marți, 19 mai 2020

Lăptișor de matcă: remediu excelent pentru sanatate




Lăptișorul de matcă reprezintă un produs apicol de excepție, care are cel mai mare conținut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietăți imunostimulatoare și vindecătoare excepționale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decât benefice. Este secretat în glandele hipofaringiene ale albinelor , și folosit pentru a hrăni toate larvele din colonie.

Lăptisorul de matcă reprezintă hrana reginei stupului. Dacă am analiza cât trăieste o matca în comparație cu o albină lucrătoare, am constata că există o diferență de până la zece ori. Concret o matcă poate trăi între 4 și 6 ani, iar o albină trăieste în medie circa 40 de zile. Matca nu se naște matcă, ci este și ea o albină ca oricare alta. Însă, în funcție de evoluția ei în acele prime trei zile de stadiu de larvă, când este hranită cu laptișor de matcă, o albină va fi aleasă să fie regina stupului, iar albinele doici (cele care secretă lăptișorul de matcă) o vor hrăni din acel moment exclusiv cu acest elixir apicol. Așadar efectele lăptișorului de matcă vorbesc de la sine în acest exemplu.


Curele cu lăptişor de matcă te ajută să-ţi întăreşti imunitatea şi să previi bolile de inimă. Dar acest produs al stupului se remarcă printr-o varietate de alte beneficii asupra organismului.

Lăptişorul de matcă este utilizat de zeci de ani în prevenirea diferitelor boli ori ca adjuvant în terapiile medicamentoase pentru tratarea unor afecţiuni. Secretul lăptişorului de matcă, substanţă produsă de albinele tinere, constă în varietatea de nutrienţi indispensabili organismului. Două dintre substanţele de bază sunt acetilcolina (un neurotransmiţător deosebit de important pentru întărirea legăturilor dintre neuroni) şi inozitolul (îmbunătăţeşte memoria de lungă durată).


Lăptişorul de matcă este renumit şi pentru faptul că în compoziţie are majoritatea vitaminelor din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B7 şi B9) şi minerale de bază (calciu, potasiu, fier, magneziu şi zinc). Lăptişorul de matcă se comercializează sub formă de capsule gelatinoase, de fiole sau de pudră. Cura se realizează de două ori pe an, timp de câte o lună. Pentru un adult, doza zilnică recomandată este cuprinsă între 1 g şi 10 g, iar pentru copiii cu vârste de până în zece ani, doza se reduce la jumătate, în funcţie de severitatea bolii. Totuşi, pentru a fi sigur de eficienţa tratamentului, se recomandă sfatul medicului.  


Cele mai importante beneficii pe care le are vi le scriu aici, pentru ca eu nu stiu ca aceasta minunatie de produs sa aibe vreo contraindicatie..
1. Cel mai bun aliat al sistemului imunitar - datorită proprietăţilor antiinfecţioase conferite de substanţa 10-HDA, lăptişorul de matcă este considerat cel mai bun întăritor al imunităţii. În cartea „The Longevity Solution: Stabilized Royal Jelly", medicul american specialist în terapii complementare Cass Ingram afirmă că această substanţă are capacitatea de a stimula celulele albe să atace şi să anihileze orice tip de virus, inclusiv pe cele responsabile de apariţia hepatitei. De asemenea, s-a observat că în cazul persoanelor infectate cu virusul Herpes simplex 1, cura cu lăptişor de matcă reduce frecvenţa şi intensitatea episoadelor herpetice, favorizate de slăbirea imunităţii.

2. De ajutor în caz de infertilitate  - un studiu publicat în anul 2006 în revista „Animal Reproductive Science" a arătat că lăptişorul de matcă poate fi folosit ca adjuvant în tratarea infertilităţii. Astfel, unor oi infertile li s-a administrat lăptişor de matcă în combinaţie cu gonadotropină sintetică (gonadotropina este prezentă în sânge numai în timpul sarcinii), iar la scurt timp, procedura de fertilizare a avut succes. Potrivit cercetătorilor, ovulaţia a fost indusă de o substanţă din lăptişor care stimulează producţia de estrogen şi creează premisele pentru fertilizare. În aceeaşi publicaţie, un studiu egiptean, publicat în anul 2010, a scos la iveală faptul că lăptişorul de matcă are, de asemenea, capacitatea de a stimula creşterea nivelului testosteronului şi motilitatea spermatozoizilor (viteza de deplasare).

