sâmbătă, 16 mai 2020

Uleiul de obligeana si cateva beneficii




Obligeana este cunoscută încă din vremea romanilor, fiind utilizată de secole și de indieni și având un un loc important în sistemul de practici medicale Ayurveda. Această plantă este originară din Asia de Sud, și crește cel mai bine în locuri cu apă, mlăștinoase. La noi în țară crește în special pe marginea apelor curgătoare, în zone montane. 
Uleiul esențial de obligeană este derivat din rădăcinile proaspete sau uscate ale plantei. Componentele acestui ulei esențial sunt acorenona, alfa calacorenul, alfa aselinenul, beta asarona, calamendiolul, calamusenona și diverse alte substanțe. Deși toxic, uleiul esențial de obligeană pare să aibă multe proprietăți medicinale, deși cercetările științifice asupra benficiilor lui sunt limitate.
Intamplator am aflat de la o prietena despre acest ulei cu proprietati deosebite, cand am facut o criza urata de stomac. L-am folosit pentru ca sunt adepta tratamentelor naturiste si rezultatul a fost extraordinar.
De aceea vreau sa iti aduc si tie la cunostinta despre acest ulei. Acest ulei este deosebit de revigorant pentru nervi și circulația sângelui, stimulează circulația în zonele afectate și atenuează durerile și umflăturile asociate cu reumatismul, artrita și guta. De asemenea, ajută nutrimentele și oxigenul să ajungă în fiecare parte a corpului. O bună circulație este asociată și cu stimularea metabolismului.
Totodata uleiul de obligeană activează căile neuronale și este, de asemenea, de ajutor în tratarea tulburărilor nevrotice, are un efect răcoritor asupra creierului , dar consumat in cantitati foarte mici si anume una, maxim două picături într-o linguriță de miere. Consumandu-l pe parcursul a 3 luni, am constatat ca acest ulei induce și menține o stare de spirit pozitivă.
Deasemenea este foarte bun pentru :
- stimularea memoriei
- la repararea anumitor leziuni ale țesuturilor creierului și neuronilor
- menține sănătatea sistemului nervos, contribuind la recuperarea după șocuri, reducând riscul de crize epileptice, atacuri de isterie și diverse afecțiuni nervoase.
- in doze mici poate induce somnul ,si poate fi de mare ajutor pentru persoanele care suferă de insomnie cronică sau de lipsă de somn temporară,
- relaxează corpul și mintea
- antispastic, 
- antiinflamator gastrointestinal, 
- antiseptic
- funcţionarea normală a sistemului digestive
- favorizarea secreţiei de bilă 

Precautii :
Cercetatorii au descoperit ca uleiul de obligeana contine un compus numit aserona, care este toxic si daca este consumat in cantitati mari poate provoca convulsii si halucinatii. De aceea este recomandat sa se ceara sfatul unui medic inainte de a se consuma .
Este contraindicat femeilor insarcinate ( poate provoca avortul) si celor care alapteaza .



Obligeana, se gaseste si sub forma de capsule sau tinctura.

Sa va fie de folos !

Va imbratisez cu drag !













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...