Treceți la conținutul principal

Frunzele de dafin


 Frunze de dafin, o binecuvantare pentru organismul nostru !

Multe doamne adaugă frunze de dafin în alimente, în special la carnea roșie și carnea de pasăre.

Citeste mai mult....

Știi de ce se adaugă frunze de dafin la mâncare? De regulă, o femeie răspunde: să aromatizeze mâncarea.

Dacă fierbeți frunzele de dafin într-un pahar cu apă și gustați, nu veți simți nicio aromă.

Deci de ce pui frunze de dafin în carne?

Adăugarea frunzelor de dafin în carne transformă trigliceridele în grăsimi nesaturate.

Pentru experimentare și confirmare: tăiați puiul in două, gătiți fiecare jumătate într-o tigaie și așezați una pe foi de dafin, iar cealaltă fără frunze de dafin și observați cantitatea de grăsime din ambele tigăi.

Dacă aveți frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie. Studii științifice recente au arătat că frunzele de dafin au multe beneficii.

🔥 Ajută la a scăpa de multe probleme grave de sănătate. 

Avantajele frunzei de dafin sunt:

- Foaia de dafin tratează afecțiunile digestive și ajută la eliminarea unor probleme ca arsuri la stomac, aciditate constipație,

- Reglează circulația intestinului prin consumul de ceai de dafin fierbinte.

- Scad glicemia. Frunza de dafin este un antioxidant si permite organismului să producă insulină consumând ceai de dafin timp de o lună.

- Elimină colesterolul rău și ameliorează continutul de triglyceride in organism.

- Este o sursă bogată de vitamina C.

- Foarte utile în tratarea răcelilor și a tusei severe, frunzele de dafin fierte emană un abur care, inspirat, te scapă de flegmă și reduce severitatea tusei.

- Foaia de dafin protejează inima de convulsii și accidentele vasculare cerebrale, deoarece conține compuși protectori cardiovasculari.

- Frunzele de dafin sunt bogate în acizi precum acidul cafeic,quercetina, eigonolul și bartolinida, substanțe care împiedică formarea celulelor canceroase în organism.

- Elimină insomnia și anxietatea, dacă sunt luate înainte de culcare,vă ajută să vă relaxați și să dormiți profund.

- Ceaiul de foi de dafin ajută la spargerea pietrelor de la rinichi și la vindecarea infecțiilor.

Dacă aveți probleme de respirație sau luptați pentru a controla anxietatea, ar trebui să începeți să ardeți frunze de dafin acasă,zilnic.


sursa: internet

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

5 exerciţii tibetane pentru încetinirea îmbătrânirii şi regenerarea organismului

  CEI 5 TIBETANI : SECRETELE VITALITĂȚII        Cele 5 exerciții de yoga tibetan își au originea în mănăstirile izolate din Himalaya.Păstrate secrete până în anii ’30, acestea au fost dezvăluite lumii occidentale de către Peter Kelder.         Acestea îmbunătățesc energia vitală și stabilizează nivelul acesteia pe toate chakrele (centre energetice ale corpului).Aceste exerciții contribuie, de asemenea, la menținerea unui corp flexibil și puternic.      Despre această serie de exerciții se spune că este o practică a longevității.      Pentru a ne păstra în formă şi a creşte energia din organism, cele 5 exerciţii ar trebui făcute dimineaţa. Prin această metodă chakrele vor începe să funcţioneze în parametrii normali, aura va fi curăţată, întregul organism va fi revitalizat şi reechilibrat, iar energia va creşte.      Originea celor 5 rituri a fost discutată şi disputată de-a lungul timpului, unii atribuind-o sistemului de exercitii tibetane, în timp ce alţii spuneau că acestea fac parte

Lăptișor de matcă: remediu excelent pentru sanatate

Lăptișorul de matcă reprezintă un produs apicol de excepție, care are cel mai mare conținut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietăți imunostimulatoare și vindecătoare excepționale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decât benefice. Este secretat în glandele hipofaringiene ale albinelor , și folosit pentru a hrăni toate larvele din colonie. Lăptisorul de matcă reprezintă hrana reginei stupului. Dacă am analiza cât trăieste o matca în comparație cu o albină lucrătoare, am constata că există o diferență de până la zece ori. Concret o matcă poate trăi între 4 și 6 ani, iar o albină trăieste în medie circa 40 de zile. Matca nu se naște matcă, ci este și ea o albină ca oricare alta. Însă, în funcție de evoluția ei în acele prime trei zile de stadiu de larvă, când este hranită cu laptișor de matcă, o albină va fi aleasă să fie regina stupului, iar albinele doici (cele care secretă lăptișorul de matcă) o vor hrăni din acel moment exclusiv cu aces

LEGENDA TEIULUI

  LEGENDA TEIULUI Se spune , c ă demult, tr ă ia o fat ă foarte frumoas ă , pe nume TEIA ș i un b ă iat chipe ș , ALBIN, care se iubeau. Despre povestea lor de dragoste a aflat ș i domnitorul ță rii, care era un om crud ș i nedrept. A trimis oameni s ă o ia pe fata ș i s ă o aduc ă la el , c ă s ă o fac ă so ț ie. Atunci, pe fata au luat-o cu for ț a, iar pe b ă iat l-au ucis cu s ă biile. În locul unde a murit b ă iatul a ap ă rut o insect ă mic ă , cu un ac în coad ă , care îi poart ă numele, albina. Fata adus ă la palat, nu a cedat insisten ț elor domnitorului, spunandu-i c ă r ă mâne credincioas ă iubitului ei. De sup ă rare, dup ă câteva zile TEIA a murit. Drept r ă zbunare a fost îngropat ă intr-un loc pustiu. Pe acel loc a crescut un copac falnic, cu flori mirositoare care il poart ă numele, tei.   În fiecare var ă , micu ț a albina vine la tei, continuând povestea de dragoste ș i dincolo de moarte.