duminică, 20 februarie 2022

Stiai ? Exista plante care îți vor umple casa cu Energie Pozitivă

 

Stiai ? Exista plante care îți vor umple casa cu Energie Pozitivă

Lumina soarelui și aerul curat sunt esențiale pentru purificarea spațiului și pentru a-ți umple casa de energie pozitivă. Minuni pentru casa și viața ta pot face, însă, și plantele.

citeste mai mult...

Există sute de specii de plante care cresc în ghiveci și pot fi ținute în casă. Acestea nu au numai o funcție decorativă, dar și rolul de a reînnoi energia din locuință, reîmprospătând atmosfera. Literalmente, plantele creează energie pozitivă pentru că ele reglează temperatura și curăță aerul de toxine. Când vine vorba de atragerea energiei pozitive, cele mai bune plante sunt: busuiocul, iasomia, orhideea, menta, bambusul, rozmarinul.

Bambus

În Feng Shui și în cultura chinezească, dacă primești cadou un bambus norocos înseamnă că vei avea noroc, prosperitate, bogăție și fericire. Tradițiile chinezești susțin că semnificația bambusului norocos este strâns legată de numărul de tulpini, astfel:

· 2 tulpini reprezintă iubire;

· 3 tulpini reprezintă fericire, bogăție și o viață lungă;

· 5 tulpini reprezintă domeniile din viață care afectează bogăția;

· 6 tulpini reprezintă noroc și bogăție;

· 7 tulpini reprezintă sănătate;

· 8 tulpini reprezintă creștere;

· 9 tulpini reprezintă mult noroc;

· 10 tulpini reprezintă perfecțiune;

· 21 de tulpini reprezintă o binecuvântare puternică.

Nu există o semnificație pentru 4 tulpini, deoarece în cultura chinezească cuvântul 4 sună destul de asemănător cu moartea. Astfel, ar fi nepotrivit să faci cadou cuiva 4 tulpini, practic i-ai dori moartea.

Sfaturi de îngrijire:

· Udă planta doar cu apă distilată sau îmbuteliată; fluorura care se poate regăsi în apa de la chiuvetă poate contribui la colorarea în maro a vârfurilor frunzelor;

· Nu poziționa planta direct lângă o fereastră, unde va avea lumină directă, deoarece se va usca; e mai bine să stea să primească lumină indirectă;

· Folosește doar fertilizatoare speciale pentru planta de bambus norocos – se găsesc la fitofarmacii -, tipul nepotrivit de fertilizator poate deteriora planta.

Dacă vrei să atragi asupra ta norocul sau doar să îți decorezi casa cu verdeață, poți alege una sau mai multe din plantele de mai sus. Chiar dacă nu crezi în superstiții, sigur vei aprecia mai mult o plantă care are o poveste în spate.

Chinezii îl consideră norocos și de mii de ani îi acordă un binemeritat loc fruntaș printre alte plante. Specialiștii în Feng Shui recomandă așezarea bambusului în colțurile camerei sau în birou. Trebuie să ai, totuși, grijă să nu le așezi în lumina directă a soarelui.

Aloe Vera


Știi deja că aloe vera are proprietăţi uimitoare pentru vindecare. Frunzele și tulpina conțin o substanță gelatinoasă care ajută la vindecarea afecțiunilor pielii, mai ales în cazul în care pielea a suferit o arsură. Aduce energie pozitivă şi alungă ghinionul şi vibratiile negative, așa că trebuie să o ai neapărat la tine în casa pentru a o folosi la nevoie. S-a demonstrat că aloe vera crește nivelul de oxigen din cameră și purifică aerul.

Se spune că atunci când crește, aloe vera aduce noroc, iar atunci când ofilește ea absoarbe energiile negative, de care ne ferește. Astfel, cercetătorii în domeniu au descoperit că există plante care pot să emane energii pozitive și să le elimine pe cele negative. Aceste energii dau o stare bună, din punct de vedere fizic și psihic.