3. «Îmblânzeşte» simptomele menopauzei - transpiraţiile nocturne, bufeurile şi schimbările bruşte de dispoziţie pot fi atenuate cu ajutorul unei cure cu lăptişor de matcă. Un studiu realizat pe cobai în anul 2008 şi publicat în revista „Evidence-based Complementary and Alternative Medicine" a arătat că lăptişorul de matcă poate înlocui terapia de substituţie homonală, fiind lipsit de efectele secundare ale acesteia. De asemenea, s-a observat că lăptişorul de matcă previne uscăciunea vaginală, îmbunătăţind astfel viaţa sexuală.

4.Reglează nivelul colesterolului - Deşi legătura dintre lăptişorul de matcă şi colesterol a fost multă vreme pusă sub semnul întrebării, se pare că, într-adevăr, acesta ajută la normalizarea nivelului colesterolului. Într-un studiu publicat în urmă cu şase ani în revista „Journal of Nutritional Science and Vitaminology" se arată că voluntarii care au luat zilnic, timp de o lună, câte şase grame de lăptişor de matcă au reuşit să scadă nivelul colesterolului până la un nivel apropiat de cel normal. Ulterior, voluntarii au putut renunţa la statine, medicamentele recomandate de medici pentru normalizarea nivelului colesterolului.

5. Elixir al tinereţii şi stimulator al funcţiei reproducătoare -printre cele mai cunoscute beneficii ale lăptișorului de matcă se numără creşterea longevităţii şi îmbunătăţirea fertilităţii atât la bărbaţi, cât şi la femei. Un consum regulat al lăptişorului reglează dezechilibrele hormonale care pot duce la probleme de infertilitate, ameliorează simptomele menopauzeicreşte libidoul şi îmbunătăţeşte motilitatea spermei.
·         6. Indicat în caz de diabet - Un studiu realizat de Asociația Canadiană de Diabet arată că lăptișorul de matcă contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acest efect a fost studiat pe un lot de 50 de persoane cu diabet de tip 2 care au fost împărțite în două grupuri: primului grup i s-a administrat un placebo, în timp ce persoanele din cel de-al doilea grup au primit câte 1000 de miligrame de lăptișor de matcă de trei ori pe zi. La finalul celor opt săptămâni de studiu s-a observat, în urma efectuării analizelor, că administrarea lăptișorului de matcă a dus la reducerea nivelul de glucoză din sânge în cazul persoanelor cărora li s-a administrat acest remediu, spre deosebire de grupul care a primit placebo.

Beneficii pentru sănătate şi frumuseţe💖💖
Pe lângă beneficiile menționate, lăptișorul de matcă poate fi consumat inclusiv pentru:

·         întărirea sistemului imunitar: lăptişorul este un adevărat cocktail de vitamine şi nutrienţi care sporesc puterea de apărare a organismului în faţa agenţilor patogeni (virusuri, bacterii etc), radicalilor liberi şi factorilor de mediu;
·         prevenţia stărilor de răceală şi gripă;
·         buna funcţionare a sistemului cardiovascular prin reducerea nivelului de colesterol din sânge;
·         creşterea rezistenţei la efort fizic şi intelectual;
·         îmbunătăţirea memoriei;
·         depăşirea stărilor depresive;
·         echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, beneficiu pentru care lăptişorul este recomandat persoanelor care suferă de diabet;
·         prevenţia bolilor neurodegenerative (în special Alzheimer) graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi care anihilează acţiunea radicalilor liberi;
·         reducerea durerilor inflamatorii prin creşterea puterii de absorbţie a calciului de către organism;
·         vindecarea rănilor, întrucât crește migrația fibroblastelor, celulele din țesutul conjunctiv care produc colagen;
·         protejarea ficatului;
·         ameliorarea sindromului de ochi uscat și creșterea producției de lacrimi în cazul persoanelor care se confruntă cu această problemă;
·         stimularea producţiei de colagen, esenţial pentru frumuseţea pielii;
·         protejarea pielii de efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra tenului, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii, datorită efectelor antioxidante pe care le are lăptișorul de matcă;
·         diminuarea şi reducerea primelor semne ale îmbătrânirii.

Cum se administrează lăptișorul de matcă?
  • Lăptișorul de matcă se administrează sublingual, până se absoarbe total, dimineața pe stomacul gol, urmând a lua micul dejun la 20-30 de minute după administrare.
  • La copii sunt recomandate 0,5g/zi, la adulți 1-2g/zi, în cure de 6 săptămâni.
Foarte Important: cereți sfatul medicului înainte de a utiliza remedii și suplimente naturiste.





                   Va imbratisez cu drag si sa va fie de folos ! 💖💖💖💖💖💖






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Elixir antimicrobian din cimbru și oregano

  Elixir antimicrobian din cimbru și oregano -  util în infecții puternice Acest  elixir antimicrobian din cimbru și oregano  este un remedi...