveni mai intense, mai blânde sau se pot combina pentru a produce orice altă stare emoțională.





Sursa: internet

Ghiocelul – o floare legenda, mit , symbol

 


Ghiocelul – o floare legenda, mit , symbol


   Cu denumirea stiintifica de “Galanthus nivalis," din familia “Amarylidaceae," ghiocelul este numit si “frumoasa fata a lunii februarie” sau “emblema/simbolul primaverii timpurii."


Originar din Asia Mica si Europa de est, ghiocelul reprezinta, alaturi de garoafa, floarea traditionala a lunii ianuarie. In greaca, numele “galanthus” semnifica “floare alba ca laptele," iar “nivalis” este un adjectiv latin insemnand “asemeni zapezii."

Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...