marți, 1 septembrie 2020

5 exerciţii tibetane pentru încetinirea îmbătrânirii şi regenerarea organismului

 


CEI 5 TIBETANI : SECRETELE VITALITĂȚII

     Cele 5 exerciții de yoga tibetan își au originea în mănăstirile izolate din Himalaya.Păstrate secrete până în anii ’30, acestea au fost dezvăluite lumii occidentale de către Peter Kelder.         Acestea îmbunătățesc energia vitală și stabilizează nivelul acesteia pe toate chakrele (centre energetice ale corpului).Aceste exerciții contribuie, de asemenea, la menținerea unui corp flexibil și puternic.
    Despre această serie de exerciții se spune că este o practică a longevității.

    Pentru a ne păstra în formă şi a creşte energia din organism, cele 5 exerciţii ar trebui făcute dimineaţa. Prin această metodă chakrele vor începe să funcţioneze în parametrii normali, aura va fi curăţată, întregul organism va fi revitalizat şi reechilibrat, iar energia va creşte.

    Originea celor 5 rituri a fost discutată şi disputată de-a lungul timpului, unii atribuind-o sistemului de exercitii tibetane, în timp ce alţii spuneau că acestea fac parte din Yoga. Cert este că cele 5 rituri nu ar trebui făcute mai mult de 10 minute pe zi, începând cu doar câteva repetări (nu mai mult de 10) şi ajungând până la 21 de repetări, scrie awaken.com.

    Primul exercitiu tibetan

    Obiectiv: redobândirea energiei și consolidarea câmpului magnetic personal.



      Efectuarea exercițiului: stând în picioare, încrucișați brațele.Palmele sunt orientate în jos.Apoi, faceți o mișcare de rotație, în sensul acelor unui ceasornic.Pentru a realiza mișcarea de rotație mai ușor, sprijiniți-vă pe piciorul drept, care rămâne pe sol, și împingeți corpul cu piciorului stâng. La sfârșitul rotațiilor, reveniți cu picioarele depărtate la o distanță egală cu lățimea umerilor, bine fixate pe sol. Împreunați mâinile, ca pentru « rugăciune », apoi închideți ochii, pentru a vizualiza câmpul magnetic în plină creștere. Așteptați câteva momente pentru ca senzația de rotire să dispară. treptat numărul de rotiri la 21. 

    Respiraţie: Inspiraţi şi expiraţi adânc în timp ce vă întoarceţi.

    Sfat : Dacă vă simţiţi ameţit, lipiti palmele în pozitia de rugaciune şi priviţi fix la vârfurile degetelor.

    Al doilea exercitiu Tibetan 

    Obiectiv: întărirea mușchilor abdominali și ai gâtului, stimularea centrului energetic al plexului solar și tonifierea pancreasului și a tiroidei.




        Efectuarea exercițiului: întindeți-vă pe spate și așezați brațele de-a lungul corpului.Apoi, ridicați în același timp capul și picioarele întinse, până la verticală.Coborâți ușor capul și picioarele întinse.

     Recomandări de siguranță: În primele 15 zile, practicați exercițiile cu genunchii îndoiți, pentru a vă proteja cât mai mult spatele.Aveți grijă să retrageți bărbia, ridicând capul.Mențineți partea inferioară a spatelui lipită de sol, pentru a proteja mușchii lombari.Dacă aveți probleme cu spatele, efectuați același exercițiu ținând picioarele îndoite.

 

    Respirația: expirați atunci când ridicați picioarele și inspirați atunci când le coborâți.

 

    Repetări: 6.

    Al treilea exercitiu Tibetan

Obiectiv: întinderea mușchilor flexori ai șoldurilor, mușchilor centurii abdominale și ai gâtul.Energia plexusului solar este adusă către inimă, având rolul de a tonifica timusul, tiroida și glandele suprarenale.



    Efectuarea exercițiului: Ingenuncheaţi pe podea. Puneţi mâinile pe coapse şi bărbia îndreptaţi-o spre piept. Lăsaţi-vă uşor mâinile pe coapse în timp ce vă întindeţi umerii înapoi şi vă îndreptaţi privirea în sus. Lăsaţi capul cât mai mult pe spate, arcuind la maxim coloana vertebrală. Apoi vă întoaceţi încet la poziţia verticală şi o repetaţi. 

    Recomandări de siguranță: contractați mușchii fesieri, retrageți abdomenul, pentru ca bazinul să fie poziționat corect și pentru a vă proteja mușchii lombari.Coapsele sunt întinse.Deschideți pieptul larg, în regiunea toracică.

