miercuri, 19 mai 2021

Apa de Frumusete - elixir de sanatate pentru ten


                  Apa de Frumusete - elixir de sanatate pentru ten

Din cele mai vechi timpuri, apa de frumuseţe a făcut parte din ritualul de îngrijire al femeilor. Proas­pătă şi revigorantă, ea este un ingre­dient preţios pentru întreţinerea obra­zului. Ingredientul de bază e apa plată, apa de izvor sau de fântână, combinată cu plante, fructe sau alimente. După pre­parare, se păstrează la rece nu mai mult de 2-3 zile.

citeste mai multe in continuare...

Apă de orez

Ingrediente: 2 linguri de orez, o jumătate de cană de apă.

Se spală foarte bine ore­zul, se pune într-o cană şi se toarnă peste el apa. Se lasă la macerat 24 de ore, apoi se strecoară. Cu apa rezultată se tamponează faţa, gâtul şi decol­teul, dimineaţa şi seara. Este - de secole - secretul tenului "de porţelan" al femeilor japoneze. Curăţă, tonifică şi dă pielii o strălucire aparte.

Apă de busuioc


Ingrediente: 3 linguriţe de flori şi frunze de busuioc uscate, jumă­tate de cană de apă.

 Florile şi frunzele de bu­su­ioc bine mărunţite se lasă la macerat în jumătate de cană de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Se loţionează faţa, gâtul şi decolteul după dema­chiere. Se pot aplica şi comprese din tifon, înmuiate în apă de busuioc, care se aplică pe faţă şi se lasă 10-15 mi­nute. Este un elixir de tinereţe pen­tru piele, un regenera­tor, antiseptic, anti­infla­ma­tor.

Apă de argilă


Ingrediente: o lingu­ră de argilă, o jumăta­te de cană de apă.

           Se pune argila în­tr-un pahar de sticlă sau o cană de porţelan şi se toarnă apa peste ea. După 24 de ore, se amestecă cu o lingură de lemn, şi se lasă să se decan­teze. Argila se aruncă. Dimineaţa şi seara, se tamponează faţa, gâtul şi de­colteul cu apa de argilă. Este calman­tă, remineralizantă, anti­inflamatoare şi cicatrizantă.

Apă de albăstrele


Ingrediente: 2 linguri de albăstrele uscate, o jumă­tate de cană de apă.

Albăstrelele mărunţite se lasă în apă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Cu apa obţi­nută se loţionează faţa, gâtul şi de­col­teul, în fiecare dimineaţă şi seară, după ce au fost curăţate. Tonifică şi împros­pătează pielea, atenuează ridurile.
Împotriva muşchilor lăsaţi ai feţei, pentru pleoapele ridate şi contra cearcă­nelor, a ochilor iritaţi şi în­ro­şiţi, aplicaţi comprese înmuiate în apă de albăstrele, timp de 20 de minute.


Apă de coji de portocale

Ingrediente: 2 linguri de coajă rasă de portocale (bine spălată înainte), o jumătate de cană de apă.

Se pune coaja rasă de por­tocală în apă şi se lasă 24 de ore. Se filtrează, apoi se aplică lichidul pe faţă, gât, şi decolteu, după spă­lare, dimineaţa şi seara. Binefăcătoare pentru pielea îmbătrânită şi ridată, se recomandă şi pentru tenul palid şi tern. Pentru efect astringent, de curăţare şi echilibrare a secreţiei de grăsime, a­mes­tecaţi în cantităţi egale apă de coji de portocale cu ceai de rozmarin.

            Apă de mentă




                Ingrediente: 3 linguri de frunze de mentă uscată şi mărunţită, o jumătate de cană de apă.

Frunzele de mentă se lasă la mace­rat în apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Se loţionează faţa, gâ­tul şi decolteul, dimineaţa şi seara, după demachiere. Se pot aplica şi com­prese din tifon, înmuiate în apă de mentă, care se lasă pe faţă 10-15 mi­nute. Este revitali­zan­tă, calmantă şi to­ni­fi­antă. În combinaţie cu oţet de mere (în can­tităţi egale), se obţine o loţiune excelentă pentru tenul gras şi mixt. Închide porii şi reglează producţia de grăsime a pielii.

Apă de roiniţă

Ingrediente: 3 linguri de frunze şi flori de roiniţă us­ca­te, o jumătate de cană de apă.

Lăsaţi roiniţa să stea în apă, de seara până dimineaţa, apoi strecuraţi şi aruncaţi plantele. Tamponaţi-vă faţa, gâtul şi decolteul de două ori pe zi. Apa de roiniţă are efect reparator îm­potriva îmbătrânirii şi a ridurilor. To­nifică şi netezeşte pielea.


Dragilor, aceste cateva retete simple ne aduc multa sanatate pielii noastre.

Mie personal, intotdeauna mi-a placut sa folosesc remedii simple din natura pentru sanatatea mea si a intregului organism.

Sa va fie de folos ! 😍💞 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...