joi, 4 mai 2023

ILUZII..

 


ILUZII (fragment)

“Odata, de-a lungul fundului unui mare rau de cristal traia un sat de creaturi ... curentul raului curgea in liniste peste ei toti – tineri si batrani, bogati si saraci, buni si rai, curentul mergand pe drumul lui, necunoscand altceva decat fiinta sa cristalina. Fiecare creatura – in felul sau – se tinea strans agatata de plantele de pe fundul raului, pentru ca modul lor de a trai era agatatul, si a rezista curentului era ceea ce fiecare invatase de cand s-a nascut.
Dar o creatura a spus in cele din urma:

“Am obosit sa ma tot agat. Desi nu pot vedea cu ochii mei, am incredere ca acest curent stie unde se duce. O sa-mi dau drumul si fie ca el sa ma duca unde vrea. Tot agatandu-ma, o sa mor de plictiseala.”

Celelalte creaturi au ras si i-au spus:

“Nebunule! Da-ti drumul, si curentul caruia I te inchini o sa te arunce de-a rostogolul si o sa te sfarame de stanci, si o sa mori mai repede decat de plictiseala!”

Dar acesta nu I-a luat in seama, si rasufland, si-a dat drumul, si dintr-o data a fost dat de-a rostogolul si aruncat de curent pe stanci.
Insa dupa un timp, cum creatura refuza sa se agate din nou, curentul a ridicat-o libera de la fund, asa ca nu mai era lovita si ranita.

Si creaturile din josul raului, pentru care acela era un strain, au strigat: “Uite o minune! O creatura ca si noi,si totusi zboara! Uite-l pe Mesia, vine sa ne salveze pe toti!”

Si acela purtat de curent a spus:

“Eu nu sunt mai mult Mesia decat voi. Raul e incantat sa ne ridice pe toti in libertate, daca indraznim doar sa ne dam drumul. Adevarata noastra menire este aceasta calatorie, aceasta aventura”

Dar ei strigau si mai tare: “Salvatorule!”, in tot acest timp agatandu-se de pietre, iar cand s-au uitat din nou dupa el, acesta plecase, si ei au ramas singuri facand legende despre Salvator.”




Richard Bach – Iluzii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

Legenda florii de nufar

  Legenda florii de nufar      Din cele mai vechi timpuri, poeti si mari ganditori ai lumii au fost fermecati de puritatea florilor de lot...