
Smochinul- un fruct ales benefic pentru
sanatate
Smochinul, a cărui denumire științifică este Ficus carica, e un arbore
sdin familia Moraceae, una din numeroasele specii ale genului Ficus. Smochinul
este originar din Asia sud-occidentală și crește ca arbore sălbatic în zona
Mării Mediterane.
vezi mai mult...
Preferatele
Cleopatrei, fructele mici, delicioase şi foarte dulci ocupau un loc important
în multe culturi din întreaga lume. Romanii, mari consumatori de smochine,
considerau că acestea reprezinta un dar de la zeul fertilităţii.
Toate smochinele, uscate sau proaspete sunt foarte hrănitoare.
Beneficiile pentru sănătate pot fi atribuite conţinutului de minerale şi de vitamine.
Smochinele conţin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu şi clor. Nu numai că sunt gustoase, dar au şi o serie de avantaje pentru menţinerea sănătăţii.Acestea conţin beta-caroten, flavonoide şi o enzimă numită ficină, care ajută la digestie.
O smochina mare are aproximativ 47 de calorii si
poate fi consumata ca gustare intre mese, insa cu moderatie, deoarece 100 g de
smochine uscate au 259 de calorii, in vreme ce, sub forma proaspata, 100 g de
smochine au doar 80 de calorii.
Smochinele
uscate sau în sos de ulei de măsline sunt nu numai o delicatesă, ci şi un
remediu natural deosebit de puternic!
Smochinele au numeroase beneficii pentru sănătate, mai
ales consumate proaspete. Studiile arată că aceste fructe pot regla nivelul
insulinei, ajută la reglarea tensiunii arteriale, la digestie și mențin sănătatea
pielii.
Deasemenea smochinele mai au o multime de beneficii si
in caz de :
– Anemie
– Astm şi
bronşită
–
Constipaţie
– Colesterol
mărit
– Hemoroizi
–
Infertilitate
– Pietre la
rinichi
– Probleme
stomacale
Alte
proprietăţi terapeutice:
–
Anti-diabetice (pot reduce până la jumătate doza zilnică necesară de insulină)
– Conţin
mult calciu
– Fibrele
alimentare sprijină digestia
– Conţinutul
mare de vitamina C întăreşte sistemul imunitar
– Fenolii
conţinuţi au efecte antioxidante puternice
– Potasiul
ajută la reglarea tensiunii arteriale
– Acizii
graşi omega 3 şi omega 6 sprijină sănătatea inimii
–
Triptofanul pe care îl conţin este un bun adjuvant pentru somn
Smochinele
uscate sau în sos de ulei de măsline sunt nu numai o delicatesă, ci şi un
remediu natural deosebit de puternic!
Reteta :
Alege în jur
de 30 de smochine de bună calitate. Pune-le într-un borcan, apoi toarnă peste
ele ulei de măsline sau ulei de avocado, cât să le acopere.
Sigilează
borcanul şi ţine smochinele la macerat timp de 40 de zile, timp în care
fructele se vor satura cu ulei.
După această
perioadă de timp, poţi începe să mănânci câte o smochină înainte de fiecare
masă.

Curiozități despre smochine
Smochinul a fost printre primele plante
cultivate de om. Nouă smochini fosilizați, datați în jurul anilor 9400-9200
înainte de Hristos.
În cartea Genezei, după căderea în
păcat, Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Buddha a atins iluminarea sub copacul
Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa). Smochinul indian, Ficus
bengalensis, este arborele național al Indiei.
În Roma antică, smochinul era considerat
un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost
alăptați de lupoaică sub un smochin.
sursa : internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI: