
Frunzele de hrean sunt un remediu
naturist excelent pentru durerile de picioare.
citeste mai mult...
Hreanul este o plantă perenă, iar
frunzele verzi de hrean se disting de alte plante prin continutul ridicat de
nutrienți.
Acestea conțin multe beneficii. Mai
mult, frunzele de hrean au o cantitate mare de potasiu, calciu, magneziu, sulf,
seleniu dar și o concentrație ridicată de acird ascorbic.
Frunzele de hrean sunt un remediu
naturist excelent pentru durerile de picioare. De necrezut câte beneficii au
Frunzele verzi de hrean se disting
de alte plante prin conținutul ridicat de nutrienți.
Acestea conțin vitamine B, dar și
vitamina C, E și PP.Substanțele volatile din frunzele de hrena fac ca acestea
să fie eficiente impotriva microorganismelor dăunătoare. Concentrația
substanțelor volatile este atât de mare, încât chiar și frunzele uscate au
efect bactericid.
La origine, hreanul vine din zona
meditereană, dar este cultiva în întreaga Europa încă din perioada Renașterii,
atât pentru proprietățile sale naturiste, cât și pentru a fi folosite în
industria culinară.
Hreanul este un condiment apreciate
pentru faptul că stârnește pofta de mâncare și pentru gustul picant și aromat
pe care îl redă preparatelor culinare.
Se spune că hreanul a fost consumat
de egipteni încă de acum 3.500 de ani, iar grecii plăteau mulți bani celor care
dețineau hrean.
Rădăcina de hrean este folosită pe
scară largă ca condiment, dar și frunzele ar trebui folosite la fel de des.
Proprietățile vindecătoare ale
frunzelor de hrean previn acumularea de sare în organism, care pune în pericol
sănătatea. Înainte de culcare, ia 2 frunze de hrena, înmoaie-le în apă
clocotită, apoi pune-le pe spate și înfășoară-le cu un bandaj. Dimineață,
dezleagă ușor bandajul și îndepărtează frunzele.
Acestea au absorbit deja excesul de
sare din corp.
Vezi în ce părți ale corpului există
cea mai mare cantitate de sare. Repetă procedura până când nu mai apare sare pe
frunze. În general, frunzele de hrean scot sarea direct prin porii pielii.
Frunzele
de hrean conțin:
·
65 kcal
·
39% – carbohidrați
·
20% – grăsimi
·
proteine
·
aminoacizi volatili
·
vitamina B, vitamina C, E și PP
·
substanțe organice cu proprietăți
acide
·
potasiu
·
calciu
·
sulf
·
magneziu
·
seleniu
Beneficiile
hreanului
Hreanul este folosit ca antibiotic
natural, având proprietarea de a lupta împotriva bacteriilor. Mai mult,
frunzele au proprietăți antinflamatoare, fiind folosite ca pansamente care să
oprească supurațiile.
Tinctura din frunze de hrean are
capacitatea de a ameliora durerile de dinți, fiind un ingredient inclus des in
pasta de dinti a japonezilor.
De asemenea, tinctura de frunze de
hrean este utilizată pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism, in
acelasi timp, depunerea sarurilor in organism.
Calmează durerile de picioare.
Frunzele hreanului sunt folosite inca din Evul Mediul in cazul durerilor de
picioare. Împotriva acestor afecțiuni, oamenii făceau băi de picioare folosind
ceai de frunze.
Ceaiul se prepară foarte ușor,
folosind frunze proaspete de hrean care se fierb in apă timp de 20 de minute.
Stați cu picioarele în ceai timp de jumătate de oră. Frunzele de hrean vor
stimula circulația și vor detoxifia organismul.
sursa : internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI: