Oamenii
de știință consideră coenzima Q10 „moleculă de longevitate”
Corpul
uman consumă energie atât în stare activă, cât și pasivă (în repaus). Energia
este necesară pentru fiecare mișcare umană, dar și pentru fiecare bătaie a
inimii sau respirație de aer. Există numeroase reacții biochimice în lanț care
duc la conversia alimentelor în energie la nivel celular. Coenzima Q10 este
necesară pentru tot ceea ce este descris.
vezi mai mult...
Coenzima
Q10 este un compus asemănător vitaminelor E și K. Este necesar în timpul
procesului de transformare a alimentelor în energie (care ne permite să trăim
și să funcționeze normal în întregul organism). Coenzima Q10 a fost descoperită
în anii 60 ai secolului XX. Dr. Peter Mitchell este un cercetător de vitamine
și laureat al Premiului Nobel pentru descoperire. Dr. Mitchell a spus:
„Coenzima Q10 este una dintre cele mai importante descoperiri în știință,
nutriție, deoarece restabilește vitalitatea inimii”. Prin urmare, inima umană
are cea mai mare nevoie de Coenzima Q10. Inima este un mușchi care pompează
constant. Pacienții cu boli de inimă au o deficiență distinctă a coenzimei Q10.
Inima consumă cantități enorme de energie biochimică. Q10 joacă un rol
semnificativ în crearea acestei energii. Este folosit ca adjuvant în
tratamentul multor boli cardiovasculare.
Nivelurile
de coenzimă Q19 scad după pubertate
Un
număr mare de studii științifice confirmă efectele pozitive ale Coenzimei Q19
asupra sănătății umane. Deficiența acestei vitamine este legată de slăbirea
sistemului imunitar, accident vascular cerebral, boli de inimă, boala Parkinson
și parodontopatie. Producția de coenzime Q10 (în celulele umane) este redusă de
îmbătrânire, stres, alimentație inadecvată, fumat, alcool, numeroase
medicamente (statine, antidiabetice, beta-blocante pentru reglarea inimii și a
tensiunii arteriale, antidepresive, citostatice și multe altele) – în același
timp cu creșterea consumul acestuia. .
Corpul
uman creează în mod independent coenzima Q10, dar sinteza acesteia scade lent
după vârsta de 25 de ani
Cele
mai bogate surse alimentare de coenzima Q10 sunt: sardinele, macroul, somonul,
organele de vita, carnea rosie.
Apoi,
ulei de susan, ulei de soia, ulei de sâmburi de struguri, alune, alune. Pe
ultimul loc se află broccoli, spanacul, conopida, usturoiul, cartofii și
morcovii.
O
persoană își poate satisface nevoia zilnică de vitamina „Konezim Q10” dacă
include nuci, migdale, orez sau tărâțe de grâu în dieta sa.
Oamenii
consumă de obicei între 10 și 15 mg pe zi (în principal din pește și carne).
Vegetarienii
și persoanele în vârstă ar trebui să ia Coenzima Q10 ca supliment alimentar.
Folosind
suplimente – corpul uman are capacitatea de a sintetiza această biomoleculă
esențială „conenzima Q10”. Dar odată cu vârsta, rezervele corporale sunt
epuizate și potențialul metabolic scade. În timp, este necesar să se ia o formă
suplimentară de coenzimă Q10.
Coenzima
Q10 este recomandată persoanelor peste 35 de ani (în special celor expuse la
stres constant și efort psihofizic), în stări de oboseală cronică și epuizare a
organismului.
Coenzima
Q10 este solubilă în grăsimi și ulei. Cel mai bine se absoarbe cu alimente care
conțin uleiuri și alimente grase (de exemplu, pește). Viața noastră este
imposibilă fără coenzima Q10, care este gardianul tinereții și al sănătății. De
aceea este important să menținem un nivel optim consumând alimente bogate în
această substanță vitală și prin suplimente regulate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI: