Ce nu stiai despre curmale !
Alimentându-ne doar cu curmale și apă,
avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmalele
– un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul
ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există
un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice
caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate
în loc de dulce.
citeste mai mult...
Și
pe lângă toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că
scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de
foame, însă după consumul doar a câtorva curmale, foamea
va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de
mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării
sufletești.
Acestea
conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea
altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de
aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a
creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru
persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în
unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea
procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului,
curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.
Pe
lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care
împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu –
scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar
și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită
combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care
se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului
de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera
forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca
și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu
conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile
a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin
de la 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci
consumați-le fără griji în loc de dulce și nu veți avea probleme cu
cântarul.
Specialiștii
susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura
nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din
nevoia de calciu. Astfel consumând doar curmale și apă poți trai
câțiva ani.
Medicina
contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect
de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost
descoperite beneficiile acestui produs.
Printre
care:
Curmalele
nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi
și paraziți dăunători sănătății;
Curmalele
conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din
organismul omului;
Curmalele
– leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare
decât caviarul;
Curmalele
conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a mușchilor uterului,
ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și
mai puțin dureros;
Curmalele
conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
Datorită
vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și
dezvoltarea normală a sistemului muscular;
Curmalele
îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se
recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
La
stresuri mentale. Se consideră ca curmalele uscate influențează pozitiv
asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
La
epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela
consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce
puterea și energia;
La
bolile cailor respiratorii;
La
bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
La
anemie;
La
prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
La
mărirea cantității spermei la bărbați;
La
impotență;
La
rău de mare;
La
răceală;
La
prevenirea pierderii sarcinii;
Pentru
fortificarea pereților capilarelor;
Pentru
îmbunătățirea sistemului digestiv;
Pentru
îmbunătățirea vederii;
Pentru
fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
Pentru
scăderea efectului secundar al antibioticelor;
Pentru
îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
Pentru
stoparea sîngerării gingiilor;
Pentru
micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
Pentru
lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
La
sindromul premenstrual al femeilor;
La
reglarea conținutului de zahăr în sânge;
La
eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
La
micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
Sursă
eustiu.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI: