sâmbătă, 11 decembrie 2021

Bucuria de a dărui


 Bucuria de a dărui

„Bătrânul Paisie Aghioritul spunea adeseori că cea mai mare bucurie omul o dobândește prin jertfă.
– Cineva vede un om care lucrează și, băgând de seamă că a obosit, îi spune: ‘Stai jos, odihnește-te puțin’ și ia asupra sa osteneala lui: cât timp aproapele lui se odihnește, el se odihnește cu odihnă cerească. Ori, să zicem, are cineva un fruct gustos, însă nu-l mănâncă, ci îl dă altuia: unul se bucură, primind plăcerea cea firească de la gustul fructului, iar pe celălalt îl mângâie Dumnezeu cu mângâierea Sa preaînaltă.”
    Fericirea mea este mulțumirea de pe chipul tău !💖

    De multe ori ne simțim mai bine când dăruim decât când primim. Ne bucurăm de fericirea celuilalt când primește darul nostru. Mâncarea pentru oaspeți, jucăria pentru copil, cadoul pentru prieten…


    Toate ne aduc nouă bucurie prin mulțumirea pe care o vedem zugrăvită pe fața lor. Odată cu darul tău oferi și iubire, aceasta se transmite implicit. Prin gestul tău arăți blândețe, sensibilitate, tandrețe și căldura sufletului tău.

    Obiectul dăruit nu este un simplu bun, el vorbește despre tine, asigurându-l pe cel ce l-a primit că-i ești alături, că, la nevoie, ești acolo să-i oferi sprijin.
    Unii desfășoară proiecte de voluntariat, din preaplinul lor dau altuia. Iubirea curge prin ei ca o energie benefică celor care au nevoie de ajutor.
    Unii sunt buni, pur și simplu. Indiferent că dăruiesc pentru a se simți bine sau pentru că văd că este necesar, aceste manifestări spun mult despre calitatea lor umană.
    Nimic nu se compară cu fericirea pe care o simți știind că ai făcut ceva folositor pentru aproapele tău, atunci ești cel mai aproape de divinitate. Atunci cooperezi cu Dumnezeu, lași sentimente pozitive să te traverseze, căci Dumnezeu este iubire.

    
„Extazul este și mai mare atunci când vezi atât de mulți oameni înflorind în jurul tău; nu mai ești un copac solitar care a înflorit într-o pădure unde niciun alt copac nu mai dă roade. Când întreaga pădure înflorește alături de tine, bucuria nu are margini”.

    Adu lumină și liniște în viața ta prin daruri dezinteresate, dăruiește în mod spontan, necalculat și vei stârni emoție autentică, reacții unice și satisfacție de la oamenii care apreciază cu adevărat ceea ce le oferi.

    Gândește-te la asta!🤗🙏




sursa: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...