De menționat este că aloe vera este folosită în unele ritualuri pentru a alunga invidia și ghinionul. Chiar și azi mai există crezul potrivit căruia dacă te speli ”suc” de aloe vera pe față în dimineața nunții, atunci vei avea o căsnicie fericită. De asemenea, în tradiția asiatică, planta este renumită pentru faptul că atrage prosperitatea și energiile pozitive, în orice loc al casei ar fi poziționată.

Aloe vera este planta supranumită „elixirul tineretii”. Această este o planta cu multiple utilizari in medicina alternativă, dar și în cosmetică. De altfel, vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” și chiar o puneau printre darurile funerare, înmormântate împreună cu faraonii, asigurând astfel, chiar și după moarte sănătate spiritului faraonului.

Aloe Vera este o planta originară din nordul Africii si preferă, de regulă, clima blandă. Ea se cultivă în Australia, Bangladesh, Cuba, Republica Dominicană, China, Mexic, Jamaica, Kenya, Tanzania, Africa de Sud si Statele Unite. De asemenea, chiar și în Romania există câteva plantații în medii care sunt controlate.

Iasomia

Dacă ești într-o relație de cuplu, e bine să ai în casă un ghiveci cu IASOMIE. Aceasta se ține în dormitor și este considerată planta cuplurilor tocmai pentru că atrage energii care conservă și consolidează relația.

Este o plantă sacră în Persia. Parfumul ei stimulează energia şi îmbunătăţeşte stima de sine. De asemenea, este cunoscută pentru puterea ei de a îmbunătăţi relaţiile dintre oameni şi pentru faptul că este aducătoare de romantism. Este considerată și un puternic afrodisiac. Pune-o în dormitor și bucură-te de mirosul său îmbietor.

Salvia


Este o plantă puternică, magică, are calități de curățare incredibile. Salvia promovează un sentiment de pozitivitate în casa și curăţă orice bacterie.

Orhideea


Este excelentă pentru dormitor, deoarece oferă oxigen în timpul nopţii. Emite energie pozitivă, predispune la romantism şi îmbunătățește relaţiile dintre oameni.

Pachira Aquatica sau Arborele banilor


Motivul pentru care este numită planta banilor este din cauza frunzelor sale care seamănă cu monede. Această plantă creste nivelul de oxigen al casei, se spune că este cel mai bine să fie aşezată lângă produse electronice, cum ar fi calculatoare, televizoare sau routere WiFi. Aceasta ajută la eliminarea stresului și a anxietăţii.

Lavanda


Este o plantă rezistentă și parfumată, excelentă pentru a scăpa de depresie și pentru a te energiza de fiecare dată când simți că nu ai chef de nimic. Se spune că levănțica are multe proprietăţi magice, relaxarea fiind una dintre calităţile ei cele mai cunoscute. Această plantă activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomnie, depresie, precum şi a altor boli.

Oregano


Este o plantă minunată, parfumul ei aduce fericire, pace, iubire, purificare spirituală. Ca ceai, ajută la ameliorarea multor boli. Oregano este planta perfectă pentru a alunga energia negativă din casă.

In afara de proprietatile sale nemaipomenite in bucatarie, oregano are si alte proprietati importante: elimina infectiile gastrointestinale de origine virala. 

Carvacrolul, un compus regasit in oregano, este eficient pentru combaterea norovirusului, care constituie una dintre cele mai comune cauze pentru infectii gastrointestinale insotite de greata si varsaturi. Potrivit Mediafax, aceasta substanta chimica regasita in oregano, dar si in cimbru, dezarmeaza virusul de invelisul sau protector, o proteina externa rezistenta, facandu-l astfel mai vulnerabil si mai usor de distrus.

Carvacrolul are proprietati bacteriostatice si bactericide, actionand nu numai impotriva norovirusurilor, ci si a bacteriilor precum Salmonella typhimurium, Escherichia coli (inclusiv E.coli O157:H7) si Staphylococcus aureus.

Busuioc


Este o plantă care atrage vibrații pozitive asupra mediului. Este una dintre plantele cele mai rare, care emit oxigen timp de 20 de ore pe zi, în timp ce elimină toxinele. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca iritațiile.



sursa :internet





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...