sâmbătă, 16 mai 2020

Lifestyle oriental - arta "Feng Shui "




                    Am sa incep asa : Va place arta Feng Shui?

             Pentru ca mie imi place foarte mult, si de aceea cand am putin timp liber intotdeauna ma documentez despre aceasta arta .
Simtim energia care ne inconjoara in orice loc ne aflam, daca ne simtim bine inseamna ca este o energie buna, daca din contra ne simtim rau, inseamna ca este o energie mai putin buna si asta se manifesta printr-un discomfort real, apare brusc o durere de cap, sau te simti molesit…
Stravechea filosofie de viata orientala ne invata cum sa echilibram spatiul in care traim, fie ca este vorba de casa noastra, de birou, sau locul unde iti desfasori activitatea, chiar si spatiul in care se desfasoara afacerea ta.
Există unele obiecte care au un efect benefic. In China şi Taiwan, funcţionarii dornici de succese profesionale şi avansare rapidă ţin pe biroul lor peştişori din porţelan. Un acvariu cu peşti (vii, bineinţeles!) are un efect mult mai bun.
Dimensiunile obiectelor pe care le folosim sunt şi ele foarte importante; cel mai bun randament profesional îl au funcţionarii care folosesc un birou lung de 152 de cm si lat de 84 de cm. Poziţia acestuia este de asemenea importantă, un birou plasat cu spatele la uşă aducand doar necazuri celui care îl ocupă. Este cu mult mai bine să vă puneţi biroul cu spatele la perete, care va juca astfel un rol de scut protector.
Pentru a putea determina „direcţia norocoasă” trebuie calculat „numărul Kua”, care, din punctul de vedere al unui specialist Feng Shui, este o caracteristică a fiecărui om.
Pentru calcularea numărului Kua se adună ultimele două cifre ale anului nasterii , apoi dacă rezultatul este mai mare decat zece, se adună cele două cifre ale numărului obţinut pana obtinem o singura cifra.
În cazul bărbaţilor, acest rezultat se scade din 10, iar la femei se adună cu 5.
Dacă rezultatul final este 1, 3, 4 sau 9, direcţiile favorabile sunt estul, nordul, sudul şi sud-estul.
Iar dacă rezultatul este 2, 6, 7 sau 8, direcţiile favorabile sunt vestul, sud-vestul, nord-vestul si nord-estul.

Ca să creezi o atmosferă plăcută și să atragi energii pozitive în casa ta, nu ai nevoie de cine știe ce. Trebuie doar să știi ce obiecte aduc prosperitate și cum să le integrezi corect, potrivit principiilor Feng Shui.

1 Oglinzile pot face minuni pentru orice tip de spațiu. Fiindcă este un obiect decorativ foarte popular, oglinda poate fi folosită în orice cameră, de la baie la dormitor. Din punct de vedere feng shui, există câteva reguli despre cum și unde să le integrezi, ca să aduci energie pozitivă la tine acasă. Acestea aduc lumină și spațialitate..
Oglinzile reprezintă puterea elementului apă din feng shui.

2. Lumânările sunt niște decorațiuni foarte populare. Le găsești în toate formele și culorile și există o varietate de recipiente și sfeșnice. Evită lumânările făcute cu materiale toxice și alege unele din soia sau ceară de albine, ca să-ți păstrezi energia și aerul din casă sănătoase.
Din punct de vedere feng shui, lumânările aduc potența și vitalitatea, sunt elementul de foc. Acest element este un simbol pentru soare, căldură, pasiune și este asociat cu nuanțele de roșu.

3. Vitalitatea plantelor vii aduce bucurie și poftă de viață casei. Este la modă să decorezi cu plante mari, care să te minuneze când le vezi. Din punct de vedere feng shui, plantele reprezintă elementul pământ, legătură cu sănătatea, armonia și creșterea. Este un element natural de susținere și sprijin și în Feng Shui are legătură cu bogăția materială.

4. Imagini sau sculpturi cu Buddha - energia oricărei sculpturi sau imagini cu Buddha va aduce un sentiment de calm și pace în casa ta. N-ai cum să greșești când decorezi cu o imagine cu Buddha ca să creezi feng shui bun.

            Din punct de vedere feng shui, poți să-ți întărești anumite zone din casă cu sculpturi. Buddha vesel este excelent pentru zona responsabilă cu finanțele – biroul, de exemplu -,  în timp ce Buddha al medicinei poate fi bun pentru partea de sănătate și familie a casei. Este important să ai în vedere detalii precum culorile și materialele din care este făcută sculptura. 
             Dacă statueta Buddha este făcută din metal (elementul feng shui metal), poate oferi energie excelentă în zonele din vest, nord-vest sau nord. Dacă este făcută din lut sau un material similar, legătură cu elementul pământ, în partea nord-estică a casei merge cel mai bine.

Acum sa va spun si despre cele mai puternice pietre si cristale din Feng Shui

-       Ochi de tigru

Ochiul de tigru este o piatra de protectie, care confera totodata echilibru si limpezeste gandirea, aducand calm si dispozitie linistitoare. Ochiul de tigru aduce lumina in situatii complexe, protejeaza de energiile negative, ajuta la concentrare, atrage norocul, aduce claritate gandirii. Ochiul de tigru poate fi amplasat la intrarea in casa sau langa o fereastra mare sau in zonele de vest sau nord-vest.

-       Pirita

Pirita, sau aurul nebunilor, este o piatra a bunastarii si abundentei, foarte indicata pentru locuinte si birouri. Aduce energie pozitiva, optimism, veselie. Pirita este si o piatra protectoare, care inaltura energiile negative si promoveaza bucuria, starea de bine. De asemenea, pirita limpezeste gandirea si poate fi utilizata atat in domeniul afacerilor, cat si in cel academic. Pirita poate fi pusa in vaza bunastarii sau in zonele care au nevoie de putina energie. Pentru bunastare si prosperitate, cel mai bun loc pentru amplasarea piritei este sud-estul casei sau al biroului. Pentru energie, poti amplasa pirita cat mai aproape de usa de la intrare.

-       Hematit

Hematitul este considerat un cristal, insa el este un mineral (oxid de fier). El are renume ca remediu popular pentru bolile de sange. De altfel denumirea lui, in greaca, inseamna sange. Chiar daca este negru, aparent, daca il spargi, vei vedea ca mijlocul lui este sangeriu. Hematitul are o energie puternica si este suficient sa-l tii in mana pentru a simti efectele calmante. El dezvolta puterea de concentrare si ofera claritate in gandire. In fengh shui, hematitul energizeaza si protejeaza. Il poti amplasa in de nord pentru activarea zonei cariera sau in vest pentru zona creativitate si copii. Pentru protectie se poate amplasa cat mai aproape de intrarea in casa.

-       Citrin

Citrinul este un cristal controversat, si asta pentru ca poate fi contrafacut. Mai exact, citrinul contrafacut este, de fapt, un ametist tratat la caldura care isi pierde culoarea. Citrinul adevarat este mai greu de identificat.  Culoarea lui este galben pal. Daca citrinul pe care l-ai vazut are o culoare inchisa, spre un galben-portocaliu, atunci ar fi bine sa nu il cumperi, intrucat este un fals. Citrinul contine energie solara, considerate vindecatoare pentru chakra a treia (plexul solar). Ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a imaginii de sine. Piatra este asociata cu energia banilor, intrucat este cunoscuta ca fiind piatra comerciantilor. Este considerata piatra prosperitatii. Citrinul poate fi amplasat in zona de sud-est a casei (zona abundentei).

-       Cuart fumuriu

Cuartul fumuriu confera protectie si echilibrul. Ca si in cazul citrinului, cuartul fumuriu poate fi usor contrafacut. Cuartul fumuriu original este stralucitor si transparent, chiar si in cele mai intunecate unghiuri. Cuartul fumuriu are puteri tamaduitoare, aduce claritate si trezeste spiritul. El poate fi amplasat aproape de usa de la intrare, pentru a proteja intreaga casa.  Il mai poti pune in camera copilului, aproape de fereastra. De asemenea, mai poti beneficia de energiile lui daca il amplasezi in zona de nord-vest sau nord-est a casei.

-       Amonit

Amonitul este considerat o piatra foarte puternica in feng shui. El este, de fapt, o fosila cu cel putin 100 de milioane de ani vechime. Amonitul este o sursa excelenta de stabilitate si protectie. El poate fi amplasat in sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est si chiar centrul unei incaperi.

-       Cuartul transparent

Cuartul transparent este un cristal pur, care are abilitatea de a curata/purifica energia din jurul lui. Aduce armonie in familie, in casa. Il poti aseza oriunde si poti incerca mai multe variante, insa ai grija sa nu-l asezi foarte aproape de pat. Ai incredere in cristalul tau si “asculta-l”.  Il mai poti purta in bijuterii si amulete.

-       Cuartul roz

Cuartul roz este unul dintre cele mai populare cristale cu proprietati de vindecare. El atrage dragostea, si este folosit pentru a vindeca ranile sufletului si dezamagirea, in urma unei experiente amoroase nefericite. Cuartul roz poarta energia universala a dragostei, atrage dragostea si vindeca sufletul de amintirile dureroase. Il poti amplasa in mijlocul casei, dar si in dormitor sau in camera copilului. Mai poti purta cuartul roz in masina sau in portofel, dar si sub forma de bijuterii sau amulete.

-       Ametistul

Ametistul este unic si poate fi folosit oriunde, in birou, in locuinta, in gradina sau in masina. El are proprietatea de a curata si purifica un spatiu de energiile si vibratiile negative, emana energie puternica si transforma un spatiu intr-unul primitor. Ametistul ajuta la linistire, calmare, in cazul unor emotii negative puternice. Ametistul intareste sistemul imunitar si ajuta la vindecarea dezechilibrelor la nivelul cailor respiratorii si ale pielii. In limba greaca “ametist” inseamna piatra cu puterea de a te  vindeca de intoxicatii. In feng shui, ametistul este bun pentru familiile in care au loc frecvent certuri si sunt neintelegeri. Ametistul poate fi amplasat in Nord-Est (zona spirituala a casei), Sud (faima si reputatie), Sud-est (prosperitate si bogatie). Il mai poti porta in bijuterii sau amulete.

-       Jad

Jadul este o optiune foarte populara cand vine vorba de remediile feng shui. Jadul este o piatra care purifica energiile, protejeaza si ajuta energia dragostei. Mesajul jadului este “Iubeste-te si accepta-te asa cum esti!”. Jadul aduce armonia si echilibrul. Jadul poate fi amplasat oriunde, mai putin in zonele de nord si de sud ale unei incaperi.
De exemplu, poti amplasa o rata mandarin din jad pentru energia dragostei in sud-vest, sau un pi yao din jad pentru prosperitate in sud-est. Un Budda din jad poate fi un excelent obiect de decor, dar si remediu feng shui pentru intelepciune.
Pentru a va putea bucura pe deplin de efectele benefice ale Feng Shui-ului, trebuie mai intai sa maximizati cursul energiei din exteriorul si interiorul casei sau al biroului, apoi sa curatati si sa purificati energia negativa sau stagnanta, pentru a face loc unei energii proaspete, aducatoare de abundenta si sanatate. Urmatorul pas este corectarea anumitor spatii generatoare de energii negative, prin amplasarea anumitor remedii Feng Shui, sau activarea zonelor faste din casa sau birou prin asezarea unor activatori Feng Shui in functie de sectorul respectiv sau de ceea ce va doriti…

Daca v-a placut articolul, voi mai reveni si cu alte detalii despre arta Feng Shui !
Acum, va imbratisez cu drag si va doresc sa alegeti intelept ! 





Uleiul de obligeana si cateva beneficii




Obligeana este cunoscută încă din vremea romanilor, fiind utilizată de secole și de indieni și având un un loc important în sistemul de practici medicale Ayurveda. Această plantă este originară din Asia de Sud, și crește cel mai bine în locuri cu apă, mlăștinoase. La noi în țară crește în special pe marginea apelor curgătoare, în zone montane. 
Uleiul esențial de obligeană este derivat din rădăcinile proaspete sau uscate ale plantei. Componentele acestui ulei esențial sunt acorenona, alfa calacorenul, alfa aselinenul, beta asarona, calamendiolul, calamusenona și diverse alte substanțe. Deși toxic, uleiul esențial de obligeană pare să aibă multe proprietăți medicinale, deși cercetările științifice asupra benficiilor lui sunt limitate.
Intamplator am aflat de la o prietena despre acest ulei cu proprietati deosebite, cand am facut o criza urata de stomac. L-am folosit pentru ca sunt adepta tratamentelor naturiste si rezultatul a fost extraordinar.
De aceea vreau sa iti aduc si tie la cunostinta despre acest ulei. Acest ulei este deosebit de revigorant pentru nervi și circulația sângelui, stimulează circulația în zonele afectate și atenuează durerile și umflăturile asociate cu reumatismul, artrita și guta. De asemenea, ajută nutrimentele și oxigenul să ajungă în fiecare parte a corpului. O bună circulație este asociată și cu stimularea metabolismului.
Totodata uleiul de obligeană activează căile neuronale și este, de asemenea, de ajutor în tratarea tulburărilor nevrotice, are un efect răcoritor asupra creierului , dar consumat in cantitati foarte mici si anume una, maxim două picături într-o linguriță de miere. Consumandu-l pe parcursul a 3 luni, am constatat ca acest ulei induce și menține o stare de spirit pozitivă.
Deasemenea este foarte bun pentru :
- stimularea memoriei
- la repararea anumitor leziuni ale țesuturilor creierului și neuronilor
- menține sănătatea sistemului nervos, contribuind la recuperarea după șocuri, reducând riscul de crize epileptice, atacuri de isterie și diverse afecțiuni nervoase.
- in doze mici poate induce somnul ,si poate fi de mare ajutor pentru persoanele care suferă de insomnie cronică sau de lipsă de somn temporară,
- relaxează corpul și mintea
- antispastic, 
- antiinflamator gastrointestinal, 
- antiseptic
- funcţionarea normală a sistemului digestive
- favorizarea secreţiei de bilă 

Precautii :
Cercetatorii au descoperit ca uleiul de obligeana contine un compus numit aserona, care este toxic si daca este consumat in cantitati mari poate provoca convulsii si halucinatii. De aceea este recomandat sa se ceara sfatul unui medic inainte de a se consuma .
Este contraindicat femeilor insarcinate ( poate provoca avortul) si celor care alapteaza .



Obligeana, se gaseste si sub forma de capsule sau tinctura.

Sa va fie de folos !

Va imbratisez cu drag !













16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...