luni, 11 mai 2020

Imbratisarea ..


...Luni..prima zi din saptamana ! haide-ti sa incepem aceasta zi cu o imbratisare !🤗💖
Chiar daca este virtuala, eu va imbratisez pe toti si inima mea se umple de fericire simtind aceasta energie fabuloasa !In drum spre birou, merg o buna parte din drum pe jos, astfel dau voie naturii abia trezite sa ma alinte cu trilurile minunate ale pasarilor zglobii, cu mirosul florilor de liliac inflorit, imi bucur privirea cu frumusetea irisilor iar soarele ma imbratiseaza cu razele lui …

In spatele multor momente triste sau fericite sta mereu ascunsa dorinta unei imbratisari. Dupa o cearta, o zi grea la serviciu sau orice eveniment neplacut, primul refugiu care iti vine in minte este sa fugi in bratele unei persoane importante pentru tine.
Osho spunea : “ Ca să se vindece, sufletul omului are nevoie de iubire. Îmbrățișarea este cea mai mare terapie posibilă!🤗

Dar stiti de ce ? pentru ca …imbratisarile cresc nivelul de fericire chiar daca dureaza cateva secunde, energia pozitiva si optimismul pe care le simtim sunt atat de puternice incat ne pot influenta starea de spirit pentru o ora, o zi sau poate chiar mai mult. Eu cred ca, mereu ne gandim cum ar fi sa putem opri timpul in loc intr-un astfel de moment.
Imbratisarile ne dau o stare de bine iar conform studiilor s-a observat ca atunci cand oamenii se tin in brate inevitabil creste in corp si nivelul de oxitocina – hormonul fericirii. Totodata aceasta conexiune ne ajuta sa avem o mai mare incredere in noi si o stima de sine ridicata.Cu adevarat o imbratisare de la o persoana draga poate face ca in cateva secunde tristetea sa ne dispara, lacrimile sufletului agitat sa se linisteasca iar zambetul sa-si gaseasca locul potrivit pe chipul nostru, sentimentul de singuratate este alungat, si chiar actioneaza asupra sanatatii noastre ca un “medicament” sau un bun tratament atat pentru suflet cat si pentru minte, caci se pare ca stresul dispare ca prin minune atunci cand simtim ca suntem cufundati cu totul in brate celor dragi.
Datorita imbratisarilor exista un risc scazut in cazul bolilor de inima iar imunitatea  este mult mai crescuta decat in cazul persoanelor care nu se imbratiseaza.
O îmbrăţişare înseamnă mai mult decat un sarut, ea păstrează încă acel grad de intimitate şi apropiere care poate exista doar într-o relaţie de afecţiune profundă. O îmbrăţişare nu costă nimic, decât poate puţină deschidere. O îmbrăţişare spune mai mult decât o mie de cuvinte. Atingerea ne apropie de celălalt fără să avem nevoie de texte, versuri sau citate cu care să exprimăm ce simţim. E un „instrument” la îndemâna tuturor, dar atunci cand il oferi cu inima este magnific !
Astazi mai mult ca oricand sa oferim din inima acea imbratisare, pentru ca energia adusa in corpul nostru, ne va da puterea de a merge mai departe , de a trece si aceasta saptamana mai usor, de a putea sa ne concentram pe toate acele lucruri care ne fac fericiti, chiar daca sunt mici sau putine….
Sa nu uitam ca imbratisarea este un medicament universal…si ca vindeca !
Va imbratisez cu drag, si va doresc o saptamana minunata !

 Pin on Citate inspirationale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

16 sfaturi pentru armonie sufleteasca

 ⚡16  sfaturi esențiale pentru ARMONIE SUFLETEASCA!!! 1. Nu judeca oamenii.  Nu vorbi de rău o persoana în absența ei.   Face parte din perf...