miercuri, 10 martie 2021

Ceaiul Oolong- o varietate aparte de ceai si plin de beneficii

 


Ceaiul Oolong- o varietate aparte de ceai si plin de beneficii


Oolong este un ceai chinezesc semi-fermentat, realizat printr-un proces special de uscare și oxidare a frunzelor de Camellia sinensis, care sunt ulterior răsucite în forme specifice.

Oolong sau Wu Long înseamnă “Dragonul Negru”, fiind cunoscut în China și sub denumirea de Qing Cha. Gradul de fermentare al acestui ceai variază între 8 și 85%, în funcție de varietate și modul de producere. Gustul oolong diferă foarte mult de la sortiment la sortiment: poate fi dulce și fructat, cu aromă de miere, lemnos și dur, cu aromă de prăjit, sau verde și proaspăt, cu aromă florală.

citeste in continuare...

Una din povesti sustine ca, in China, a fost acordat acestui ceai numele “wulong” sau “dragon negru” – o asociere a frunzelor de ceai negru rasucite intamplator asemeni dragonului mistic chinezesc.

O alta poveste spune despre un fermier de ceai pe nume Wu Liang (prescurtat mai tarziu in Wulong) care a descoperit stilul ceaiului oolong din intamplare.
Fermierul a fost distras dupa o zi lunga de culegere a ceaiului si la intoarcerea la frunzele sale de ceai ofilite a descoperit ca deja incepusera sa se oxideze.
Indiferent de povestea pe care o crezi, este adevarat ca cele mai faimoase Oolong-uri chinezesti sunt cultivate in regiuni muntoase inalte, pe teren stancos si pe vreme rece. Geografia unica si mediul dur confera acestor Oolong-uri aroma bogata pentru care sunt renumite.



Fiecare tip de ceai ne ofera o serie de beneficii importante, iar sortimentul de ceai Oolong este unul dintre cele mai speciale ceaiuri care, odata introduse in stilul nostru de viata, ne pot ajuta pe mai multe planuri. Fie ca bem ceai de placere sau pentru a influenta pozitiv un aspect al vietii noastre, apreciem infuzia de Oolong tot mai mult cu fiecare ceasca servita.

In limba chineza, Oolong inseamna “dragonul negru”. Doar ca Oolong nu este un ceai negru, el aflandu-se undeva intre “ceaiurile negre” si cele “verzi”. Ceaiul Oolong este foarte mult consumat in China, insa apetitul pentru acest tip de ceai a crescut semnificativ si in Japonia, S.U.A. si Europa.

 

Popularitatea crescanda a infuziei de Oolong se datoreaza nu numai gustului placut pe care il au diferite specialitati, ci si beneficiilor deosebite pe care acest tip de ceai le are asupra celor care il consuma. Este un ceai plin de antioxidanti, datorita faptului ca frunzele de ceai Oolong contin catechine si cofeina, care isi combina fortele pentru a combate efectele radicalilor liberi, atomii aceia care ne produc riduri inainte de vreme si din cauza carora trebuie sa dam multi bani pe creme care n-au nici un efect. Asa ca poate-ar fi mai bine sa prevenim astfel de situatii intr-un mod placut, prin savurarea unei cesti de ceai Oolong,

 

In mod similar cu ceaiurile negre  si verzi, Oolong contine vitamine, minerale si antioxidanti foarte utili pentru sanatate.


O ceasca de ceai Oolong preparat va contine aproximativ

·         Fluor: 5-24% din Aportul zilnic recomandat

·         Mangan: 26% din AZR

·         Potasiu: 1% din AZR

·         Sodiu: 1% din AZR

·         Magneziu: 1% din AZR

·         Niacina: 1% din AZR

·         Cofeina: 36 mg.

 



Unii dintre principalii antioxidanti ai ceaiului Oolong sunt cunoscuti sub denumirea de theaflavine, thearubigine si EGCG. Acestia sunt responsabili de multe dintre beneficiile sale pentru sanatate.

Ceaiul Oolong contine si teanina, un aminoacid responsabil pentru efectul relaxant al ceaiului.

 

In afara de gustul placut pe care il are infuzia de Oolong, uite ce mai poate sa faca pentru noi:

1.       Ne ajuta sa slabim

 

Consumul de ceai Oolong, cu toate ca nu este cunoscut de foarte multa lume ca ceai de slabit, ne ajuta sa ardem grasimile mai repede prin faptul ca ne pune metabolismul la treaba. Un astfel de efect dureaza vreo 2 ore dupa ce ai consumat o ceasca de infuzie de Oolong. Si mai mult decat atat: prin polifenolii pe care ii contine, ceaiul Oolong impiedica actiunea enzimelor care conduc la acumularea de grasimi in organism. Daca asta e efectul pe care vrei sa-l obtii, trebuie sa ai grija sa nu indulcesti ceaiul Oolong cu zahar sau indulcitori artificiali. Poti folosi indulcitori naturali, cum sunt cei extrasi din stevie, mesteacan sau agave.

 

2.      Poate contribui la reducerea colesterolului

 

Cei care nu au un stil alimentar foarte sanatos sau cei care, din cauza diferitelor afectiuni pe care le au, sufera si de colesterol marit, pot introduce infuzia de ceai Oolong in dieta lor zilnica pentru a reduce nivelul colesterolului si pentru a contribui la sanatatea sistemului cardio-vascular, alaturi de tratamentele indicate de medici. Ceaiul Oolong nu inlocuieste insa medicamentatia specifica acestor afectiuni, consulta medicul specialist.

 

3.      Creste rezistenta mentala 

 

Chiar daca perioada examenelor a trecut, cu totii avem nevoie de rezistenta mentala pentru a face fata cu succes situatiilor stresante de la locul de munca. Ceaiul Oolong este cunoscut pentru revigorarea mentala pe care o produce datorita continutului de cofeina. Asta ne ajuta sa crestem nivelul performantei in activitatile solicitante intelectual, sa facem fata mai bine sedintelor interminabile si sa nu ne enervam cand ajungem seara acasa si cei mici sar pe noi. 

 

1.           4.     Ajuta la buna functionare a digestiei

 

Stim cu totii cat de neplacut e sa ai un sistem digestiv care nu functioneaza corect: crampe, stari de disconfort si o stare de nervozitate pentru care cei din jur pur si simplu nu te inteleg. Ceaiul Oolong este cunoscut pentru faptul ca alcalinizeaza tractul digestiv si poate reduce inflamatia cauzata de refluxul gastro-esofagian sau de ulcer. Atunci cand este consumat fierbinte, ceaiul Oolong poate calma stomacul, ca sa nu mai luam pumni de pastile care pe termen lung vor conduce chiar la efectul pentru care au fost create sa-l anuleze.

 

2.       5.    Ne face pielea mai frumoasa

 

Prin antioxidantii pe care ii contine, ceaiul Oolong reduce reactiile alergice care duc la aparitia eczemelor si a altor afectiuni ale pielii. Aceiasi antioxidanti sunt responsabili si de impiedicarea imbatranirii premature a pielii. Frumusetea incepe din interior, cu o ceasca de ceai Oolong!


    6.     Poate contribui la reducerea nivelului de zahar din sange

 

Antioxidantii din ceaiul Oolong pot contribui si la reducerea nivelului de zahar din sange.

 






Va recomandăm aceste ceaiuri Bio/organice Oolong:

 

Ceai Oolong Bio Provincia Fujian China 100gr Lebensbaum - disponibil pe eMag.ro

Mountain Oolong - cutie metalica cu ceai frunze, 50 portii - - disponibil pe eMag.ro

Ceai Oolong China 100% frunze de ceai culese manual.Fara arome adaugate – disponibil pe https://laboratorulnaturii.ro/

Ceai Oolong – disponibil in 5 variante pe - https://teahugs.ro/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...