duminică, 27 noiembrie 2022

Greutatea paharului

 

                                          Greutatea paharului 

O poveste cu tâlc despre necesitatea de a nu ne agăța de lucruri care sunt în afara controlului nostru...

               A fost odata un profesor de psihologie care se plimba pe o scena in timp ce preda principiile de gestionare a stresului unei clase de studenti. In timp ce ridica un pahar cu apa, toata lumea se astepta sa li se puna intrebarea tipica „pahar pe jumătate gol sau pahar pe jumatate plin”.

citeste mai mult

             In schimb, cu zambetul pe buze, profesorul a intrebat: „Cat de greu este acest pahar de apa ?”.

          Studentii au dat raspunsuri variind de la cateva sute de grame la cateva kilograme.

           Ea a raspuns: „Din perspectiva mea, greutatea absoluta a acestui pahar nu conteaza. Totul depinde de cat timp il tin. Daca il tin timp de un minut sau doua, este destul de usor. Daca il tin o ora intreaga, greutatea lui ar putea sa ma faca sa ma doara putin bratul. Daca il tin o zi intreaga, probabil ca bratul meu se va simți complet amorit si paralizat, obligandu-ma sa scap paharul pe podea. In fiecare caz, greutatea paharului nu se schimba, dar cu cat il tin mai mult, cu atat il simt mai greu”.

          In timp ce clasa a clatinat din cap aproband, ea a continuat: „Stresurile si grijile voastre sunt foarte mult asemanatoare cu acest pahar de apa. Ganditi-va la ele o vreme si nu se intampla nimic. Ganditi-va la ele putin mai mult si incepe sa va doara putin. Ganditi-va la ele toata ziua si va veti simti complet amortiti si paralizati – incapabili sa faceti orice altceva pana nu renuntati la ele.”

         Morala: este important sa va amintiti sa renuntati la stres si griji. Nu conteaza ce se intampla in timpul zilei. , cat mai devreme seara, puteti sa scapati de toate poverile. Nu le duceti in timpul noptii si in ziua urmatoare cu dvs. Daca totusi simtiti greutatea stresului de ieri, este un semn puternic ca este timpul sa puneti paharul jos. Ce ganditi diferit astazi fata de data trecuta? Ce experienta de viata sau perceptii au adus o schimbare semnificativa a modului dvs. de gandire? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...