duminică, 27 august 2023

Oamenii de știință consideră coenzima Q10 „moleculă de longevitate”

 



Oamenii de știință consideră coenzima Q10 „moleculă de longevitate”

Corpul uman consumă energie atât în stare activă, cât și pasivă (în repaus). Energia este necesară pentru fiecare mișcare umană, dar și pentru fiecare bătaie a inimii sau respirație de aer. Există numeroase reacții biochimice în lanț care duc la conversia alimentelor în energie la nivel celular. Coenzima Q10 este necesară pentru tot ceea ce este descris.

vezi mai mult...

Coenzima Q10 este un compus asemănător vitaminelor E și K. Este necesar în timpul procesului de transformare a alimentelor în energie (care ne permite să trăim și să funcționeze normal în întregul organism). Coenzima Q10 a fost descoperită în anii 60 ai secolului XX. Dr. Peter Mitchell este un cercetător de vitamine și laureat al Premiului Nobel pentru descoperire. Dr. Mitchell a spus: „Coenzima Q10 este una dintre cele mai importante descoperiri în știință, nutriție, deoarece restabilește vitalitatea inimii”. Prin urmare, inima umană are cea mai mare nevoie de Coenzima Q10. Inima este un mușchi care pompează constant. Pacienții cu boli de inimă au o deficiență distinctă a coenzimei Q10. Inima consumă cantități enorme de energie biochimică. Q10 joacă un rol semnificativ în crearea acestei energii. Este folosit ca adjuvant în tratamentul multor boli cardiovasculare.

Nivelurile de coenzimă Q19 scad după pubertate

Un număr mare de studii științifice confirmă efectele pozitive ale Coenzimei Q19 asupra sănătății umane. Deficiența acestei vitamine este legată de slăbirea sistemului imunitar, accident vascular cerebral, boli de inimă, boala Parkinson și parodontopatie. Producția de coenzime Q10 (în celulele umane) este redusă de îmbătrânire, stres, alimentație inadecvată, fumat, alcool, numeroase medicamente (statine, antidiabetice, beta-blocante pentru reglarea inimii și a tensiunii arteriale, antidepresive, citostatice și multe altele) – în același timp cu creșterea consumul acestuia. .

Corpul uman creează în mod independent coenzima Q10, dar sinteza acesteia scade lent după vârsta de 25 de ani

Cele mai bogate surse alimentare de coenzima Q10 sunt: sardinele, macroul, somonul, organele de vita, carnea rosie.

Apoi, ulei de susan, ulei de soia, ulei de sâmburi de struguri, alune, alune. Pe ultimul loc se află broccoli, spanacul, conopida, usturoiul, cartofii și morcovii.

O persoană își poate satisface nevoia zilnică de vitamina „Konezim Q10” dacă include nuci, migdale, orez sau tărâțe de grâu în dieta sa.

Oamenii consumă de obicei între 10 și 15 mg pe zi (în principal din pește și carne).

Vegetarienii și persoanele în vârstă ar trebui să ia Coenzima Q10 ca supliment alimentar.

Folosind suplimente – corpul uman are capacitatea de a sintetiza această biomoleculă esențială „conenzima Q10”. Dar odată cu vârsta, rezervele corporale sunt epuizate și potențialul metabolic scade. În timp, este necesar să se ia o formă suplimentară de coenzimă Q10.

Coenzima Q10 este recomandată persoanelor peste 35 de ani (în special celor expuse la stres constant și efort psihofizic), în stări de oboseală cronică și epuizare a organismului.

Coenzima Q10 este solubilă în grăsimi și ulei. Cel mai bine se absoarbe cu alimente care conțin uleiuri și alimente grase (de exemplu, pește). Viața noastră este imposibilă fără coenzima Q10, care este gardianul tinereții și al sănătății. De aceea este important să menținem un nivel optim consumând alimente bogate în această substanță vitală și prin suplimente regulate.

sursa : internet 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...