miercuri, 10 februarie 2021

Masca preparata acasa pentru păr tern și vârfuri despicate – cu ulei de măsline

 









Masca preparata acasa pentru păr tern și vârfuri despicate – cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este folosit din timpuri străvechi pentru menținerea frumuseții și a tinereții, dar și ca ingredient în rețetele vindecătoare. Aducând beneficii incontestabile asupra sănătății pielii și a părului, uleiul de măsline este astăzi intens utilizat în cosmetică. 

Mii de ani, uleiul de măsline a fost folosit pentru hidratarea şi hrănirea părului. Deşi nu există suficiente cercetări care să vorbească despre uleiul de măsline folosit pentru îngrijirea părului, unele dintre ele demonstrează efectele pe care le are asupra firului de păr. Unul dintre cele mai mari avantaje ale uleiului de măsline este acela că poate fi folosit în numeroase măşti pentru păr.

citeste mai multe

În general, utilizarea uleiurilor obținute prin presare la rece (extravirgine) și provenite din culturi organice au rol reglator al secreției de sebum, așadar pot fi utilizate atât pentru părul gras, cât și pentru cel uscat.

Cele mai spectaculoase rezultate apar asupra părului uscat, tern, subțire sau casant, vopsit excesiv și cu vârfuri despicate, sau în cazul mătreții.

Experții spun că tocmai vitaminele (cum ar fi vitamina E) și grăsimile monone saturate și saturate (mai puțin cele polinesaturate) au intense efecte asupra părului, iar acestea sunt conținute în uleiurile organice extravirgine, cum ar fi cel de măsline.

Măştile pentru păr sunt asemănătoare tratamentelor leave in, pe care le laşi să acţioneze undeva între 30 de minute şi 2 ore, în funcţie de ingredientele pe car le foloseşti, în funcţie de tipul de păr pe care îl ai, dar şi al rezultatului pe care vrei să-l obţii.

Potrivit unui review din 2017 privind beneficiile uleiului de măsile, un compus numit scualen, care se regăseşte în uleiul de măsline virgin, are capacitatea de a acţiona ca un compus hidratant în numeroase produse cosmetice. Uleiul de măsline virgin conţine vitamina E şi alţi antioxidanţi. Un studiu din 2010 arată că nutrienţii din vitamina E ajută la creşterea părului.

 Iată numai câteva beneficii aduse asupra sănătății părului și scalpului prin utilizarea uleiului de măsline:

  • Hrănește părul ars de soare sau supus vopsirii repetate;
  • Ameliorează și chiar combate mătreața;
  • Ameliorează leziunile scalpului, cum ar fi iritații, mâncărimi sau cele produse de psoriazis;
  • Hidratează intens părul și conferă strălucire;
  • Accelerează creșterea părului;
  • Stopează căderea părului;
  • Previne apariția vârfurilor despicate;
  • Previne albirea prematură a părului;

Prepararea mastii :

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin organic;
  • 10 picături vitamina A cosmetică;
  • 10 picături vitamine E cosmetică;
  • 1 linguriță ulei de ricin;
  • 1 linguriță zeamă de lămâie;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 1 linguriță miere;
  • 1 lingură iaurt.

Mod de preparare: se pun ingredientele la blender și se amestecă până ce devine o compoziție de culoare alb-gălbuie. Se toarnă masca într-un bol de sticlă/ceramică/lemn.

Mod de folosire:

Pe părul uscat, seara, se fac cărări și se aplică masca întâi la rădăcina firului de păr, masând insistent scalpul. Se întinde apoi masca pe toată lungimea firului de par și se lasă să acționeze timp de 2-3 ore. Se acoperă părul cu o cască, apoi cu un prosop cald.

După ce masca a acționat, se spală părul cu șampon în mod obișnuit, șamponând de două ori și insistând la nivelul scalpului, pentru a elimina excesul de grăsime. Se clătește cu apă caldă din abundență și se poate folosi balsamul preferat.

Masca este recomandată o dată la două săptămâni sau mai des, dacă nevoile părului sunt mai mari.

Alte retete de  masti usor de preparat acasa :

1.Masca pentru par cu ulei de masline si bicarbonat de sodium

Este perfectă pentru persoanele care suferă de căderea părului.

Ingrediente: 30 picaturi vitamina A uleioasa; 30 picaturi vitamina E cosmetica; 3 linguri ulei de masline extravirgin; o lingurita zeama de lamaie; o lingurita bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare: se amestecă bine ingredientele și se aplică direct pe părul uscat. Se lasă să acționeze timp de două ore, apoi se spală părul cu șampon.

Vitaminele A și E hrănesc intens rădăcina firului de păr și ajută la detoxifierea scalpului, prevenind albirea și căderea prematură a părului. Vitamina C – luată din zeama de lămâie – asigură o bună absorbție a acestor vitamine.

Bicarbonatul de sodiu ajuta la o ușoară schimbare a pH-ului scalpului și favorizează curățarea ulterioară a părului cu șampon.

Uleiul de măsline hrănește intens rădăcina, cât și firul de păr pe toată lungimea lui, prevenind vârfurile despicate.

2. Masca pentru păr cu miere și ulei de măsline

Este perfectă pentru părul deshidratat. Te va ajuta să ți se regenereze părul și îi va oferi un aspect strălucitor și sănătos.

Ingrediente: 60 ml ulei de măsline și 150 g de miere

Mod de preparare: Se amestecă într-un bol mierea și uleiul de măsline până când se formează o pastă omogenă. Apoi, se aplică amestecul masând părul de la rădăcină până la vârf. Se acoperă capul cu o cască de duș și se lasă masca să acționeze timp de 30 de minute.

După ce s-a terminat timpul de acțiune al măștii, se clătește părul cu apă călduță și se șamponează. La final, se usucă la fel ca de obicei.

3.Masca pentru par cu ulei de masline si iaurt

Este intens hrănitoare și potrivită pentru părul ce are nevoie de revitalizare.

Ingrediente: doua linguri ulei de masline extravirgin; o lingura de iaurt gras; o jumatate de ceasca suc de morcov; o lingurita zeama de lamaie;

Mod de preparare: se amestecă bine ingredientele și se aplică pe părul uscat. Se fac cărări și se aplică începând de la nivelul scalpului, apoi pe toată lungimea firului de păr. Se lasă să acționeze timp de două ore, apoi se spală părul cu șampon.

 

sursa : Internet




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...