vineri, 23 iulie 2021

Omul și viața.

Omul și viața 💖 O poveste plina de inspirație !!

        „Odată, o fiică se plângea tatălui ei că viața ei era nenorocită și că nu știa cum o va scoate la capăt cu asta. Era obosită să lupte și să se zbată tot timpul. Când o problemă era rezolvată, alta apărea curând.

                                    citeste mai mult...

        Tatăl ei, bucătar, a dus-o într-o zi la bucătăria restaurantului unde lucra. A umplut trei oale cu apă și le-a pus pe fiecare pe plită la foc tare. Odată ce cele trei oale au început să fiarbă, a pus cartofi într-o oală, ouă în a doua oală și boabe de cafea măcinate în cea de-a treia oală.

        Apoi le-a lăsat să stea și să fiarbă, fără să-i spună un cuvânt fiicei sale. Fiica a așteptat nerăbdătoare, întrebându-se ce face tatăl ei.

        După douăzeci de minute a oprit arzătoarele. A scos cartofii din oală și i-a așezat într-un castron. A scos ouăle fierte și le-a așezat într-un castron. Apoi a scos cafeaua afară și a așezat-o într-o ceașcă.

        Întorcându-se spre ea, a întrebat-o. „Fata mea, ce vezi?”

    „Cartofi, ouă și cafea”, a răspuns ea în grabă.

        „Uită-te mai aproape”, a spus el, „și atinge cartofii.” Ea a observat că erau moi.         Apoi a rugat-o să ia un ou și să-l rupă. După ce scoase coaja, observă oul fiert. În cele din urmă, a rugat-o să soarbă cafeaua. Aroma sa bogată i-a adus fetei un zâmbet pe față.

        „Tată, ce înseamnă asta?”, a întrebat ea.

        Apoi tatăl i-a explicat așa: cartofii, ouăle și boabele de cafea s-au confruntat cu aceeași adversitate – apa clocotită.

        Cu toate acestea, fiecare a reacționat diferit.

        Cartoful a fost pus în oală fiind tare, dar în apă clocotită, a devenit moale și slab.Oul era fragil, cu coaja exterioară subțire protejându-și interiorul lichid până când a fost introdus în apa clocotită. Apoi interiorul oului a devenit dur.

        Cu toate acestea, boabele de cafea măcinate au fost unice. După ce au fost expuse la apa clocotită, au schimbat apa și au creat ceva nou.

        „Care dintre acestea ești tu”, a întrebat-o pe fiica sa. ‘Când adversitatea îți bate la ușă, cum răspunzi?

    Lasă-mă să te întreb, ești un cartof, un ou sau o boabă de cafea? ”


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...