vineri, 22 octombrie 2021

DA, TU POTI ! ESTI UNIC, ESTI O FIINA MINUNATA, DOAR DA-TI VOIE !

 


DA, TU POTI ! ESTI UNIC, ESTI O FIINA MINUNATA, DOAR DA-TI VOIE !

“Fa ce poti cu ce ai acolo unde esti.” (Theodore Roosevelt)

De ce sa te multumesti cu putin? De ce sa traiesti sub potentialul tau ?

De ce sa irosesti chiar si o zi din viata ta, facand alte lucruri decat acelea care sunt importante pentru tine si care te vor duce unde vrei sa ajungi? Nimic din tot ce faci si pare important nu e mai important decat tine.

De ce sa nu-ti cresti standardele chiar acum?

Traieste cu pasiune! Devino cea mai buna versiune a ta. Pentru ca poti. Nu renunta la visul tau !

citeste in continuare

Indiferent ce varsta ai acum, pe masura ce trec anii vei vedea in jurul tau oameni care renunta la visele lor. Nu fi unul dintre ei. In prima tinerete visam frumos, vrem sa cucerim lumea, sa-i aratam de ce suntem capabili si sa ne depasim conditia. Dar viata vine cumva peste noi si ameninta sa ne sufoce visele. Prea des reuseste. Nu te lasa tras in jos de curentii vremurilor in care traiesti. Fiecare etapa are oportunitatile ei, chiar daca nu asa arata planul tau initial.

Adapteaza-te si fa primii pasi. Nu este drept sa-ti lasi visele sa moara. Ridica-te si continua lupta de unde ai abandonat-o si gandeste-te mereu nu la cat de mult mai ai pana sa-ti atingi visul, ci la cat de mult ai evoluat de la inceput si pana acum. Lasa-te motivat de imaginea omului care vei deveni de-a lungul acestei calatorii. Abordeaza problema diferit, fa-ti un plan mai bun si revizuieste-l oricat de des e nevoie.

Nu renunta la visul tau. Niciodata nu e prea tarziu sa incepi. Meriti sa-ti vezi visul implinit!

Doar pentru ca nu vezi rezultate dupa o zi, sau dupa o saptamana, nu renunta. Poate nu vezi schimbari, dar fiecare alegere inteleapta pe care o faci, are efecte pe care nici nu ti le poti imagina acum.

Lasa viata sa curga, lasa lucrurile sa se lege intre ele, lasa sa vina spre tine lucrurile pe care le astepti. Schimba-ti perspectiva. Fa ceva diferit. Intotdeauna exista si alta cale. Deschide-ti inima si mintea si fii pregatit pentru abundenta. Relaxeaza-te. Respira.

Cand ti-e mai greu, esti probabil la un pas de reusita. Perseverenta este marca celor puternici. Iar tu esti puternic. NU RENUNTA!

 

Obstacoleleinterioare pot fi depasite doar da-ti VOIE…

Scapa de vinovatie. 

Incepand din copilarie suntem facuti sa ne simtim vinovati de parinti si familie, de societate, de copii, de partenerii de cuplu, de biserica, sau chiar de noi insine.

Prea multi pun atat de mare accent pe parerile oamenilor din jur, incat ajung sa traiasca vietile altora. Oamenii care au suficienta incredere in ei, nu acorda importanta parerilor altora despre  ei. 

Ni se pare chiar firesc ca oamenii sa aiba pareri diferite despre noi, si, foarte important, ne dam seama ca nu trebuie sa facem o tragedie din parerea cuiva despre noi, pentru ca s-ar putea sa fie gresita. Aceasta concluzie  este o mare usurare. Analiza clara este una din metodele  prin care scapam de frica de parerile  altora, de vinovatie si ne intarim increderea in noi.

In esenta trebuie sa te detasezi, sa te relaxezi si sa te gandesti ca daca realitatea este relativa, nu poti sa sti cu siguranta daca ei au dreptate, sau daca se inseala. Poti avea tu dreptate, sau niciunul din voi. In acest caz, vinovatia pe care o simti este de-a dreptul nefondata si trebuie s-o elimini din viata ta, inainte sa-ti scada si mai mult increderea in tine.


Invinge-ti frica

Frica este cea care te blocheaza. Acesta este motivul pentru care cei mai multi dintre noi renunta.