    Respiraţie: Inspiraţi în timp ce arcuiţi coloana vertebrală şi expiraţi în timp ce vă întoarceţi în poziţia iniţială.

    Repetări: 6.

    Al patrulea exerciţiu Tibetan


    Obiectiv:întărirea umerilor, a părții inferioare a spatelui și a mușchilor fesieri.Stimularea părții inferioare a abdomenului, a gâtului și a genunchilor.



        Efectuarea exercițiului : asezati-vă pe podea, cu picioarele întinse, cu o distanţă de aproximativ 12 centimetri între ele. Puneţi palmele pe podea. Pe măsură ce vă lăsaţi uşor capul înapoi, ridicaţi corpul, cu genunchii îndoiţi şi braţele întinse. Trebuie să fiţi într-o poziţie asemănătoare unei mese. Întoarceţi-vă încet la poziţia iniţială. Odihniţi-vă câteva secunde înainte de a repeta acest ritual.

        Respiraţie: Inspiraţi în timp ce vă ridicaţi, ţineţi-vă respiraţia în timp ce încordaţi muşchii şi expiraţi complet pe măsură ce coborâţi.

        Recomandări de siguranță: pentru a vă proteja articulațiile, sprijiniți-vă puternic pe sol cu mâinile, fixând încheieturile, brațele și umerii.La finalul expirației, retrageți bărbia în piept.

        Repetări: 6.


    Al cincilea exerciţiu Tibetan


Obiectiv:relaxarea și liniștirea minții, întinderea corpului și în special a spatelui, întărirea brațelor, a umerilor și definirea musculaturii posterioare a gambelor.




        Efectuarea exercițiului: așezați-vă în patru labe.Palmele sunt perfect întinse (degetele sunt depărtate) și poziționate în paralel, în linie cu umerii.Picioarele sunt depărtate la lățimea bazinului, în aceeași linie cu mâinile.Așezați-vă pe vârfurile picioarelor, apoi, ușor, împingeți bazinul în sus, întinzând brațele și picioarele.Ridicați zona ischionurilor.Cu mâinile, faceți pași mici înainte pentru a întinde progresiv coloana vertebrală.Apoi, așezați picioarele pe sol.Capul rămâne în jos.

        Respiraţie: Inspiraţi în timp ce vă ridicaţi, expiraţi în momentul în care vă retageţi în poziţia iniţială.

        Recomandări de siguranță: îndreptați umerii către exterior, pentru a elibera spațiul dintre omoplați.Antebrațele se desprind astfel de pe sol și coloana ajunge într-o poziție neutră, în mod natural.Retrageți coastele inferioare pe întreaga durată a exercițiului.

    Repetări: 6. Dacă sunteți începători în această practică, rămâneți doar 30 sau 40 de secunde în poziția indicată.În cazul celor care se pot menține în această poziție, observați relaxarea masei abdominale pe diafragmă, relaxarea limbii...




Cele cinci practici tibetane sau riturile de întinerire sunt un sistem de cinciexerciții de yoga considerat  a fi vechi de peste 2500 de ani. Vei curge prin cele cinci exerciții aproape ca într-un dans de meditație. Fiecare exercițiu stimulează o anumită chakră sau sistemul hormonal și revitalizează anumite organe, astfel încât cele cinci asaneformează împreună un antrenament complet pentru întregul corp.

Această serie de mișcări, de asemenea, cunoscută sub numele de „Fântâna tinereții” esteconsiderată a avea capacitatea de a vindeca corpul, de a echilibra chakrele şi de a inversa procesul de îmbătrânire în doar zece minute pe zi.

Dă ceasul înapoi

În conformitate cu Lamașii tibetani, singura diferență dintre tinerețe și bătrânețe este rata de rotație a chakrelor (corpul are șapte centre majore de energie).Această rutină specifică stimulează toate cele șapte chakre să se rotească rapid în același ritm. Ei cred că dacă una dintre chakre este blocată, iar rata de rotație naturală a încetinit, atunci energia vitală nu va putea să circule și astfel îmbătrânirea şi boala se vor stabili în corp. Cele cinci practici tibetane se numesc ritualurile de întinerire, deoarece se spune că procesul de îmbătrânire este oprit prin deblocarea și activarea rotației chakrelor din cauza acestei secvențe. Cercetări medicale recente au descoperit dovezi convingătoare care arată că procesul de îmbătrânire este datde dezechilibrul hormonal.Secvența, de asemenea, normalizează dezechilibrele hormonale în organism, care dețin, de asemenea, cheia pentru tinerețe, vitalitate și stare de bine.

La fel de simplu precum par, cele cinci practici tibetane au un efect profund asupra sistemului energetic și chakrelor corpului, stimulând energia subtilăa chakrelor în același mod ca și pornirea unui întrerupător de lumină care pornește un flux de energie electrică.

„Cele 5 practici tibetane sunt simple, practice, eficiente și în mod sigur vor schimba legătura minte-corp. Dacă v-ar plăcea să întineriți, să rămâneți calmi, să vă simțiți mai plini de vitalitate, să fiți mai flexibili, atunci acum există o modalitate nouă de a experimenta o stare mai mare de bunăstare, care ia doar câteva minute pe zi, dar durează o viaţă . ”… Dr. John F. Demartini

Minte concentrată focalizată pe obiective

Ca și în cazul tuturor practicilor de yoga, este important să sincronizăm respirația cu mișcarea. Cel mai bine este să facem exercițiile dimineața pentru că avem mai multă energie. Pentru început, este binefaceți cinci până la șapte repetiții pentru fiecare ritual în fiecare zi. De obicei, această sesiune durează aproximativ 10 – 12 săptămâni. O mulțime de oameni sunt dornici să ajungă la 21 de repetări, dar cel mai bine este să se crească treptat repetițiile.

Este important să se acorde atenție la ceea ce spune corpul tău să nu-l forțezi înrealizarea unei poziții care provoacă durere. Există, de asemenea, o versiune mai simplă și adaptată a celor cinci practici tibetane pentru cei care au leziuni sau nu pot efectua secvența.

Atunci când faci această secvență ca practică de zi cu zi, poți experimenta o îmbunătățire generală a sănătății și o stare de bine și, probabil, cel mai important beneficiu este o creștere dramatică a nivelului de energie. Alte beneficii mari sunt o rezistență mai mare la stres şi capacitatea de a rămâne centrat. Ca și în cazul tuturor practicilor yoga, apare o mai mare flexibilitate a corpului.

O practică completă și echilibrată

Două dintre cele mai importante lucruri despre cele cinci practici tibetane sunt rapiditatea și simplitatea, de aceea pot fi făcute de oricine, indiferent de vârstă sau de rezistența fizică. Este o rutină incredibil de simplă, de zece minute, care poate fi cu ușurință introdusă în viața de zi cu zi, dar va avea compromisuri majore de modificări în toate domeniile.

În doar zece minute pe zi poți:

  • Reduce stresul
  • Sa te simți mai tânăr și mai puternic
  • Sa incetinesti procesul de îmbătrânire
  • Sa imbunătăți puterea și flexibilitatea
  • Sa sporesti vitalitatea
  • Calma mintea
  • Crea o mai mare claritate mentală şi concentrare
  • Îmbunătăți respirația, astfel încât să fii mai profund, mai lent și conștient
  • Consolida partea inferioară a spatelui și mușchilor de bază
  • Îmbunătăți libidoul
  • Sprijini menopauza și echilibrul hormonal
  • Să fii mai centrat și în pace
  • Pierde în greutate şi de a dezvolta tonusul muscular
  • Digestie îmbunătățită
  • Reduce depresia și anxietatea
  • Să dezvolte o mai bună postură
  • Întări sistemul imunitar
  • Sa ai somn mai profund

Potentialul acestor exercitii este imens pentru cei care practica cel putin 10 minute, zilnic. Executate corect, adecvand respiratia si cu intentie focusata, aceste rituri tibetane pot aduce schimbari majore la nivel fizic si mental.

Precautii: incepe incet, mai ales daca nu esti bine antrenat. Consulta un medic inainte, in privinta conditiei tale de sanatate. Daca esti supraponderal sau ai fost prea sedentar o perioada lunga, nu executa exercitiile 4 si 5, pana cand nu capeti putere si rezistenta.

Fiecare exercitiu se repeta de maxim 21 de ori. 
Se recomanda sa nu se execute niciodata mai mult de 21 de repetitii intr-o zi, deoarece asta poate afecta negativ chakrele, creand dezechilibru in organism. 
Incheie repetitiile cu un numar impar, pentru alinierea chakrelor.
Aminteste-ti ca respiratia este cheia fiecarei miscari din yoga. Misca-te in timp ce respiri, inspira cand incordezi muschii si expira cand ii relaxezi. Exista variatiuni sau modificari ale fiecarei posturi, care permit fiecarei persoane sa poata executa cumva exercitiile.
    Sa ne auzim cu bine !!😍💖

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Generozitatea -Poveste cu talc

  Generozitatea -Poveste cu talc A fost odat ă un medic foarte priceput ș i dedicat. Datorit ă lui, mii de oameni care erau la un pas de m...