duminică, 11 iunie 2023

Pisica Titanic - Povestea lui Jenny


                                           Pisica Titanic - Povestea lui Jenny

    Era o pisică, Jenny, care era una dintre pisicile Titanicului. Ea își avea pisoii la bord în Belfast. Dar când au ajuns la oprire înainte de a se îndrepta spre New York, ea și-a luat pisoii de pe barcă și nu a mai urcat.

citeste mai mult...

    Puteți citi mai jos despre ea... sau cautând pe Google cat pe Titanic.

    Poate că asta este această imagine a artistei Celia Pike cu... Jenny și bebelușii ei urmărind ultima navigație a Titanicului.

    Artista: Celia Pike

                Pisica Titanic - Povestea lui Jenny

    În primele ore ale dimineții, între 14 aprilie și 15 aprilie 1912, regina White Star Line, Titanic-ul de nescufundat, s-a scufundat într-adevăr în apele înghețate ale Oceanului Atlantic în largul coastei Newfoundland. Au fost pierdute nenumărate vieți umane și animale, dar cum rămâne cu Jenny, pisica Titanic?

  După cum spune povestea…

   Jenny a fost adusă la bordul Titanicului de pe nava ei soră, Olympia, pentru a acționa ca mascota și pentru a ajuta la controlul rozătoarelor. Ea a trăit în burta navei (sau în bucătărie, în funcție de povestea pe care ai citit-o) și a fost îngrijită de un stoker pe nume Jim Mulholland. A strecurat frecvent resturi de masă pentru ea.

  Munca era greu de găsit în acele vremuri și Jim Mulholland fusese un ajutor temporar pe Titanic în timpul încercărilor de navigație ale navei de la Marea Irlandei la Southampton. Când i s-a oferit un post cu normă întreagă pentru călătoria inaugurală a lui Titanic la New York, a fost încântat să aibă postul.

  În timpul acelor probe de navigație, cu aproximativ o săptămână înainte de acostarea Titanic-ului în Southampton, Jenny i-a oferit lui Jim și Titanic-ului un pui de pisoi. Jim a făcut-o pe Jenny un loc confortabil unde să-și poată îngriji pisoii. Îngrijirea de mama pisică și de pisoii ei a rupt monotonia muncii lui Jim. Jenny părea mulțumită de locul ei cald de lângă cuptoare, de bebelușii ei și de resturile ei de bucătărie de la Jim.

    Cu toate acestea, de îndată ce nava a acostat la Southampton, Jenny a privit bine împrejurimile și a început prompt să-și ridice pisoii de gât și să-i mute, unul câte unul, pe pasarela și să coboare de pe navă.

  Jim a privit-o curios și a decis că această pisică trebuie să știe ceva ce nimeni altcineva nu știe!

  Și-a împachetat imediat lucrurile slabe și a părăsit el însuși nava.

  Adevar sau legenda Titanic? Alte rapoarte o arată pe Jenny și pisicuțele ei pierând cu Titanic, dar iubitor de pisici din mine... Îmi place povestea lui Jim Mulholland, așa că votez adevărul!

  Ani mai târziu, Irish Times a publicat povestea lui Jenny după ce un reporter a vorbit cu un bărbat în vârstă care a povestit povestea. Era el însuși Jim Mulholland sau doar cineva cu care Jim și-a împărtășit povestea? S-ar putea să nu știm niciodată. O ediție Daily Mirror din aprilie 1912 a publicat un articol cu titlul „Clever Mother Cat is her Kittens from Titanic” însoțit de următoarea imagine. Acesta este așternutul lui Jenny? Din nou, s-ar putea să nu știm niciodată.


sursa: 

Dogs, Cats & Horses

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...