miercuri, 20 mai 2020

Sarea amara: beneficii surpinzatoare !




Sarea amara: beneficii surpinzatoare

                 Sarea amara are o istorie indelungata de utilizare si diverse beneficii pentru sanatate, frumusete si uz casnic. Sarea amară nu este o sare, ci un compus mineral pur de magneziu și sulfat, doua elemente cu proprietati uimitoare fiind un remediu natural împotriva multor afecțiuni.
               Magneziul are un rol important în organismul nostru, fiind responsabil de buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor, iar sulfatul ajută la absorbția nutrienților, la eliminarea toxinelor și ameliorarea durerilor de cap. Sarea amară și beneficiile ei surprinzătoare nu sunt atât de cunoscute, așadar, în continuare, vă prezint o serie de întrebuințări ale acestui compus mineral.

Sarea amara are o serie de beneficii in utilizarea externa, astfel :

-          1. Reduce stresul și relaxează corpul

             In baia calda punem 1-2 pumni de sare amara. Stresul ne seacă organismul de magneziu și ne ridică nivelul de adrenalină. Atunci când sarea amară este dizolvată în apă, aceasta este rapid absorbită în piele și reface nivelul de magneziu din corp. Studiile arată că magneziul crește energia și ajută la eliberarea serotoninei, care este responsabilă cu instalarea unei stări de calm și relaxare. Așadar, experții cred că băile cu sare amară, de 3 ori pe săptămână, te vor ajuta să arăți bine, să te simți bine și să capeți mai multă energie. Ionii de magneziu te vor ajuta să te relaxezi, reduc nivelul de adrenalină și ajută mușchii să funcționeze normal.

-          2. Amelioreaza durerile și crampele musculare

Sarea amară reduce inflamațiile și calmează durerile, fapt pentru care băile cu acest compus mineral sunt extrem de benefice. De asemenea, vindecă tăieturile, iar un amestec de sare amară și apă caldă pus pe rană va grăbi vindecarea. În cazul în care te confrunți cu picioare obosite, încearcă să le ți în apă amestecată cu sare amară. Aceasta va face pielea mai catifelată și va neutraliza și mirosurile neplăcute.

-        3.  Ajută la buna funcționare a mușchilor

Sarea amară asigură buna funcționare a mușchilor, nervilor și enzimelor din organism prin reglarea nivelului de electroliți din corp, magneziul fiind principalul conductor de impulsuri electrice în corp.

-        4.  Elimină toxinele din organism

Sulfatul din sarea amară ajută la eliminarea toxinelor din organism. În timpul băilor cu sare amară are loc un proces la nivelul pielii prin care sarea împreună cu toxinele dăunătoare sunt eliminate. Pentru o astfel de baie de detoxifiere adăugați 2 căni de sare amară în cadă cu apă și stați timp de 10 minute. Repetați acest tip de baie cel puțin 1 dată pe săptămână.

-          5..De ajutor în tratamentul ciupercii piciorului

Datorită efectului benefic pe care îl are asupra pielii, sarea amară vine în ajutor în tratamentul ciupercii piciorului. Amestecați o mână de sare amară în apă fierbinte și stați cu piciorul afectat în această apă, de 3 ori pe zi.

-       6.   Ameliorează disconfortul gutei
Sarea amară ușurează disconfortul gutei și reduce inflamația prin adăugarea a 2-3 lingurițe de sare amară în apă, unde țineți partea afectată timp de 30 de minute. Apa trebuie să fie fierbinte, la un nivel termic confortabil.

Beneficii pentru uz intern :

Sunt studii care arată că un aport de aproximativ 10 g sare amara pe zi aduce mai multe beneficii:
-          Ajută în combaterea constipației, alături de o alimentație bogată în fibre;
-          Efect de relaxare, calmare;
-          Îmbunătățește funcțiile sistemului nervos;
-          Este recomandată sportivilor;
-          Ameliorează durerile articulare;
-          Scade rezistență la insulină, fiind recomandată în diabetul zaharat de tip ÎI;

Beneficii pentru frumusețe:



-          Exfoliază celulele moarte
Amestecă o mână de sare amară cu o lingură de ulei de măsline sau uleiul de baie preferat și masează pe tot corpul, pe pielea udă, la duș. Clătește bine, iar pielea ta va fi exfoliată și catifelată...
-          Exfoliază și curăță tenul
Pentru a-ți curăța și exfolia fața, amestecă o jumătate de linguriță cu gelul tău obișnuit de curățare. Masează blând pe toată fața și clătește bine.
-          Indepărtează punctele negre
Amestecă o lingură de sare amară cu apă clocotită și las- o să se răcească. Aplică amestecul pe zona afectatăși lasă-l să acționeze până se usucă; ulterior se îndepărtează cu ușurință.
-          Conferă volum părului
Combină părți egale de balsam de păr și sare amare și încălzește amestecul. Distribuie uniform acest amestec călduț pe toată lungimea părului și lasă-l să acționeze timp de 10 minute.

Beneficii pentru uz casnic :


-          Soluție de curățare a mașinilor de spălat
Umple cuva mașinii de spălat cu apă fierbinte și sare amară și lasă mașină să meargă pe ciclul de spălat pentru a îndepărta depunerile de detergent (pentru informații specifice cu privire la ciclurile de spălare, consultă manualul de instrucțiuni a mașinii de spălat).
-          Săpun de mâini
Amestecă sare amară cu ulei pentru bebeluși și ține-l la îndemână pentru un săpun lichid care curăță eficient.

Beneficii pentru grădinărit

      -       Fertilizator pentru plantele de interior
Plantele au nevoie de nutrienți precum magneziu și sulfat pentru a-și menține frunzele verzi și a evita îngălbenirea acestora. Împrăștie sare amară în ghiveciul cu plante/legume/flori o dată pe săptămâna pentru a le asigura nutrienții necesari.
    -    Păstrează gazonul verde
Amestecă 2 linguri de sare amară în 4 litri de apă și udă gazonul pentru a-l menține verde.  Astfel, iarba primește nutrienții necesari pentru a evita uscarea și îngălbenirea ei.
Sarea amară este recomandată pentru adulți și copii cu vârstă peste 12 ani.


2 comentarii:

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Irisul, floarea Fecioarei Maria

           Irisul, floarea Fecioarei Maria      Irisul sau stânjenelul este o plantă de o frumuseţe deosebită şi, în acelaşi timp, foarte uş...