joi, 21 aprilie 2022

Lotusul din viata noastra


 Lotusul din viața noastră

"Oricine a observat vreodată o floare de lotus înflorită pe un iaz cu ape tulburi, nu a putut să nu remarce frumusețea acestei plante rafinate. Pe fondul cu iazul murdar, întotdeauna floarea de lotus apare extrem de curată și pură.

Mai mult...

În timpul zilei, floarea de lotus înflorește și își transmite frumusețea la fel ca orice altă floare. Dar când soarele cade seara și apoi se face noaptea, partea din bulb a florii de lotus se închide și se retrage sub apă, unde va rămâne până în dimineața zilei următoare. Floarea de lotus poate fi găsită doar în mlaștini, deoarece are nevoie de apă stătătoare pentru a crește, așa că asta explică cum se află sub apă la sfârșitul fiecărei zile." folconcept

Toate provocările din viața noastră( boala, suferință, lipsuri, frici, griji, furie, dezamăgiri, etc) sunt  mediul din care putem sa cultivam lotusul nostru interior. Totul are doi poli, plus și minus.  Deci, pot fi transformate în ceva înălțător, minunat. Fiecare situație este o sămânță care așteaptă să crească și să se înalțe spre lumină. Depinde de noi dacă dorim să ne apucăm de "grădinărit" sau nu. Pentru ca sămânța să ajungă la maturitate și să rodească e nevoie de timp și de anumite acțiuni(udat, săpat, îndepărtat buruienile,etc)

Așa cum lotusul noaptea se retrage sub apă, așa și noi din când în când trebuie să ne scufundăm in marea noastră de emoții și gânduri pentru a le transforma in lumină.  Putem face asta prin respirație profunda, inspirăm pe nas, expirăm pe gură și menținem atenția asupra aerului care intra și iese din organism. Doar observați gândurile si emoțiile voastre. Tot ceea ce aducem in lumina conștientului se transforma. Tot ce rămâne în întunericul subconștientului crește și pune stăpânire pe viața noastră. Aduceți-l in lumină!

Căutați lotusul din fiecare situație provocatoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...