marți, 13 aprilie 2021

Apa enzimatica/Apa vie – sanatate intr-un pahar !

 

Apa enzimatica/Apa vie – sanatate intr-un pahar


        Apa enzimatica/apa vie  este apa plata, de izvor, in care au stat la inmuiat  fructelele /legumele / verdeturile/plantele aromatice crude, de preferat minim 8-10 ore daca stau intr-un loc calduros, si peste 12 pana la 24 de ore daca se tin intr-un loc racoros.

citeste mai multe...

        Reprezinta, ca si apa cu lamaie (functie de ce anume lasam peste noapte la inmuiat ), un excelent alcalinizator al corpului, o sursa bogata de nutrienti ce asigura organismului vitalitate si sanatate. Un motiv mai mult decat intemeiat pentru a o prepara zilnic, fiind aliatul perfect în lupta cu kilogramele, cu radicalii liberi şi cu diversele toxine acumulate în corp.

        Enzimele sunt implicate in orice functie biochimica si fiziologica ce are loc in corpul nostru. Fiecare actiune a noastra in calitate de fiinte vii necesita enzime. Pentru ca organismul sa functioneze in cea mai buna stare, sa invinga bolile si sa refaca celulele afectate, este necesar ca enzimele sa fie vii si in cantitate mare. Ele ne refac organismul, il apara si il sustin. Toate procesele vietii sunt formate dintr-o retea complexa de reactii chimice cunoscute sub denumirea de metabolism. Enzimele sunt chiar catalizatorii care fac posibil metabolismul. Enzimele sunt mai importante chiar decat vitaminele si mineralele pentru a ne mentine sanatatea. De fapt, nu am putea trai in lipsa enzimelor, iar daca activitatea lor este scazuta, ne confruntam cu diverse afectiuni.

        Exista enzime metabolice si digestive pe care le avem in mod normal in corp si care ne ajuta sa functionam normal, sa fim sanatosi si sa metabolizam bine nutrientii din alimente. Dar exista si enzime alimentare, pe care le preluam din alimente si care ajuta procesul digestiv. Ceea ce absorbim este mai important decat ceea ce mancam. Unii oameni absorb putini nutrienti din alimente, chiar daca mananca relativ sanatos, deoarece le lipsesc enzimele. Oricum, cu cat avem mai multe enzime in organism, cu atat mai bine.

        Cele mai importante surse de enzime

·         Germenii

·         Fructele

·         Legumele

·         Semintele

·         Nucile

·         Toate alimentele crude

        Aici intra in scena apa enzimatica/apa vie – cea mai simpla metoda de a consuma enzime. Este bine ca alimentele de mai sus sa nu lipseasca din meniul nostru zilnic, dar mai putem beneficia de enzime si din apa enzimatica.

        Apa enzimatica/apa vie este la indemana tuturor si se prepara extrem de simplu. Ea este cu adevarat elixir pentru ca este foarte bogata in enzime, antioxidanti, vitamine si minerale. 

        Un medicament natural cu gust placut si extraordinare beneficii pentru sanatate, pe care il luam in timp ce ne hidratam. In plus, ea are puterea de a alcaliniza corpul, ceea ce ne ajuta sa tinem bolile departe. 

        Este perfecta pentru cei carora nu le place sa manance legume, fructe si verdeturi. Ideal este sa mancam cat mai multe cruditati, dar daca nu o facem, putem bea apa enzimatica preparata dupa gustul fiecaruia si astfel vom beneficia de o parte din enzimele, vitaminele si mineralele pe care le contin vegetalele.

        Cum se prepara apa enzimatica/apa vie :

  •     Fructele, legumele, verdeata si/sau plantele aromatice se taie bucati si se pun intr-un borcan.
  • Se completeaza cu apa plata (in cazul ideal apa de izvor).
  •  Se lasa timp de minim 8-10 ore sa stea la temperatura camerei pentru ca vegetalele sa elibereze in apa bogatia de enzime, vitamine si minerale. Se poate lasa sa stea pana la 48 de ore, timp in care apa poate deveni usor acidulata. Apa enzimatica obtinuta din fructe este gata cel mai repede, in 8-12 ore, fara sa fie o regula. Cu cat locul in care asezi borcanul este mai racoros, cu atat mai mult timp trebuie sa-l lasi, dar nu mai mult de 48 de ore.
  • Se strecoara apa si se pastreaza la rece. Se bea fara restrictii de cantitate.

        Cantitatile de vegetale pe care le pui in apa pot varia in functie de cat de     concentrate / diluata  sau aromata vrei apa.

        Din ce poti prepara apa enzimatica/apa vie ?

  •  Fructe de orice fel, preferabil de sezon, cat mai proaspete, cat mai ecologice, sau congelate.
  • Legume proaspete: rosii, morcovi, ardei, castraveti, sfecla rosie, gulie, varza, conopida, broccoli, etc.
  • Vredeturi si plante aromatice: patrunjel, busuioc, cimbru, marar, ghimbir, oregano, etc. – dupa preferinta.
  •  Plante medicinale: musetel, coada-soricelului, flori de soc, flori de salcam, frunze de zmeur, etc.
  • Orice combinatie din categoriile de vegetale de mai sus, dupa gust si preferinta.

           Idei de ape enzimatice pe care le poti prepara

·  apa de gulie

·  apa cu visine, menta si lamaita

·  apa enzimatica din spanac si visine

·  apa din zmeura, pepene verde si grapefruit

·  apa din frunze de zmeur, menta si melissa (lamaita), etc.

        Apa enzimatica/apa vie este si o buna modalitate de a elimina sucurile imbuteliate din alimentatie si de a readuce sanatatea si vitalitatea intregii familii.

  • Apa enzimatică/ apa vie detoxifică organismul și reface flora intestinală;
  • Hidratează întreg organismul, alcalinizând corpul;

    Ce fructe, legume sau verdeţuri pot folosi pentru a prepara apa enzimatică?

        Apa enzimatică/apa vie se poate face din diferite fructe, legume, plante aromatice, etc. Unii nutriționiști nu recomandă combinarea legumelor și fructelor la un loc, în rest aveți frâu liber imaginației. Spre exemplu:

        FRUCTE – lămâi, portocale, mere, pere, pepene, struguri, vişini, cireşe, zmeură, caise, piersici, măceşe, mango, căpșuni etc.

        LEGUME: morcov, castravete, dovlecel, sfeclă roşie, varză, roşii, ardei gras, etc.

        VERDEȚURI/PLANTE AROMATICE: ghimbir, pătrunjel, busuioc, cimbru, mentă, flori de soc, romaniță, salvie, flori de salcâm etc.


            Nu există limite privind cantitățile atâta timp cât foloseşti fructe, legume şi plante comestibile, în diverse combinaţii. Dacă dorești o băutură mai concentrată atuncifolosești mai multe fructe și invers. 

           Puteți face apa enzimatică/ apa vie doar din verdețuri aromate sau doar din legume.

 

    sursa : internet 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

UN ELIXIR VINDECATOR

                                                              UN ELIXIR VINDECATOR UN ELIXIR VINDECATOR,de care nu vi s-a spus !!! Argintu...