Treceți la conținutul principal

Am uitat sa stralucesc !


 Am uitat sa stralucesc!

”A fost odată ca niciodată, într-o pădure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici.
Buburuza și licuriciul s-au îndrăgostit și au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna. Numai că, și-au dat seama că în pădure erau o mulțime de obstacole, lipsite de importanța pentru alții, dar care pe ei i-ar putea despărți: o crenguță, o pietricică, o frunză…

Și atunci, buburuza și licuriciul au hotărât să se țină tot timpul de mână, pentru ca nimic să nu-i poată despărți. Se plimbau împreună prin pădure și erau foarte fericiți. Dar într-o zi, licuriciul a constatat că buburuza dispăruse.Nu mai știa dacă el a lăsat-o de mână sau daca ea i-a dat lui drumul mâinii, dar asta nici nu contează în povestea noastră. Contează numai că licuriciul, singur și trist, a căutat buburuza sub fiecare frunză, sub fiecare crenguță, dar nu a găsit-o.

Licuriciul era din ce în ce mai trist și i se părea că pădurea nu mai are niciun gust, niciun sens, niciun farmec…Și cum se plimba licuriciul foarte trist, s-a întâlnit cu o furnică. Licuriciul i-a povestit furnicii ce i se întâmplase, iar furnica i-a spus:
- Licuriciule, poate dacă AI STRĂLUCI tare, tare, buburuza te-ar vedea, oricât de departe ar fi și s-ar întoarce la tine.
-Stii că ai dreptate ? a spus licuriciul. Eram așa de trist, încât "AM UITAT SĂ STRĂLUCESC!”

De cele mai multe ori, tristețea și panica ne copleșesc în așa masură încât uităm cât de valoroși suntem, nu ne mai permitem să ”strălucim”, ca atunci când aveam motive să o facem.Dacă nu mai avem valorizarea exterioară, dacă nu ne este satisfăcută nevoia de a fi utili, ne considerăm lipsiți de valoare. Uneori, durerile provocate de eșecuri, de nereușite, ne îmbracă într-o culoare lipsită de strălucire. Ne cufundăm în apatie, în victimizare, refuzând (de cele mai multe ori, fără să ne dăm seama) să mai fim văzuți de persoanele dragi de lângă noi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce nu stiai despre frunzele de DAFIN

  Multe femei adaug ă frunze de dafin în alimentele noastre, în special carne ro ș ie ș i carne de pas ă re. Când o femeie este întrebat ă de ce adaug ă frunze în mâncarea sa, ea va spune c ă aromatizeaz ă mâncarea. Dar daca fierbeti frunzele de dafin si apoi gustati, nu va avea nici gust sau miros. Deci de ce pui frunze de dafin în carne? Ad ă ugarea frunzelor de dafin la carne transform ă trigliceridele în mono gr ă simi. T ă ia ț i puiul în jum ă tate ș i g ă ti ț i fiecare jum ă tate într-un bol ș i într-una pune ț i o frunz ă de dafin, nota ț i cantitatea de gr ă sime din cele dou ă oale. Dac ă ave ț i frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie.   Studiile ș tiin ț ifice recente au ar ă tat c ă frunzele de dafin au multe beneficii. Ajut ă la eliminarea multor probleme de s ă n ă tate ș i boli grave. Beneficiile frunzelor de dafin sunt: ​​ 🩸trateaz ă tulbur ă rile digestive. 🩸Arsuri la stomac

5 exerciţii tibetane pentru încetinirea îmbătrânirii şi regenerarea organismului

  CEI 5 TIBETANI : SECRETELE VITALITĂȚII        Cele 5 exerciții de yoga tibetan își au originea în mănăstirile izolate din Himalaya.Păstrate secrete până în anii ’30, acestea au fost dezvăluite lumii occidentale de către Peter Kelder.         Acestea îmbunătățesc energia vitală și stabilizează nivelul acesteia pe toate chakrele (centre energetice ale corpului).Aceste exerciții contribuie, de asemenea, la menținerea unui corp flexibil și puternic.      Despre această serie de exerciții se spune că este o practică a longevității.      Pentru a ne păstra în formă şi a creşte energia din organism, cele 5 exerciţii ar trebui făcute dimineaţa. Prin această metodă chakrele vor începe să funcţioneze în parametrii normali, aura va fi curăţată, întregul organism va fi revitalizat şi reechilibrat, iar energia va creşte.      Originea celor 5 rituri a fost discutată şi disputată de-a lungul timpului, unii atribuind-o sistemului de exercitii tibetane, în timp ce alţii spuneau că acestea fac parte

Lăptișor de matcă: remediu excelent pentru sanatate

Lăptișorul de matcă reprezintă un produs apicol de excepție, care are cel mai mare conținut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietăți imunostimulatoare și vindecătoare excepționale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decât benefice. Este secretat în glandele hipofaringiene ale albinelor , și folosit pentru a hrăni toate larvele din colonie. Lăptisorul de matcă reprezintă hrana reginei stupului. Dacă am analiza cât trăieste o matca în comparație cu o albină lucrătoare, am constata că există o diferență de până la zece ori. Concret o matcă poate trăi între 4 și 6 ani, iar o albină trăieste în medie circa 40 de zile. Matca nu se naște matcă, ci este și ea o albină ca oricare alta. Însă, în funcție de evoluția ei în acele prime trei zile de stadiu de larvă, când este hranită cu laptișor de matcă, o albină va fi aleasă să fie regina stupului, iar albinele doici (cele care secretă lăptișorul de matcă) o vor hrăni din acel moment exclusiv cu aces