Cea mai mare frica pe care poti s-o ai este de ceea ce este “dincolo”, de cum ar fi si ce s-ar intampla daca ai actiona, sau daca ai puterea sa faci ce trebuie  facut. Ce ai descoperi, cum s-ar schimba viata ta? Cum ar fi daca ai avea incredere in tine? La ce ar duce asta?

Raspunsurile se afla in trecut. Gandeste-te bine la aceste intrebari si apoi la o situatie din trecut in care ai actionat cu curaj si ai reusit, chiar daca ti-a fost frica. Aminteste-ti ce s-a intamplat. Aminteste-ti cat de bine te-ai simtit dupa aceea, cat de energizat ai fost de propriul succes si mai ales  cata incredere in tine ti-a dat acest lucru. 

Aminteste-ti  frica este doar un paravan, care trebuie dat la o parte, prin care trebuie  sa treci. Abia atunci iti vei da seama ca “dincolo”, dincolo de frica, este puterea. Puterea ta. Frica este un obstacol doar pana cand ti-o faci prietena. Apoi ea devine oportunitate de dezvoltare.

 

Inlocuieste ideile limitative.  

Aceste  idei care nu ne lasa sa evoluam, pe care ni le-a inoculat familia, societatea si cultura in care traim, sunt otrava pentru gandurile noastre. Ele  se opun flexibilitatii, fiind semne ale rigiditatii  in gandire. Trebuie sa ai mereu in minte  obiectivul catre  care te indrepti si motivul pentru care vrei sa ajungi acolo. Apoi sa-ti analizezi gandurile si ideile legate de acel lucru, punandu-ti o intrebare simpla: “aceasta gandire  ma ajuta sa imi ating acest obiectiv  sau nu?” Este  filtrul care iti spune daca o idee te limiteaza, sau te propulseaza inainte.

Poate parea dificil sa-ti dai seama daca ai sau nu idei limitative intr-o anumita problema. Insa nu este atat de greu daca iti amintesti un lucru: realitatea este relativa si subiectiva. Daca fiecare o vede diferit si daca nu sti niciodata cu certitudine daca ai dreptate sau nu, atunci de ce sa adopti atitudinea care te blocheaza si de ce sa nu o adopti pe cea care te avantajeaza si care te duce rapid spre rezultatul dorit? Nu conteaza foarte mult daca o idee este corecta, insa conteaza sa fie in avantajul tau.

Seteaza-ti obiective in viata.

Cei care nu au nici o tinta pentru viitor si nu stiu incotro se indreapta, se confrunta cu mult mai multa nesiguranta si incertitudini decat oamenii care au cateva obiective pentru care muncesc in viata.

Daca nu ai teluri, stai comod si te complaci in viata ta in deriva, nu esti nevoit sa actionezi, iar fara actiune nu prea ai sanse sa-ti cresti increderea in tine.

Cand ai o dorinta foarte mare si un ideal, vei gasi intotdeauna o cale de a ajunge acolo. Daca ai un obiectiv pe care iti doresti foarte mult sa-l atingi, acest lucru iti va da curajul necesar sa o faci. Vei gasi in tine resursele si increderea necesara, dar si energia de a face orice este nevoie ca sa ajungi acolo unde iti doresti.

Ar trebui ca toate aceste metode sa te ajute sa-ti cresti treptat increderea in tine si sa-ti ajustezi imaginea de  sine, daca este nevoie, intr-una realista.

Trebuie sa ajungi in punctul in care iti constientizezi valoarea. Nu vorbesc de iluzionari, nici de gandire pozitiva, ci de realism, de a deveni constient si apoi convins ca esti un om plin de calitati si de potential. Despre asta este vorba de fapt. Fiecare om are si puncte slabe, iar solutia nu este sa pretinzi ca nu le ai, ci sa le recunosti si sa lucrezi la imbunatatirea lor. Insa toata lumea are si puncte forte de care trebuie sa devina constient si pe care trebuie sa le amplifice. Acest lucru nu se intampla daca te amagesti spunandu-ti: “sunt bun”, “pot”. Punctele tale forte se amplifica atunci cand le folosesti.

Iti doresc mult succes in noua ta viata plina de posibilitati!

Actioneaza, cu riscul sa dai gres uneori, iar din asta vei invata de fiecare data si vei deveni mai puternic. Lasa-ti sinele autentic sa iasa la lumina, mergi pe mana lui si vei avea o viata implinita si lipsita de stresul autocontrolului. 


Apoi iesi in lume si straluceste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...